Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Baks00 napisał:

Słyszałem ale nie praktykowałem że czarnego bzu są dobre też

Lepszych nie ma bo lekkie i wytrzymałe tylko żeby w odpowiednim czasie wycięte były.

Opublikowano
1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

4 metrowego ciągałem na 40 cm nht8 czipowanym na 400 kucy. Lacz 800. Po glinach nawet dawał radę, a w torfie stawał. Jak się okazało torfu było 25 cm około a pod spodem ił. Kurła co za twardziel.

Weźta i dla mnie. Kupriok mnie kiedyś kaszubskie korzenie podśmiechiwał to teraz wyrównamy rachunki 😁 Sama sztacheta starczy, gwóźdź będę miał swój 😅

Z Kaszub może i wyjdziesz, ale Kaszub z Ciebie nie wyjdzie 🙊

• Haha 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Pamięciówa była?

Chyba słowa się pomyliły 🙊🙊🙊 Toć ją od wczoraj poniekąd znam, ale dogadać to się praktycznie dogadujemy, bo jeden zaczyna a drugi już wie o co chodzi i tak jeden drugiemu kończy 😌 Chociaż wizualnie to do niej raczej nie pasuje, bo ja jak szrek, a ona fiona sprzed metamorfozy 👀🤭🤭🤭

Opublikowano
kris91 napisał:

gregor1284 napisał:

Pamięciówa była?

Chyba słowa się pomyliły 🙊🙊🙊 Toć ją od wczoraj poniekąd znam, ale dogadać to się praktycznie dogadujemy, bo jeden zaczyna a drugi już wie o co chodzi i tak jeden drugiemu kończy 😌 Chociaż wizualnie to do niej raczej nie pasuje, bo ja jak szrek, a ona fiona sprzed metamorfozy 👀🤭🤭🤭

Może ona za dnia pięknością, w nocy zaś szkarada. 😉

Pokaz ją, daj choć oko nacieszyć.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Podstawa to kończyć razem... A nie jedno zaczyna a drugie kończy. 

1 minutę temu, Bananek napisał:

Może ona za dnia pięknością, w nocy zaś szkarada. 😉

Może jaką Podlaska szeptucha czy inne co? 

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

A bez reszty 🙊

Czułem się jak w samych swoich jak Pawlak pilnował 😒 Musze z domu kiedy wyciągnąć i się zobaczy, jak niet to znak pokoju i baj baj i drzewo sami ścinajta 😅😅😅 Ale nie powiem, jałóweczka zdrowa i już z wiekiem akurat 🎯

Bananek napisał:

Pokaz ją, daj choć oko nacieszyć.

No pewnie, a ja gnatem później się obliżę 🤨 Nie ze mną te numery 🙊🙊

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Czyli już byłeś u niej 😏

Oficjalnie sprawdzałem drzewostan na swojej działce 🤫🤫🤫 Ale 2 drzewa leżą i kiedyś trzeba jechać, szkoda że liści nie ma bo wszystko widać na działce i nie ma jak się szczepić 👀😬

Opublikowano
Dnia 9.12.2021 o 18:57, jajonasz napisał:

Jakby kogo interesowało to od soboty będzie w niezłej cenie z baterią 4Ah i ładowarką 

474441_1.jpg

No i mam i ja, pierwsze testy już zrobiłem śruby od kół w samochodzie (m12) kręci bez problemu, od wozu (m16) co już z 15 lat koło nie odkręcane i w dodatku większość czasu na dworze stoi też odkręcił, a z początku myślałem że polegnie ale jednak dał radę.👍

IMG_20211211_095551.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v