Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

Kurła kogo to widzi, nie krył nigdy tak a? 

5 minut temu, bratrolnika napisał:

Koło Płocka się gość ogłasza że ogarnia taki papier, poszukać ci numeru??

I pasują??? To nieźle przytyła

Nie ma się co bać, przy takiej inflacji te 1500zl to niedługo może być dobra dniówka

Ej, to moje spodnie 😔

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

I pasują??? To nieźle przytyła

Nie ma się co bać, przy takiej inflacji te 1500zl to niedługo może być dobra dniówka

chciałbym taką dniówkę, 1600 zarabiałem na miesiąc w serwisie samochodowym...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, stempos1980 napisał:

To jest szukanie kasy z kierowców na socjal

Nie na socjal, tylko na miliony testów i szczepionek. W większości europejskich krajów socjal jest dwa razy wyższy niż u nas.

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ej, to moje spodnie 😔

Czyli ty przytyłes, dba o ciebie

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

Kiedyś to się za 5zł/h robiło, w dodatku na czarno. Teraz 5 raz tyle

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Czyli ty przytyłes, dba o ciebie

Kiedyś to się za 5zł/h robiło, w dodatku na czarno. Teraz 5 raz tyle

W jednych ten plastik od szelek się ułamał to chciałem wyrzucić, przełożyła toto że spodni z dziurawymi nogawkami. W drugich tam coś też przeszyła z innych. 

2 minuty temu, DANDYS napisał:

a co Ty :D 

Zapomniał wół jak cielęciem buł! 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

Braciak ma dziś 6 tyś netto wszystko na umowie i zwrot na dojazdy do pracy. Paczki ubrań roboczych co miesiąc i raz na kwartał duża paczkę np bezrękawników jakąś czapkę bluze, narzędzia kubki nie kubki, breloki i inne bzdety, średnia wartość takiej paczki to około tysiąc złotych... 

Opublikowano

Brat ma doświadczenia na papierku 5 lat, i nie wspomnę o tym że w wieku 15 lat zrobił kapitalke silnika w 3p🤣

Opublikowano
28 minut temu, bratrolnika napisał:

Widziałem właśnie na olx jak przyczepy przeglądałem i aż się zdziwiłem że akurat jak na SKP pytałem o to, to znalazłem. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

noo bo u nas w Siedlcach to najniższa, chyba że masz doświadczenia ze 20 lat to moze 3 wyciągniesz :D

Uziu jak trochę na robocie się znasz to teraz takich szukają, 4 n początek częsta propozycją. W Łosiach hurtownia logistyczna na zamówieniach 4 tyś płaci na początek.

Opublikowano

mnie wkurza gadanie kto ile nie zarabia, chwali się jeden z drugim a realia całkiem inne, u mnie w miescie w kurierce 2200-2500 na rękę, w stadlerze jeden się chwali ile to on nie zarabia po 7 na łapę, tak ale na 3 miechy, stawka 2200-2500 w zaleznosci czy premię się dostanie, valmont/mostostal tak samo, drosed to samo 2200-2500 w zaleznosci czy premia jest czy nie i ile to kto nie zarabia. 3 z hakiem mają tam co pracowałem to im tyle zostaje na łapę bo poprzechodzili na działalność ale 6 dni w tygodniu w robocie po 12 h zeby jak największy utarg zrobić, bo pensja od utargu zależna. W dużym miescie tak, moja kobieta pracuje w ministerstwie to zarabia, ale nie w wypizdowach typu siedlce.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Brat ma doświadczenia na papierku 5 lat, i nie wspomnę o tym że w wieku 15 lat zrobił kapitalke silnika w 3p🤣

Żaden wyczyn, psiopsio w wieku max 13 lat ogarniał instalacje sekwencyjne. Ale od małego w garażu chowany, teraz automaty, skrzynie od ciężarówek itp. 

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Uziu jak trochę na robocie się znasz to teraz takich szukają, 4 n początek częsta propozycją. W Łosiach hurtownia logistyczna na zamówieniach 4 tyś płaci na początek.

wszyscy płacą, tylko pojdziesz na rozmowę i się okazuje że brutto i jak odetną to wyjdzie 2 z hakiem.

• Like 4
Opublikowano
29 minut temu, stempos1980 napisał:

No od pierwszego czerwca piesi zachowują się jak święte krowy w Indiach.

Wszystko im wolno🤦😡

A widzisz byś był z moich stron to byś od małego się przyzwyczajał do tego. W Złotowie ludzie tak zawsze chodzili...

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

mnie wkurza gadanie kto ile nie zarabia, chwali się jeden z drugim a realia całkiem inne, u mnie w miescie w kurierce 2200-2500 na rękę, w stadlerze jeden się chwali ile to on nie zarabia po 7 na łapę, tak ale na 3 miechy, stawka 2200-2500 w zaleznosci czy premię się dostanie, valmont/mostostal tak samo, drosed to samo 2200-2500 w zaleznosci czy premia jest czy nie i ile to kto nie zarabia. 3 z hakiem mają tam co pracowałem to im tyle zostaje na łapę bo poprzechodzili na działalność ale 6 dni w tygodniu w robocie po 12 h zeby jak największy utarg zrobić, bo pensja od utargu zależna. W dużym miescie tak, moja kobieta pracuje w ministerstwie to zarabia, ale nie w wypizdowach typu siedlce.

A to ja nie wiem.. ja w takich pracach to nie pracowałem. Ja zawsze za kierownicą jak sie u kogoś robiło to zarobki były dość dobre. Teraz u siebie to już nie będę zdradzał co robię bo nie chce tego ujawniać na głos. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Żaden wyczyn, psiopsio w wieku max 13 lat ogarniał instalacje sekwencyjne. Ale od małego w garażu chowany, teraz automaty, skrzynie od ciężarówek itp. 

W rodzinie nikt mechanikiem nie jest oprócz niego. Wzięło mu się na mechanikowanie jak wyczuł biznes na skuterkach, A teraz to już wszystko robi, co tam idzie. 

Opublikowano

a ja juz 2 lata nie robie na warsztacie k**wa , ale sie grzebałem z tą wymianą sprezyny , nawet juz po zapomniałem jakie klucze idą a zawsze pamietalem juz mniej wiecej , sie wypalił czlowiek 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v