Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Było grania nie rzucać, tera za wesela podobno nieźle płacą 🙊😅

Daj spokój skarbówka się wzięła teraz za tą branże 🙊 w powiecie koło 20 spraw już się toczy "trzeba wiedzieć kiedy że sceny zesjsc nie pokonanym" 

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ale mnie syn urządził. Wlasnie skonczylem.skladac dla niego nową zabawkę

20211228_212633.jpg

Bardzo Cię to zmęczyło? chciał byś za to dostać pieniądze że własnemu synowi poświęcasz czas? 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

47 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Było grania nie rzucać, tera za wesela podobno nieźle płacą 🙊😅

Daj spokój skarbówka się wzięła teraz za tą branże 🙊 w powiecie koło 20 spraw już się toczy "trzeba wiedzieć kiedy że sceny zesjsc nie pokonanym" 

A to uje🙉🙊

Opublikowano
25 minut temu, Uziu92 napisał:

tak będą zabierać. Ogólnie teraz milicjant nie tylko za prędkosć będzie mógł zabrać, za inne rzeczy jak uzna że mocno prawo naruszone to też moze zatrzymać.

A warunki takie ze spełnić nie idzie :D

To i teraz tak było, tylko że teraz większy nacisk mają na to kłaść.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Piotrek1975 napisał:

No to waśnie każdy jest inny. Ja akurat mam robotę spoko i będę się jej trzymał. Nie muszę się wysilać a to bardzo dużo jak dla mnie.

Ja też mogłem iść do roboty, sami mi nawet proponowali ale jednak wolę ten gnój wyrzucać 

To że robota nie za ciężka wcale nie oznacza że nie męczy 

Jeździłem prawie 2 miesiące na odwozie qq, robota niby nie ciężka ale po 12-13 godzinach jeżdżenia codziennie człowieka wracał zmęczony jak by 10 ton gnoju przerzucił ...

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

To i teraz tak było, tylko że teraz większy nacisk mają na to kłaść.

W końcu trzeba dotrzymać obietnice wyborczą i przywrócić połączenia PKS. 

Od nas dostać się gdzieś autobusem to cud. 

Nie dość że mało jeździ to o takich porach że nie pasują. 

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

@Pafnucy

Zobaczymy co odpisze, znasz zdanie kolegi z cen nawozów 

Tamtego wyczułem. Ma szmal a nie ma czasu, i to wszystko na ch*j. Myśli że kasa coś zmieni, a guzik to trzeba dojrzeć do odpowiednich decyzji i liczyć siły na zamiary.

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ja też mogłem iść do roboty, sami mi nawet proponowali ale jednak wolę ten gnój wyrzucać 

Powinieneś iść do roboty a wyrzucanie gnoju zostawić właścicielowi. 

Opublikowano

Brak reakcji. 

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Tamtego wyczułem. Ma szmal a nie ma czasu, i to wszystko na ch*j. Myśli że kasa coś zmieni, a guzik to trzeba dojrzeć do odpowiednich decyzji i liczyć siły na zamiary.

Też jestem tego zdania. 

Może ma ciężko z czasem bo jest sam z tymi dziećmi 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, TheraRolnik napisał:

To że robota nie za ciężka wcale nie oznacza że nie męczy 

Jeździłem prawie 2 miesiące na odwozie qq, robota niby nie ciężka ale po 12-13 godzinach jeżdżenia codziennie człowieka wracał zmęczony jak by 10 ton gnoju przerzucił ...

No co Ty nie powiesz ?

A co Ci pisałem a jaki Ty wtedy mądry byłeś? 

Całodobowo oporowo dawaj dawaj toż to sama przyjemność ;) a jaki lans ;)

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Toja takie rzeczy zrobię i nie mam 5 nawet😔

Jak by umiał zarzucić gips na ścianę to zarobił by znacznie więcej, bardzo znacznie. 

Dniówka leci czy pracuje godzinę dłużej czy do 12

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jak by umiał zarzucić gips na ścianę to zarobił by znacznie więcej, bardzo znacznie. 

Dniówka leci czy pracuje godzinę dłużej czy do 12

Gipsy się robi też ale amatorsko, glazurę terakotę też, podstawy mechaniki również się robi w aucie czy ciągniku. Każdy  rolnik to ma chyba kilka zawodów  w ręku 🙆‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 4
Opublikowano
27 minut temu, Piotrek1975 napisał:

No to waśnie każdy jest inny. Ja akurat mam robotę spoko i będę się jej trzymał. Nie muszę się wysilać a to bardzo dużo jak dla mnie.

Jakby szukali jakiegoś kierownika to chętnie 

20 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A to uje🙉🙊

Równo lecą, zespoły, dje, sale, duchowieństwa oczywiście nie 🙊

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

No i na UJ Ci to ? Nie szkoda nerwów?

Powiem ci tak ... Już jest inaczej jak poszedłem do roboty to było już tak że sam dzwonił do mnie o której będę w domu bo się wyrobić nie mógł 

Opublikowano
21 minut temu, Karol6130 napisał:

Bardzo Cię to zmęczyło? chciał byś za to dostać pieniądze że własnemu synowi poświęcasz czas? 

Skręcałem to z przerwą na kąpiel i kolację od 16:20. Ciekawe czy bedzie sie tym jutro bawil. Kiedys koparke mu zlozylem w kilka godzin to ją zniszczyl i pogubil klocki. Tu na szczescie wszystko skręcane śrubkami.

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Powiem ci tak ... Już jest inaczej jak poszedłem do roboty to było już tak że sam dzwonił do mnie o której będę w domu bo się wyrobić nie mógł 

No to chociaż tyle... 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

21 minut temu, Karol6130 napisał:

Skręcałem to z przerwą na kąpiel i kolację od 16:20. Ciekawe czy bedzie sie tym jutro bawil. Kiedys koparke mu zlozylem w kilka godzin to ją zniszczyl i pogubil klocki. Tu na szczescie wszystko skręcane śrubkami.

Spawarką yebnij dla pewności. 😉

• Haha 7
Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Gipsy się robi też ale amatorsko, glazurę terakotę też, podstawy mechaniki również się robi w aucie czy ciągniku. Każdy  rolnik to ma chyba kilka zawodów  w ręku 🙆‍♂️

Ja nie. Wolę się skupić na czymś co potrafię i wyciągnąć z tego maximum zysku, jak na czymś czego nie potrafię i robić to tylko dlatego bo parę groszy się zaoszczędzi, A efekt końcowy i tak będzie jako taki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v