Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany o 19 w radio gadali że zima ma trwać do 10 kwietnia ze śniegiem ale mróz ma być mniejszy😃 kiedy my będziem siać chyba w maju jak napisał rolnik1973

Opublikowano
25 minut temu, szczypka napisał:

Wchodźcie na minrol i zgłaszajcie co się nie podoba. Tam wszystko jest czarno na białym. Zamiast pierdzielić kocopoły całymi dniami tu w temacie to poświęcić godzinkę przejrzeć i zgłosić co się nie podoba w nowej wpr

Opublikowano

Debilizm w społeczeństwie postępuje.

Kiedyś do Chełma na wesele jechałem. Przed Bełżycami chłopakowi auto nawaliło na rondzie. Młoda dziewczyna go pchała. Ludzie się patrzyli i czekali aż zepchnie. 

Zgasiłem auto blokując rondo i w gajerze poszedłem zepchnąć auto.

A mendy i tak stały i czekały aż ja wrócę i przejazd odblokuję😁

Opublikowano

O kurcze, mnie raza pani podeszła i powiedziała czy bym ją nie popchnął, ja do niej, ale gdzie, tu, no chodźmy gdzieś w krzaki może.   :P

Opublikowano
Agrest napisał:

Debilizm w społeczeństwie postępuje.

Kiedyś do Chełma na wesele jechałem. Przed Bełżycami chłopakowi auto nawaliło na rondzie. Młoda dziewczyna go pchała. Ludzie się patrzyli i czekali aż zepchnie. 

Zgasiłem auto blokując rondo i w gajerze poszedłem zepchnąć auto.

A mendy i tak stały i czekały aż ja wrócę i przejazd odblokuję😁

może się bali jak byłeś w hełmie🤔😀

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Wchodźcie na minrol i zgłaszajcie co się nie podoba. Tam wszystko jest czarno na białym. Zamiast pierdzielić kocopoły całymi dniami tu w temacie to poświęcić godzinkę przejrzeć i zgłosić co się nie podoba w nowej wpr

Już zgłoszone

Żeby na nowe dżondery i fenty i inne psełdogermańce nie dawali kasy, lud musi zapracować rękoma jak chce wygody.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Ech Ty, durak odin.

Opublikowano

Mój szwagier jest sparaliżowany,  wzięła go siostra w cinqacento i pojechali do miasta cienki się zepsuł i wyszła żeby zepchnąć ze skrzyżowania nikt jej nie pomógł.  A jakiś cwaniak przylazł i się darł na szwagra że siedzi a dziewczyna sama auto spycha

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Już zgłoszone

Żeby na nowe dżondery i fenty i inne psełdogermańce nie dawali kasy, lud musi zapracować rękoma jak chce wygody.

Daj im spokój człowieku, niech cię d*pa nie swędzi, kogo stać to stać, reszcie komornik zabierze to se kupisz w promocyjnej cenie jak skrzydełka w Lidlu.

Opublikowano
Agrest napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Ech Ty, durak odin.

sorry, musiałem. swoją drogą co za bałwan nazwał tak miasto. jeszcze z błędem.

Opublikowano

na drogach takie ameby że szok, co drugiego to bym wyebał w pizdu i zakaz wyjazdu, jedzie, ruch tamuje, opony łyse letnie, albo pseudo wielo sezon, ruszyć nie może, bokiem jedzie, a jak ktoś ulgnie to jak mówicie, korek, trąbią, patrzą się jak sroka w gnat a pomóc nie, albo się pcha bokiem na chama aby tylko przejechać, kultury u nas na drodze za grosz, pomagałem wyjechać ostatnio człowiekowi z rowu bo mijał się z autobusem i go na zaspie sciągneło to inni jadą i jeszcze Ci z ryjem ze gdzie na środku stoisz i linkę czepiasz do auta żeby go szarpnąć, albo pcha  Ci się na siłę mało nie porysuje i , kutafony takie.

• Like 1
Opublikowano

takie czasy. dwa lata temu jakiemuś dziadkowi w lanosie na dość ruchliwej drodze sprzęgło się skończyło pod wzniesieniem. minęło go setki aut. połowa z nich obtrąbiła go. zatrzymałem się, wziąłem co na hol i zaciągnąłem 25km do warsztatu. wkurwiał mnie niesamowicie, bo deptał po hamulcach, ale jakoś wytrzymałem. nie wziąłem ani grosza za zaciągnięcie go na miejsce, mimo, że pchał mi kasę do kieszeni. no ludzie, trochę empatii.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

bokiem jedzie,

Eee wypraszam sobie ☝️ ja w E60 kontrola trakcji off jak jest możliwość i bezpiecznie to zakręt boczkiem boczkiem 😋 

Opona za wiele nie zdziała jak lód od 2 tyg i na tym śnieg rozjeżdżony... Trzeba cierpliwości, uwagi, rozwagi i zrozumienia jak kto ruszyć nie może

Opublikowano

kiedyś jak pojechaliśmy na wczasy  pod namiot na pole kempingowe to posadziłem passata w rowku odwadniającym jakoś , passat niski, załadowane maneli cały bagarznik i się powiesił na progu, trochę błota i stop, rozładowaliśmy, potem próbuję wyjechać ale nic, kobieta próbuje wypychać auto, a obok stoi 3 chłopów z piwami co przyjechali przyczepą kempingową i żaden nawet nie przyszedł i nie pomógł a się tylko patrzą, ale potem wysiadłem, troszkę podkopałem strategicznie tu i tam, wsadziłem kobiete za fajere, ona gaz w podłogę, ja popchał i poszedł, ale do tamtych karma wróciła, bo popadał deszcz i chcieli odjechać i przyczepa im wlazła w ziemie i nie dali rady wyjechać, też im nie pomogłem, ani linki nie pożyczyłem chamom.

Opublikowano

bo to takie najgorsze przypadki tam sa, ostatnio byłem w wawie co tą nową 2 do Wilanowa doprowadzili i na tej wilanowskiej w Wilanowie taki korek z tej autostrady i od boku do boku można jeździć ludzie wpuszczają.

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Przez Polskie Drogi, to jestem przesadnie ostrożna na przejściach dla pieszych. 

Ja raczej przez polskich pieszych i ich zasrane telefony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v