Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

marzysz 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Heh :) nie wiesz n... albo dobra 😁

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

TheraRolnik napisał:

Na Unię wrzuciłem 150kg i też szło orać 😀

Bo Ty gliny nie masz😋

w tym roku jak łąkę orałem w maju przed deszczami to i na trzech kołach prawie jak beton a te tam sobie marzą 😉😁

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

w tym roku jak łąkę orałem w maju przed deszczami to i na trzech kołach prawie jak beton a te tam sobie marzą 😉😁

Marne ciągniki masz jak koła odpadają😉😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Chyba w 2016 wziąłem dzierżawę x lat oraną 60-tka w ug , tak wyglądała pierwsza orka większym sprzętem bf689b045965.jpg

jak to otworzyć?      a już jest

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Ale parę dni temu pisałeś, że ostatecznie kupisz 912 ,a tam widoczność i wajchowanie takie samo jak w 1014 , tylko bardziej przymulony silnik ;)

Jeśli siejesz kukurydzę i/lub dajesz dużą ilość obornika to odpuść ten pług

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

dajcie już spokój z tą moda na sukces, chłop chyba myśli że w latach 80 jest , najpierw ma kupić 912 potem pisze że tego nie kupi 😂 Cyrk

Podkreślam 😉to jest plan B w ostateczności, nie ukrywam wolę tego uniknąć , @Sylwekx25 ale teraz też mam takie gówno nie pług i oram obornik, kuku 

Opublikowano
pafnucy napisał:

Chyba w 2016 wziąłem dzierżawę x lat oraną 60-tka w ug , tak wyglądała pierwsza orka większym sprzętem

jak to otworzyć?      a już jest

Wtedy jeszcze miałem stare opony w forszu to pod lekką górkę na blokadach się drapał😀

Opublikowano

Sylwek ile na korpus zabiera? Masz jakieś zdjęcia pługa w galerii?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursusc385 napisał:

Żeś się uwzial na ursusa/zetora. Mój kolega też chciał usilnie  kupić fetora 7745 ale udało mi się go namówić na Jd 6300 i jaki zadowolony teraz jest 😁 rewers bez sprzęgła, polbiegi, przedni tuz wom, kosiarke przednia czepia sobie kupił za grosze. Pług porządny i agregat bo dobry podnośnik ;) a ty dalej zawzięty, i kupił go w cenie 7745 itp 

A skąd pewność że nie był by również zadowolony z ursusa/zetora 🤔. Jak w cenie zetora to pewno kuźwa ten pokemon ze slupkiem na środku przedniej szyby 🤦‍♂️

1 godzinę temu, sladan napisał:

Ty serio chcesz się cofać w rozwoju, zamiast iść do przodu? 😧

Nie zostanę tu gdzie jestem, i będę żył normalnie 😉

Opublikowano

Chodzi o to , że mając większy ciągnik orkę zimową możesz zrobić na te 30 cm to między belką zaczepienia a gruntem zostaje 10 cm , wystarczy większą ilość obornika czy badyle po kukurydzy i się wszystko pcha .

Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Ale parę dni temu pisałeś, że ostatecznie kupisz 912 ,a tam widoczność i wajchowanie takie samo jak w 1014 , tylko bardziej przymulony silnik ;)

Jeśli siejesz kukurydzę i/lub dajesz dużą ilość obornika to odpuść ten pług

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

dajcie już spokój z tą moda na sukces, chłop chyba myśli że w latach 80 jest , najpierw ma kupić 912 potem pisze że tego nie kupi 😂 Cyrk

Podkreślam 😉to jest plan B w ostateczności, nie ukrywam wolę tego uniknąć , @Sylwekx25 ale teraz też mam takie gówno nie pług i oram obornik, kuku 

Opublikowano

Wtedy jeszcze miałem stare opony w forszu to pod lekką górkę na blokadach się drapał😀

z orką gliny to trzeba trafić w dobry czas. nie za sucho , nie za mokro. na szczęście tylko kawałek mam czegoś podobnego.

Opublikowano
pafnucy napisał:

z orką gliny to trzeba trafić w dobry czas. nie za sucho , nie za mokro. na szczęście tylko kawałek mam czegoś podobnego.

Ja wtedy nie miałem wybory pole wziąłem wiosną. Takiej jak na zdj mam 3 ha , ciężka w uprawie ale urodzajna😎

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Żeby się cofnąć to trzeba co najmniej krok do przodu dać. Pług też za***isty se upatrzył... 40ha a taki cep że aż głowa boli.... 

Czy ja Ci k**wa każe podążać za mną 🤦‍♂️

Opublikowano

Chciał bym mieć taką glebę. Kiedyś jak nie było sprzętu to mieli problem teraz odwrotnie. 

Ja wtedy nie miałem wybory pole wziąłem wiosną. Takiej jak na zdj mam 3 ha , ciężka w uprawie ale urodzajna😎

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Czy ja Ci k**wa każe podążać za mną 🤦‍♂️

Uczepił się ciebie jak rzep. 

Opublikowano

Dalej się ciągnie ten tasiemiec "Moda na wyjucha"  ? A do marca spokój miał być

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

40 cm , jest sporo zdjęć, wbijaj w galerie

Nie głupi ten pług względem ug. Jakie koszta części do rabe?

Opublikowano
13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Chyba w 2016 wziąłem dzierżawę x lat oraną 60-tka w ug , tak wyglądała pierwsza orka większym sprzętem bf689b045965.jpg[/url

Ale to wina że orane 60, tu ewidentnie brak pruchnicy 

Opublikowano

Do tego modelu w hooj drogie , odkładnia 600zł , ale jakość jego orki jest warta tych pieniędzy, opuszczasz i jedziesz, nie ma problemu, że nie wchodzi, nie kryje , zapycha itd. 95 cm wysoki na prześwicie i jebnicie ciężki jak na zagonówke.

danielursus3p napisał:

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

40 cm , jest sporo zdjęć, wbijaj w galerie

Nie głupi ten pług względem ug. Jakie koszta części do rabe?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v