Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj ,chłodem zawialo ,     nie aż tak ,bo będzie nudno🤪 Gowna by powywozil,ale bez łańcuchow ,nawet z napędami pod te asfaltowe gorki się nie podlazę ,wspaniale uczucie już jesteś prawie na gorze ,już,już  iiiiii😴

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

toś doebał. Ja rozumiem, że Tomek pisał wczoraj o strzeleniu gola po powrocie z pola, ale żeby tak napisać... ;)

🤣🤣🤣

Jesli o mnie chodzi to mi to nie przeszkadza ;)

1 minutę temu, kizak napisał:

Oj ,chłodem zawialo ,     nie aż tak ,bo będzie nudno🤪 Gowna by powywozil,ale bez łańcuchow ,nawet z napędami pod te asfaltowe gorki się nie podlazę ,wspaniale uczucie już jesteś prawie na gorze ,już,już  iiiiii😴

U mnie przez nockę trochę dopadało i narazie -2, trzeba stanąć do betoniarki na parę godzin :/

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

Nic się nie opłaca, ale każdy swoje ciągnie i jakoś przestać nie chce

Przecież nie jesteś nowy

A mnie za co???

I rękę królewny

No toż już miałeś jakieś "przygody" ze strony tego użytkownika? Chyba, że się mylę.

-2, zachmurzone. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Literówka
Opublikowano
13 minut temu, kizak napisał:

Toś człowiek Dużej Wiary ;)

Dwa lata temu też przy -5 korytarz paszowy pod wiatą zalewalem i jest wszystko ok, turem jak zahacze widłami to się rysuje a nie kruszy, chemia daje radę.

Opublikowano
14 minut temu, stempos1980 napisał:

2 dni miałem inna pracę -ukladanie płytek ale już zakończone wrescie.Chociaż wczoraj to było bardzo nieprzyjemnie siedzieć na ciągniku bez kabiny.

3 ha do orki

Dziadek zaraz pierwszego roku kupił kabinę do 30, po 40 latach jest bez kabiny, szyby w oborze zachodzą. 

Do orki mam niewiele więcej, jakieś 9,30

LLU - 3 słońce świeci ze strony Kocka. 

Wiatra brak 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Karol6130 napisał:

Dziadek zaraz pierwszego roku kupił kabinę do 30, po 40 latach jest bez kabiny, szyby w oborze zachodzą. 

Do orki mam niewiele więcej, jakieś 9,30

LLU - 3 słońce świeci ze strony Kocka. 

Wiatra brak 

Ja posiadam tylko ciapka i jest do wszystkiego.

Uprawa w polu i w tunelach więc kabina odpada

Opublikowano
kizak napisał:

13 minut temu, Bananek napisał:

Chłopy, powiedzcie mi co to za zabobon, ze dzieci w tygodniu trzeba budzić do szkoły i to ledwie wstają, a w sobotę od 6:00 na nogach. 😱

Bądż cierpliwy ,jak podrosną  to im przejdzie 😐

Wątpię 😅. Jak miałem naście lat to do szkoły nie chciało się z wyra zwlec a w sobotę o 4 już się na ryby zbierałem😂

DANDYS napisał:

a wracając do wedzarni, jak skręce skrzynię to jak zrobić palenisko?

Z pustaków ułóż , jak chcesz wędzić ciepłym dymem to blisko wędzarni jeśli zimnym to dłuższy tunel ułóż. Na wierzch jakąś blachę, ziemią lekko przysyp żeby nie było nieszczelności i gotowe

Opublikowano

Na ryby tak ,bo Tobie ,ale żeby tak ojcu pomóc ? Jak nie ryknął ,to Cię    nie było ?        ,a nie       ,pamiętam ,     raz byłeś ;) Hi ,hi hi😉

Opublikowano

Nikt nie musiał ryczeć😉 lubiłem zawsze pomagać , z ryb najczęściej o 6 - 7 byłem z powrotem 😁

kizak napisał:

Na ryby tak ,bo Tobie ,ale żeby tak ojcu pomóc ? Jak nie ryknął ,to Cię    nie było ?        ,a nie       ,pamiętam ,     raz byłeś ;) Hi ,hi hi😉

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

I przyczepe sprzedalem 

Którą ? Ta d44 ?

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Chłopy, powiedzcie mi co to za zabobon, ze dzieci w tygodniu trzeba budzić do szkoły i to ledwie wstają, a w sobotę od 6:00 na nogach. 😱

Tak już jest, z tym się nie dyskutuje

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

za małe królestwo do podziału🤦‍♂️

No to jak se starasz???

1 godzinę temu, kizak napisał:

👍  Ze też z tymi Twymi wypowiedziami Cię tolerują .. Kiedyś dziadek do mnie powiedział ,,ty jesteś do dorady jak gów.. do przyprawy '' ,widać Cię nie znał😐🤪😉

Na żywo @Bananek jest inny, normalnie do rany przyłóż

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

No toż już miałeś jakieś "przygody" ze strony tego użytkownika? Chyba, że się mylę.

Jeśli to jest ten za którego go podejrzewam to jakieś groźby były, ale za pisanie bajek w internecie póki co jeszcze nie karzą

Opublikowano (edytowane)

Żreć się chce to jedziemy od rana z tym koksem 😋

Edytowane przez Ursus932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v