Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, akooo napisał:

Bo nie zgadzam się na mordowanie ludzi nienarodzonych dzieci.

Tylko dlaczego innym tego zabraniasz? A może ktoś chce? Niby chrześcijaństwo to wolność, tolerancja a w rezultacie okazuje się, że musisz mieć klapki na oczach jak koń ciągnący furmankę...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

akooo napisał:

Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, akooo napisał:

Jakby ci to było obojętne to byś tyle o tym nie gadał .

Zacznijmy od tego, że nie ja o tym zacząłem... Dla mnie wiara w coś co nawet nie wiadomo czy istnienie to abstrakcja, choć słowo klucz to "wiara". Jak to mawiał katecheta w technikum, bo chodziłem na religię ze względu na średnią, mądry człowiek, nie narzucający poglądów- "Nie ma żadnych dowodów na istnienie czegoś wyższego jak i na nie istnienie". To od nas zależy czy sobie narzucimy kaganiec na siebie czy nie.

A dla mnie samo prześladowanie Chrześcijaństwa dzisiaj i energia jaka ludzie na to poświęcają jest dowodem ze to jest prawda.

Prześladują Cię? kto ? , ja nie doznałem żadnych negatywnych rzeczy czy przykrości z tego powodu iż deklaruje się jako osoba wierzącą. Sam też jestem tolerancyjnych i nie ważne czy druga osoba w coś wierzy bądź wyznaje inny światopogląd byle by była dobrym człowiekiem. Ale jeśli ktoś postępuje źle, jest po prostu kawałem skur**syna to zasługuje na potępienie i nie ważne czy jest chrześcijaninem, buddystą czy też ateistą.

A no właśnie po co mają cie prześladować jak jesteś tzw "tolerancyjny" Chrystus wyraźnie mówił co jest dobre a co złe, powiedz dzisiaj temu czy owemu ze źle robi,nie rozkazuj nie wymuszaj,nazwij rzeczy po imieniu to zobaczysz jak cie świat pokocha. ..

Opublikowano

A no właśnie po co mają cie prześladować jak jesteś tzw "tolerancyjny" Chrystus wyraźnie mówił co jest dobre a co złe, powiedz dzisiaj temu czy owemu ze źle robi,nie rozkazuj nie wymuszaj,nazwij rzeczy po imieniu to zobaczysz jak cie świat pokocha. ..

Teraz nie wypada tak mówić. Dożyliśmy czasów ze idiotom trzeba potakiwac a nie ich napiętnować 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Tylko dlaczego innym tego zabraniasz? A może ktoś chce? Niby chrześcijaństwo to wolność, tolerancja a w rezultacie okazuje się, że musisz mieć klapki na oczach jak koń ciągnący furmankę...

Opublikowano

@Chłoporobotnik pomijają to czy uważasz płód za życie czy nie, to jednak twierdzenie, że jak ktoś się nie zgadza na zabijanie to niech innym tego nie zabrania jest absurdalne. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

mam pozwolić na mordowanie ludzi?

Opublikowano

Tylko czemu na siłę chcesz nawracać ludzi na to co mówił Chrystus? Prawo państwa zawsze powinno być pierwsze a te prawa Chrystusa to "dla chętnych" powinny być.

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

W kwestii aborcji w pełni się z Tobą zgadzam Piotrek @Chłoporobotnik , każdy powinien mieć swoje zdanie w zgodzie z własnym sumieniem i nikt nie powinien w to sumienie ingerować

Dokładnie, w gestii państwa powinno leżeć swoiste zapewnienie wszelkich potrzeb obywateli.

1 minutę temu, akooo napisał:

mam pozwolić na mordowanie ludzi?

A co Ty jeden możesz zrobić? Ja za rozsądną ustawą zezwalającą na eutanazję czy aborcję podpisałbym się obiema rękami a jakbym dał radę to i nogami. Wolna wola każdego, jeśli chce to ma prawo skorzystać. Tak samo jak Ty masz prawo wierzyć, wpłacać na organizacje kościelne pieniądze i się modlić.

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

W kwestii aborcji w pełni się z Tobą zgadzam Piotrek @Chłoporobotnik , każdy powinien mieć swoje zdanie w zgodzie z własnym sumieniem i nikt nie powinien w to sumienie ingerować

I ty się nazywasz Chrześcijaninem?

Opublikowano

@chloporobotnik Pioter ja nie jestem sam,jest nas wielu którzy myślą podobnie.

Leszy napisał:

@Chłoporobotnik jak chcesz się zabić to masz prawo, ale wbić nóż sąsiadowi w plecy legalnie nie możesz.

Może to zrobić ale jakie konsekwencje to za sobą niesie. Przecież to grzech ciężki wiec chrześcijanin ma OBOWIĄZEK mówienia tego ze to tragedia i grzech coś takiego zrobic

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Belaruss820 napisał:

Nie doprecyzowalem. Chodziło mi sprzet do grania jaki procek grafika. Ale nawet nie czyta plyty po wlozeniu? Czy blad jakis wyskakuje?

Nie czyta jak by pusta,koputer stary ale i5 jest 3,2x4 i grafika ati 6670

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano
akooo napisał:

Sylwekx25 napisał:

I ty się nazywasz Chrześcijaninem?

Oczywiście, i jako chrześcijanin nie widzę powodu by tego zabraniać. Niedawny przypadek z Pszczyny , lekarze nie przerwali ciąży skutkiem czego zmarła matka zostawiając męża i małe dziecko , czy to jest poprawne według Ciebie "prawdziwego chrześcijanina" ? Skazać człowieka na powolną śmierć ?

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, akooo napisał:

@chloporobotnik Pioter ja nie jestem sam,jest nas wielu którzy myślą podobnie.

Może to zrobić ale jakie konsekwencje to za sobą niesie. Przecież to grzech ciężki wiec chrześcijanin ma OBOWIĄZEK mówienia tego ze to tragedia i grzech coś takiego zrobic

Będzie i Was zapewne ubywać...

12 minut temu, Leszy napisał:

@Chłoporobotnik jak chcesz się zabić to masz prawo, ale wbić nóż sąsiadowi w plecy legalnie nie możesz.

No pewnie, lepiej żeby kaleki po ulicy chodziły, rozmnażały się i rodziły kolejne... W uzasadnionych przypadkach czyli gwałt/ wykryte upośledzenie/zagrożenie życia matki to powinno być dostępne ogólnie w pozostałych przypadkach powiedzmy płatne. 

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Oczywiście, i jako chrześcijanin nie widzę powodu by tego zabraniać. Niedawny przypadek z Pszczyny , lekarze nie przerwali ciąży skutkiem czego zmarła matka zostawiając męża i małe dziecko , czy to jest poprawne według Ciebie "prawdziwego chrześcijanina" ? Skazać człowieka na powolną śmierć ?

On tego nie zrozumie. Dla niego to lepiej umrzeć ale nie mieć "grzechu".

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano

@Sylwekx25 bo to j**ana skrajność jaka przyszła do głowy naszym decydentom. Normalnie, że powinni dokonać aborcji, ale traktowanie tego jako jednej z metod antykoncepcji nie powinno być dopuszczane 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

@Sylwekx25 bo to j**ana skrajność jaka przyszła do głowy naszym decydentom. Normalnie, że powinni dokonać aborcji, ale traktowanie tego jako jednej z metod antykoncepcji nie powinno być dopuszczane 

I tu się zgodzę z kolegą. Aborcja nie dla takich co się uchac nie potrafią! 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

No i w porządku, niech choć zostanie to co było. Gwałt/zagrożenie zdrowia/życia/ wada. To takie coś pośredniego i niech choć tak jest.

• Like 1
Opublikowano

No właśnie, wcześniej chyba niedopowiedziałem, jestem za aborcją w przypadkach jak wspominałem wyżej tzn albo ciąża zagraża życiu matki albo płód ma stwierdzone wady genetyczne lub ciąża jest efektem gwałtu . Ale jeśli laska się puszcza, zachodzi i chce ciążę przerwać mimo , że dziecko rozwija się prawidłowo to już nie powinno być takie proste. I nadal nie wiąże tego z religią, po prostu jeśli obrało się taki beztroski styl życia i jest wpadka to powinno się objąć trud wychowania , nie ma tak łatwo .

Leszy napisał:

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

No właśnie, wcześniej chyba niedopowiedziałem, jestem za aborcją w przypadkach jak wspominałem wyżej tzn albo ciąża zagraża życiu matki albo płód ma stwierdzone wady genetyczne lub ciąża jest efektem gwałtu . Ale jeśli laska się puszcza, zachodzi i chce ciążę przerwać mimo , że dziecko rozwija się prawidłowo to już nie powinno być takie proste. I nadal nie wiąże tego z religią, po prostu jeśli obrało się taki beztroski styl życia i jest wpadka to powinno się objąć trud wychowania , nie ma tak łatwo .

Zasadniczo tak. Było się zabezpieczyć albo żyć w celibacie. Znam przypadek dziewczyny z równoległej klasy z technikum, niby miała badania i bezpłodna... No to sobie z chłopakiem nie żałowała a tu klops... I wtedy rety... W takim przypadku to albo jakieś utrudnienia albo płatne i to bardzo ale to nie my tu jesteśmy od prawodawstwa...

Opublikowano

zimno jak diabli wiec dobre ze daliscie temat do rozgrzewki 😜.

najsmieszniejsze jest to ze ci ca sa przeciwnikami aborcji zwykle sa zwolennikami kary smierci, przejmuja sie zarodkiem a emigrant na granicy moze spokojnie umierac bo to muzulmanin i nie jest naszym bliznim.. ksiadz pedofil jest wart opieki kosciola bardziej niz jego ofiara.

kosciol w polsce umarl ostatecznie na swirusa-a dobily go choroby wspolistniejace- pedofilia,homoseksualizm, chciwosc,nieumiarkowanie we wladzy, falsz i obluda kleru, za kilkanascie lat w kosciloach bedzie hulal wiatr

https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/dowody-na-istnienie-Boga;3894024.html

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v