Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

@gregor1284 Jeśli chcesz aby Ci cukier nie zamoknął to wynieś go na strych. Sprawdzona taktyka, ja tak od 3 lat  trzymam nawet i po 150kg cukru do karmienia pszczół i nic się nie dzieje.

Co do pogody to 0 stopni i śnieg prószy.

Ale jak nie moczony,to nie przekształci się w C2H50H ,Tam była Kana Galilejska, , na nasz ,,klimat'', potrzebna jest kana stalowa, 😐 

Chyba sami pisali ,bo na oko podawane im kg.

Opublikowano

Powiat Lipno ,zima z lekkim plusem i padającym śniegiem . Jest pięknie . 

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

@gregor1284 Jeśli chcesz aby Ci cukier nie zamoknął to wynieś go na strych. Sprawdzona taktyka, ja tak od 3 lat  trzymam nawet i po 150kg cukru do karmienia pszczół i nic się nie dzieje.

Co do pogody to 0 stopni i śnieg prószy.

fajnie dopóki mrówki się o nim nie dowiedzą.

bratrolnika napisał:

panta rei

patrz Pan, już za czasów heraklita mieli problemy z prostatą 😉

Opublikowano

@6465 nie byłem tam. No młody będzie miał wesoło z tego co słychać to dobre i to że nie był pod wpływem alko ani dragów. Ale 2 ludzi na sumieniu.

ELC biało się zrobiło z dachu kapie, dzieci mają radoche. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

U mnie rolnicze tez za darmo byli ale nie zupełnie bo wniosek trzeba było wypełnić pomocy deminis i ta pomoc to pokrywała.

U nas było tak samo, ludzie co wniosku nie skladali powracali do domu z folją. 

+2 i lekkie zachmurzenie 

Opublikowano

@lukasz20 tak z ciekawości zapytam. Jak to u was jest? Są jakieś grupy jedni of wypadków inni od ognia czy wszyscy są szkoleni i to i to. 

I wszyscy mogą obsługiwać i to i to zależy co wypadnie. 

Opublikowano (edytowane)

Robimy wszystko łącznie z kwalifikowaną pierwszą pomocą medyczną. Jedyny podział to na dowódców kierowców i ratowników i tu wynikają dodatkowe zadania. Ale jak jest robota to dowódca nie stoi i palcem nie pokazuje tylko zasuwa jak wszyscy. Kilka osób ma uprawnienia ratownika medycznego to przy wypadkach oni głównie zajmują się poszkodowanymi. Sprzęt obsługują wszyscy chyba że jest to jakiś specjalistyczny na przykład podnośnik, hds lub motorówka wtedy wymagane są dodatkowe uprawnienia. 

Edytowane przez lukasz20
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Wynglem się nie pali ! To nie ekologiczne !

A ten ekogroszek to nie jest węgiel ?

3 godziny temu, marulekk napisał:

Folie , sznurki, worki raz do roku gmina zbiera więc luzik, gorzej z bańkami po oleju ale takie to idzie do utylizacji ☠️

Na razie odbiera u nas wszystko wysypisko. Ciekawe czy mają taki młyn ?

Od wczoraj deszcz pada, także pogoda taka jesienna lub wiosenna. Zimy nie widać.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Dobrze ze sadła nagromadził, będzie z czego chydnąć.

Kurła to już nie są żarty.

Traktor jak całą zimę stoi w garażu to nie trzeba tankować, tak samo Ty - spalasz kalorie tylko na podtrzymanie funkcji życiowych 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, pawel885 napisał:

Traktor jak całą zimę stoi w garażu to nie trzeba tankować, tak samo Ty - spalasz kalorie tylko na podtrzymanie funkcji życiowych 

Teraz może więcej energii spalić  niż latem bo ma dużo wolnego. Ale jak leń to i w łóżku   leży na plecach i ktoś musi za niego pracować. 😁

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano

Tam zawsze tanio i smacznie, w końcu to germańskie😂

Może trafisz na promocję 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v