Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
SamaPrawda napisał:

No właśnie z sąsiadami to ciężka sprawa i taka samowolka może się źle skończyć, bo napewno będzie jakiś donos. Sytuacja jest o tyle niekorzystna, że ten budynek stoi parę metrów od granicy.

Bez planów i kierownika budowy zgodnie z prawem nic nie zrobisz. Teoretycznie jak wymieniamy pokrycie dachowe powinno się zrobić zgłoszenie ale jak chcesz wymienić więźbę to już plan. Ja jak wymieniałem dach to w gość w starostwie mi powiedział żeby w zgłoszeniu wpisać tak: "wymiana pokrycia dachowego z eternitu na blachę trapezową wraz z wymianą uszkodzonych elementów więźby dachowej". A że wszystkie elementy były uszkodzone to je wymieniłem, no i nie wspomniałem o tym że będę wylewał wieniec bo wtedy trzeba by było plan. Początkowo chciałem przerobić na dach jednospadowy ale zrezygnowałem. Ogólnie to jak masz zrobione takie zgłoszenie w starostwie i ktoś będzie chciał podkablować to ze starostwa i tak nikt nie przyjedzie bo widzą w papierach ze zgłosiłeś.

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

A ktoś ty, jak świeże konto masz, a wspominasz takich których ledwo ja pamiętam???

Kiedyś przed laty byłem ale stało się, że opuściłem (bo za dużo mówiłem) lecz po latach wróciłem już pod bardziej adekwatną nazwą.

Wtedy byłem gówniarzem a teraz zaczynam wszystko od nowa na spokojnie ale chętnie bym poczytał takie historyjki. Są tu obecnie wirtuozi tego pokroju jak wymienieni? Bo jestem tylko w tym wątku bo jest najluźniejszy i można otrzymać szybką pomoc poza tematem przewodnim 😎

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał:

Na dwóch osiach tak w d*pę dyszel nie dostanie, chyba. Tu mieli tylko Neptun, Niewiadów w zasadzie

Nacisk z góry az mu tak nie straszny.Sam nieraz szybko wskakuję po dyszlu na  przyczepkę i nie widać by coś się uginało.Gorzej jest na boki podczas skrętu czy cofania.Mój się już lekko ugiął w lewą stronę,tyle że  używam ją niekiedy 3 razy w tygodniu więc przebiegu juz trochę ma.Wybierałem spośród Niewidów,martz i chyba pondus(?)

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Nie chcę ktoś kupić noży do glebogryzarki grudziądzkiej nowych z PRL.kola zamachowego od mtz 82 i głowicy.miski olejowej

Po ile te noże? 

Opublikowano
6 godzin temu, Mój_ulep napisał:

Kiedyś przed laty byłem ale stało się, że opuściłem (bo za dużo mówiłem) lecz po latach wróciłem już pod bardziej adekwatną nazwą.

Wtedy byłem gówniarzem a teraz zaczynam wszystko od nowa na spokojnie ale chętnie bym poczytał takie historyjki. Są tu obecnie wirtuozi tego pokroju jak wymienieni? Bo jestem tylko w tym wątku bo jest najluźniejszy i można otrzymać szybką pomoc poza tematem przewodnim 😎

Są są, nawet jeszcze lepsi

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Mój_ulep napisał:

można wiedzieć kim byłeś kiedyś???

Opublikowano

W wolnej chwili zabrałem się za hebel do Zetora 9540. Ale mam problem jak najlepiej go zamontować. Ma ktoś może takiego Zetora tu na forum żeby podrzucił fotkę? Założony jest tur i czy mogę do ramy dospawać uchwyt aby hebel był pod ręką? 

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Wagę masz w nim? 

Oryginalnie to pas był na podobe jak od krajzegi, taki parciany

No o pasie rozmawiamy, wiem jak wyglądały tylko dawno wywaliłem i wiem jakie grube były 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

albo dospawać albo jakiś uchwyt z płaskownika przykręcić

No właśnie tego płaskownika nie mam zbytnio gdzie przykręcić żeby było poręcznie bo jedyne śruby to od poduszki pod kabiną, rama od tura (adaptacji) ma przyspawane śruby żeby się nie rozkręcał i też ich nie odkręce. Dlatego myślałem żeby naspawać uchwyt do tej adaptacji, tylko czy to byłoby ok i prąd by się nie gubił?

Opublikowano
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

W wolnej chwili zabrałem się za hebel do Zetora 9540. Ale mam problem jak najlepiej go zamontować. Ma ktoś może takiego Zetora tu na forum żeby podrzucił fotkę? Założony jest tur i czy mogę do ramy dospawać uchwyt aby hebel był pod ręką? 

A czemu nie? 

@Ursus932 prawie 7mm ten pas ma. Jak byś znalazł ten parciany to daj znać. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Wagę masz w nim? 

Waga jest odpala. Wady to dziura z boku w skorupie wielkości lampy tylnej od c360, odcięty zaczep i wysyp w celu redukcji kosztów transportu z Francji.

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

A czemu nie? 

@Ursus932 prawie 7mm ten pas ma. Jak byś znalazł ten parciany to daj znać. 

To jednak  gruby 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v