Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Co najwyżej do żniw 😂

E no nie kracz może się psuł nie będzie 🤣

7 minut temu, slawek74 napisał:

lex 🤔😁🤪

Co ty nie poważny?🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

Ciekawe a zarazem szokujące.  

Jeszcze co do hodowli to bym się zgodził ale te plony ciekawią🤔 Widząc to co jest wokół mnie- owszem jakieś regiony Podkarpacia itp gdzie jest dużo odłogów zaniżają średnią- ale czemu plony zbóż się nie różnią? Chyba ze względu na kukurydzę i dużo rzepaku, to i plon tych podstawowych 4 zbóż się nie różni w statystyce bo w praktyce to nie ma co porównywać do tego co było za mojego dzieciństwa.

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

a ju myślałem że do kompletu 😁 poka 🤔

Spokojnie😁

Opublikowano
19 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Który zapalił?

360 3p i belarus. 4011 aku padniety,ladowal sie ale za krótko i jeszcze stary przejechal po przewodzie i rozłączyło. Zetora krecilem i chcial zapalić ale jak to zetor,stal z miesiąc czasu nie odpalany to tylko zakopcił i szkoda bylo go meczyc,na zaciąg odpalił.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeszcze co do hodowli to bym się zgodził ale te plony ciekawią🤔 Widząc to co jest wokół mnie- owszem jakieś regiony Podkarpacia itp gdzie jest dużo odłogów zaniżają średnią- ale czemu plony zbóż się nie różnią? Chyba ze względu na kukurydzę i dużo rzepaku, to i plon tych podstawowych 4 zbóż się nie różni w statystyce bo w praktyce to nie ma co porównywać do tego co było za mojego dzieciństwa.

Zgadzam się. Na temat owoców się nie wypowiem, bo ciemny jestem w tym temacie. Ale kwestię zbóż to wyjaśnił bym tak jak Ty. Ciekawe jest też to ile naszych firm jednak nie jest naszych.

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Cześć 🙋

O widzę bimber kusi 😛

Kiedy będą na handel ?

Jutro mogę Ci sprzedać  jak co pisz pw

16386316035501017730311232311737.jpg

16386316397996156974919544678247.jpg

16386316662407188949619070383365.jpg

pa jaka cena 😁 https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-4t-d-732-wywrotka-na-2-silowniki-nowe-burty-podloga-plandeka-CID757-IDMy1ef.html

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Jedź no za rzekę zobacz co to panfucy odje😁ał.

jutro na Garwolin lecę to zobacze może się będzie kręcił po okolicy

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Szkoda, że Ci prasnąć przez komputer nie można... 

Do starszych to tak nie wypada mi się zdaje.

Opublikowano

Do tego dodaj podawanie do dopłat gruntów, gdzie nic się nie zbiera, masowe wyłączenie z produkcji słabszych gruntów, zalesienie, wprowadzenie powszechnej mechanizacji - nie da się wjechac tam, gdzie można było wejść z koniem.

Opublikowano
Przed chwilą, Wędrowycz85 napisał:

Jak będę może w domu to wpadaj na kawę, mfem się przejedziesz  ;)

Przed chwilą, Wędrowycz85 napisał:

Jak będę może w domu to wpadaj na kawę, mfem się przejedziesz  ;)

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

Zgadzam się. Na temat owoców się nie wypowiem, bo ciemny jestem w tym temacie. Ale kwestię zbóż to wyjaśnił bym tak jak Ty. Ciekawe jest też to ile naszych firm jednak nie jest naszych.

Co do owoców to się nie wypowiadam bo nie mam styczności z uprawą na szeroką skalę. Tu owszem. Ale jedynym dla mnie logicznym wytłumaczeniem spadku plonu tych 4 zbóż jest wzrost udziału w zasiewach rzepaku i kukurydzy bo innej opcji przynajmniej ja nie widzę.

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Do starszych to tak nie wypada mi się zdaje.

Stary czy młody ale jak g... to nieistotne.

1 minutę temu, jahooo napisał:

Do tego dodaj podawanie do dopłat gruntów, gdzie nic się nie zbiera, masowe wyłączenie z produkcji słabszych gruntów, zalesienie, wprowadzenie powszechnej mechanizacji - nie da się wjechac tam, gdzie można było wejść z koniem.

No może w niektórych rejonach owszem. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wędrowycz85 napisał:

A jak zepsuje co

Może liwarka od biegów nie zjesz🤣

Opublikowano
50 minut temu, Bananek napisał:

Inki popił, kajzerke z parówką wciągnął, można iść poleżeć w wannie pełnej bąbelków, a potem lulu, bo jutro raniutko na roraty. 😉

Na łokieć uważaj ;)

A ja dziś cały dzień przy reanimacji d47. Efekt lepszy od zamierzonego ;)

IMG_20211204_164140.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v