Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja tak jak i Pjoter nie muszę mieć święta żeby sobie odpocząć.

Nie ma nic pilnego do zrobienia ponad to co trzeba- to w taki dzień nawet w środku tygodnia można się polenić i święto zrobić. I nie musi być jakieś państwowe czy kościelne, zaznaczone w kalendarzu aby sobie "dychnąć".

Toć przecież ja też nie odpoczywam tylko dwa razy w roku... Czasem oprócz ogarnięcia bydła nie robię nic więcej...Co do swiąt to nie wychowałem się w jakiejś ultra "kościelnej" rodzinie , że co niedziela do kościoła w pierwszą ławkę i do komunii to to nie , sam teraz też do kościoła nie często zachodzę ale nie przeszkadza mi to by święta uszanować i w coś tam sobie wierzyć... Może akurat gdzieś tam kiedyś spotkam się z moimi dziadkami za którymi cholernie tęsknię mimo , że stary koń jestem ale wychowywałem się z nimi całe dzieciństwo i żyłem pod jednym dachem przez 20 lat i to były bardzo miłe chwile

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli jednak w coś wierzysz. Nie uważam, że istnieje coś takiego jak życie po śmierci, wątpię w to. Narodziny to początek, śmierć to koniec a potem to tylko robaki gryzą. Ale to tylko moje zdanie. 

Skoro w nic nie wierzysz to na co Ci etyka? Czemu nie zachowujesz się jak zwierzę ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Na DVD kupiłem i 2 płyty tam są i nr2 nie działa.

Nie doprecyzowalem. Chodziło mi sprzet do grania jaki procek grafika. Ale nawet nie czyta plyty po wlozeniu? Czy blad jakis wyskakuje?

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Czyli jednak w coś wierzysz. Nie uważam, że istnieje coś takiego jak życie po śmierci, wątpię w to. Narodziny to początek, śmierć to koniec a potem to tylko robaki gryzą. Ale to tylko moje zdanie. 

Jakby ci to było obojętne to byś tyle o tym nie gadał .

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Skoro w nic nie wierzysz to na co Ci etyka? Czemu nie zachowujesz się jak zwierzę ? 

Nie znasz mnie... Jakbyś znał to byś stwierdził, że to takie zwierzę. Zresztą stety bądź niestety aby jakoś w ogóle funkcjonować nie da się uniknąć kontaktu z innymi ludźmi. I tu trzeba zostawić za sobą niechęć i wykazać się jakąś odrobiną ludzkich odruchów.

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

Bo ludzie tak mają. Nawet niewierzący nie są pojebanymi socjopatami. W większości oczywiście. Nawet powiem więcej. Jak kogoś przed czynieniem zła powstrzymuje tylko strach przed potępieniem, to nie jest z nim dobrze.  

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Zacznijmy od tego, że nie ja o tym zacząłem... Dla mnie wiara w coś co nawet nie wiadomo czy istnienie to abstrakcja, choć słowo klucz to "wiara". Jak to mawiał katecheta w technikum, bo chodziłem na religię ze względu na średnią, mądry człowiek, nie narzucający poglądów- "Nie ma żadnych dowodów na istnienie czegoś wyższego jak i na nie istnienie". To od nas zależy czy sobie narzucimy kaganiec na siebie czy nie.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Zacznijmy od tego, że nie ja o tym zacząłem... Dla mnie wiara w coś co nawet nie wiadomo czy istnienie to abstrakcja, choć słowo klucz to "wiara". Jak to mawiał katecheta w technikum, bo chodziłem na religię ze względu na średnią, mądry człowiek, nie narzucający poglądów- "Nie ma żadnych dowodów na istnienie czegoś wyższego jak i na nie istnienie". To od nas zależy czy sobie narzucimy kaganiec na siebie czy nie.

A dla mnie samo prześladowanie Chrześcijaństwa dzisiaj i energia jaka ludzie na to poświęcają jest dowodem ze to jest prawda.

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

a osioł to co niby? 

to kóń....

1 minutę temu, akooo napisał:

A dla mnie samo prześladowanie Chrześcijaństwa dzisiaj

znaczy gdzie? czy czujesz się prześladowany?

Opublikowano
32 minuty temu, Ursus932 napisał:

Oj Marek, to tylko próba , ale jak wiadomo dobry Ursus nie jest zły , następny jaki kupię to ursusa 

Kasą szastasz na prawo i lewo a 50 zł szkoda na żywego krzaka 😊

Jeszcze słowo o szastaniu kasą a się pogniewamy robisz to już kolejny raz

Na razie  to ty kupujesz ja tylko sprzedaje 

Opublikowano
akooo napisał:

Piotrek1975 napisał:

Ja wróciłem właśnie do domu i kosztuje właśnie alkohol z pigwowca japońskiego💪👌

Jeszcze na koparce tej robisz?

Różnie bywa że na walcu, na siewcę i ładowarce, zależy jaką potrzeba.

Opublikowano

A dla mnie samo prześladowanie Chrześcijaństwa dzisiaj i energia jaka ludzie na to poświęcają jest dowodem ze to jest prawda.

Zawsze byli tacy co to tępili... Niech po prostu nastąpi to co powinno dawno definitywnie nastąpić- całkowity rozdział państwa od kościoła, żadnych religii w szkole, żadnego wtrącania się kościoła w prawo w kraju czyli aborcja/eutanazja itp. Nie wiem czemu te kwestie tak tym wierzącym przeszkadzają? To tak jakby mi prostytutki przeszkadzały- i tak nie skorzystam z usług a krzyczałbym, żeby zlikwidować tą "działalność". Jak ktoś chce z tego korzystać to powinien mieć pełne prawo " u siebie" coś zrobić a kto chce wierzyć i dla niego to nie zgodne to niech sobie wierzy, chodzi do kościoła i dobrze będzie. Ale u nas zawsze na opak.

• Like 3
Opublikowano
Pafnucy napisał:

2 minuty temu, Leszy napisał:

a osioł to co niby? 

to kóń....

A dla mnie samo prześladowanie Chrześcijaństwa dzisiaj

znaczy gdzie? czy czujesz się prześladowany?

W Polsce jeszcze nie jest to tak wyraziste jak na zachodzie nie mówiąc już o państwach islamskich czy komunistycznych oraz wielu innych.

Opublikowano
10 minut temu, pawel885 napisał:

Czyli według ciebie człowiek niewierzący ma się zachowywać jak zwierzę? 🤦 Ty wiesz w ogóle co to etyka?

15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To nie tylko twoje zdanie, w sumie większość ludzi tak myśli ale po prostu się do tego nie przyznaje, bo jednak wolą się łudzić że jest inaczej.

• Like 1
Opublikowano
Leszy napisał:

@akooo są prześladowani, ale chyba nie twierdzisz, że u nas? Bo takie twierdzenie to brak  szacunku dla przedziwnych ofiar. 

U nas jeszcze nie.

Opublikowano

W Polsce jeszcze nie jest to tak wyraziste jak na zachodzie nie mówiąc już o państwach islamskich czy komunistycznych oraz wielu innych.

a to nic nowego. od zawsze religie i ideologie walczą ze sobą. znaczy ludzie walczą.

Opublikowano
akooo napisał:

Chłoporobotnik napisał:

Prześladują Cię? kto ? , ja nie doznałem żadnych negatywnych rzeczy czy przykrości z tego powodu iż deklaruje się jako osoba wierzącą. Sam też jestem tolerancyjnych i nie ważne czy druga osoba w coś wierzy bądź wyznaje inny światopogląd byle by była dobrym człowiekiem. Ale jeśli ktoś postępuje źle, jest po prostu kawałem skur**syna to zasługuje na potępienie i nie ważne czy jest chrześcijaninem, buddystą czy też ateistą.

• Like 4
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Zawsze byli tacy co to tępili... Niech po prostu nastąpi to co powinno dawno definitywnie nastąpić- całkowity rozdział państwa od kościoła, żadnych religii w szkole, żadnego wtrącania się kościoła w prawo w kraju czyli aborcja/eutanazja itp. Nie wiem czemu te kwestie tak tym wierzącym przeszkadzają? To tak jakby mi prostytutki przeszkadzały- i tak nie skorzystam z usług a krzyczałbym, żeby zlikwidować tą "działalność". Jak ktoś chce z tego korzystać to powinien mieć pełne prawo " u siebie" coś zrobić a kto chce wierzyć i dla niego to nie zgodne to niech sobie wierzy, chodzi do kościoła i dobrze będzie. Ale u nas zawsze na opak.

Bo nie zgadzam się na mordowanie ludzi nienarodzonych dzieci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v