Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Jaki traktor ciąga? 

I podojone 

Ci tak wcześnie te krowy molestujesz? Ci Spurek da... choć nie wiem co i czy chciał będziesz🤭

13 minut temu, leszek1000 napisał:

No że masz katar, gardło i kaszel 

Ale jak tak bez gardła?

Opublikowano

Marek, nie ma sprawy, za dwie godziny jestem. 

1 minutę temu, Łolek napisał:

To dawaj do mnie bo ja zaczynam a ty już rozgrzany to myk pyk i będzie zrobione 

1 minutę temu, Agrest napisał:

Ci tak wcześnie te krowy molestujesz? Ci Spurek da... choć nie wiem co i czy chciał będziesz🤭

Ale jak tak bez gardła?

Właśnie po ciemku to ona nie widzi 😂

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Ale jak tak bez gardła?

Slawek pomińmy temat gardła bo był tu jeden taki 

Najgorsze że siły ni ma

Opublikowano

Ja cały czas wychodzę na prostą, ale kaszel jak złapie to dosłownie zwala z nóg, a świst przy kaszlu jak z turbinki. Jeszcze taka cholera mnie nigdy nie złapała

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Ja cały czas wychodzę na prostą, ale kaszel jak złapie to dosłownie zwala z nóg, a świst przy kaszlu jak z turbinki. Jeszcze taka cholera mnie nigdy nie złapała

Gorączki nie mam ale w gardło gryzie a kaszel jak mówisz jak turbina

Może by do medyka pójść 

Antybiotyk brałeś? 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Może by do medyka pójść 

Antybiotyk brałeś? 

A chcesz być zamknięty? 

Szwagierka pozytywna to medyk przepisał jej neozine i paracetamol na gorączkę i Wit C.

Z Kolegą ostatnio rozmawiałem to też cały dom z wirusem to on miał Amantadyne przepisaną że względu na to że on jest po boleriozie i szczepić też mu lekarz zabronił z tego względu

Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

Masz namiary

No nie mam , jakobym miał to bym Ci dał

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Wybacz nie skomentuje tego np łąkę skasujesz bronami czy ścierniska po qq oj ty jesteś bajkopisarz Marcinie 

No chodziło mi o uprawe orki , a łąke albo kuku to nie ruszam 

47 minut temu, Karol6130 napisał:

Jaki traktor ciąga? 

I podojone 

Wcześniej , szejsiuntka 

46 minut temu, TheraRolnik napisał:

Po co kupiłeś Zetora ? Trzeba było kupić 60tke za 1/5 ceny, też byś w polu obrobił 😉 i to i to ciągnik 

No błąd 

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

No nie mam , jakobym miał to bym Ci dał

No chodziło mi o uprawe orki , a łąke albo kuku to nie ruszam 

Wcześniej , szejsiuntka 

No błąd 

A ile ci tłumaczyliśmy  co ale ty jak koń klapki na oczach i tylko przed siebie patrzyłeś a teraz weź koło i wiesz co masz zrobić 😁

• Like 2
Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

25 minut temu, Łolek napisał:

Może by do medyka pójść 

Antybiotyk brałeś? 

Ja od ponad tygodnia dochodzę do siebie , kaszel i zatkany nos , gorączke to miałem tylko delikatną dwa dni , i jeszcze ból pleców jakby były oparzone ale to już minęło

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

No siema. 

Odpowiedz na jedno pytanie, poco tak rano wstajesz? 

Sławek drugi ranny ptaszek. 

Bo człowiek już się tak przyzwyczaił i tak wstaje😁.W sezonie to o 4 pobudka

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, stempos1980 napisał:

A ile ci tłumaczyliśmy  co ale ty jak koń klapki na oczach i tylko przed siebie patrzyłeś a teraz weź koło i wiesz co masz zrobić 😁

A co miałem kupić ?? 

A po co mi to koło 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

A co miałem kupić ?? 

A po co mi to koło 🤔

Weź koło i puknij się w czoło po to jest to koło.

Mało miałeś ciągników podeslanych ale ty nie tylko ursus lub zetor to teraz cierp ciało co się chciało.

Dobra bo w końcu dostanę apopleksji przez ciebie i twój tok myślenia 😁

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Weź koło i puknij się w czoło po to jest to koło.

Mało miałeś ciągników podeslanych ale ty nie tylko ursus lub zetor to teraz cierp ciało co się chciało.

Dobra bo w końcu dostanę apopleksji przez ciebie i twój tok myślenia 😁

A co tu ma ursus albo zetor do tego  , jak do zachodniego i tak bym maszyn nie kupił 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Na covida? Jak zdrowy a masz test pozytywny u kwarantannę to 1400 Ci dadzą.

Pieknie pada ❄🌨❄🌨 będą białe  święta 🙂👍

Teraz ta nauka zdalna i trzeba włanczać dziecku komputer i pilnować a krus za to płaci.Tak wywiózł do szkoły i miał spokój.

https://www.agrofoto.pl/articles/porady-krus/zasilek-opiekunczy-za-opieke-nad-dzieckiem-z-krus-zloz-wniosek/

U mnie ciut tylko śniegu napadało -6c

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

Odpuść proszę :o

Wysłałem ci wiadomość na Messengera.

Już daje sobie spokój 😁 

4 minuty temu, Ursus932 napisał:

A co tu ma ursus albo zetor do tego  , jak do zachodniego i tak bym maszyn nie kupił 

Koniec tematu😉

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Po co kupiłeś Zetora ? Trzeba było kupić 60tke za 1/5 ceny, też byś w polu obrobił 😉 i to i to ciągnik 

A weźta się odpier...ta ,Jego  w wiara,prawdziwego Polskiego rolnika ,w Ursusa  i Zetora jest nie wzruszona.☹️

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

i miliony ojro wydane na promowanie karpia zatorskiego poszly w bloto-moje dzieci tez nie lubia, za kilakanascie lat karp odejdzie do lamusa.

u was byl wczoraj wieczorem tez armagedon ??? 

pare minut sniegu i paraliz- wsystko stanelo, autobusy pod gorkami,osobowki w rowach,tiry-gdzie popadlo, trase ktora rano zrobilem w 50 minut,ziec wieczorem w 4,5 godziny.

Może nie armagedon ale sypało ostro dosyć. A wczoraj tak koło 10 się zrobiła śnieżyca. 

Teraz -4 i śnieg prószy. Przedostatnia klientka zaopatrzona. Jeszcze 50 sztuk i koniec.

Opublikowano

Kuźwa jakby tego było mało klient dzwonił że przyjedzie po 0,5 tony pszenicy a tu ledwo łaże i jeszcze workować , ważyć 😒 , ale 500 zł wpadnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v