Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Strongman napisał:

9 godzin temu, Uziu92 napisał:

tak, ten.

Czemu nie chcesz coś z VAG

pisałem że ogólnie to za audi się kręcę, ale 6 tłoków mnie odstrasza.

Bananek napisał:

Uziu92 napisał:

tak, ten.

Świetny wybór.

wg mnie stosunek ceny do wyposażenia i jakości dobry w tych autach i podobają mi się.

bratrolnika napisał:

10 godzin temu, Bananek napisał:

rutro 😉

jutro to może nie, ale na jaką majówkę???

9 godzin temu, Agrest napisał:

No to ja wolę po staremu. Temu nadal karty do bankomatu i konta internetowego nie mam🤭

jak wolisz po staremu to wsiami jedź, a nie na nowoczesne autostrady się pchasz:D

9 godzin temu, Uziu92 napisał:

no nie wiem, kilka w stolicy oglądałem, zajechane jak kon po  westernie. Moze kwestia modelu, może kwestia człowieka.

pewnie się powtórzę, bo już nie raz pisałem: Fiata kupiłem od warszawiaka, gość po tygodniu od zakupu zadzwonił żeby powiedzieć że ma do niego jeszcze koła zimowe, mówię że chętnie odkupię, a on na to że są w cenie auta. To mówię że podjadę odbiorę, a on na to że mi podwiezie. Przywiózł mi komplet ładnych kół zimowych, do tego 10 l oleju Motul, dwa komplety filtrów Mann, i relingi dachowe oryginalne, nie chciał nawet gorsza za paliwo

Ostatnio kupiłem Suzuki: gość po podpisaniu już umowy, pomógł go załadować na przyczepkę, mówi poczekaj pan, przynosi jakieś gadżety które powymieniał, również bańkę oleju i filtry

a Mondeo z ogłoszenia ładne, choć rocznik już starawy

dobrze trafiłeś, ja w tamtym tygodniu 2 razy byłem w stolicy, auta zarejestrowane w Warszawie i okolicy i użytkowane niestety wybite zawieszenia, zalane silniki, poobcierane często ale to już specyfika miasta, a to coś tam do zrobienia, a to coś do poprawienia, może te drogie wozy w lepszym stanie ludzie sprzedają i Ci bardziej majętni bo sprzedają żeby kupić coś nowszego, a to co mają to dbają, ale niestety więcej niedbalców niż takich dbających, bo ja nie wiem jak auto z tak rozwalonym zawieszeniem i luzami w układzie kierowniczym mogło świeżo przejść przegląd, takie luzy nie zrobiły się po wyjeździe z skp w kilka dni czy tygodni.

Co do mondeo , no już lata swoje ma ale i tak 10 lat młodsze od passata 😂

Opublikowano
Strongman napisał:

Na wschodzie u nas mówią kupować w Niemczech bo tam drogi dobre i zawieszenie nie stłuczone,serwisy robią w autoryzowanych stacjach a nie w garażach, z większym silnikiem żeby nie był zajeżdżony na autostradach i nawet są wyjazdy ze 1tyś brali i wozili tam po komisach busem co znają wszystkie miejsca język, no i tam wyposażenie przeważnie lepsze.

z Niemiec mam passata i miałem mercedesa , w obu przez pierwsze 3 lata do zawieszenia się nie dotykałem , w idealnym stanie było.

• Like 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

10 minut temu, Bananek napisał:

Znam gościa co przy wysyłkowej sprzedaży wspomagania zapakował nawet dwie bańki oleju. 😉

Przepału?🤔

A skąd. ATFa

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

pisałem że ogólnie to za audi się kręcę, ale 6 tłoków mnie odstrasza.

Wiesz co ale audi 2.0 jak dla mnie to nie audi choć 3.0tdi wiem ze naprawy wiążą się z wyjmowaniem silnika ale jak bym kupował to 3.0tdi albo jakiegoś rs.

Jak dla mnie najbardziej kreci moc to jakby mieć jakiegoś porsche 2.0.Audi kojarzy się z ponad przeciętnymi osiągami i na pędem qautro co z tego ze inne maja naped na 4 koła i 4 koła się obracają a samochód się ślizga na śniegu

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

I teraz pytanie: gorzej czy lepiej niż ci goście z Darka opowieści. 🤔

I rękaw od bluzy. 😉

Sprzedałem gościowi taki wóz jak rover 214   98rok  przebieg 112 tys  to w ramach wdzięczności mnie do sądu a jabłka zaprasza i mówi ile chcesz to bierz 

Żona zawsze marudzi że ja jak kupię to naprawiam z rok dwa pouzytkuje i dobre sprzedaje 

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

A znasz uczciwych 

znam.

Opublikowano
Łolek napisał:

w ramach wdzięczności mnie do sądu

To zes go ostro obuł, ze po sądach ciąga. 😉

Belaruss820 napisał:

Dwa samochody na tych samych tablicach ta cr-v i mondeo

Stoi w jednym komisie to przekładają z auta do auta. Co w tym dziwnego?

Opublikowano

no tak robią z tablicami. np żeby próbę zrobić. mniej się rzuca w oczy policjantom jak tablica jest.

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

To zes go ostro obuł, ze po sądach ciąga. 😉

Stoi w jednym komisie to przekładają z auta do auta. Co w tym dziwnego?

Sadu tam gdzie jabłonie

Osobiście nie znoszę druciarstwa

Opublikowano

ten wiater dzisiaj to niepotrzebny... by ciepło było, gdyby nie wiał....

Opublikowano
36 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dwa samochody na tych samych tablicach ta cr-v i mondeo

Zaloztk pewnie na potrzeby zdjęcia, bo ford bez tablic na lawecie przyjechał.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

I rękaw od bluzy. 😉

akurat rękaw od bluzy jest do zwrotu, także nie wyrzucaj przypadkiem:D

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

z Niemiec mam passata i miałem mercedesa , w obu przez pierwsze 3 lata do zawieszenia się nie dotykałem , w idealnym stanie było.

kiedyś pojechałem na przegląd na taką wiejską SKP, co to czym byś nie przyjechał to przegląd przejdzie, przede mną gość Cordobą, wjeżdża na szarpaki, a lewe przednie koło z 5cm luzu w każdą stronę, sworznia praktycznie brak, strach tym jechać więcej jak 30km/h

diagnosta mówi do typa że aż tak to on oka nie przymknie, niech wymieni sworzeń i wróci, a gość na to że on nie ma czasu na naprawy, bo on tym samochodem codziennie do Warszawy jeździ😵

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Zaloztk pewnie na potrzeby zdjęcia, bo ford bez tablic na lawecie przyjechał.

No to pewne,tylko po co specjalnie zakladac tablice,przeciez mozna zrobic zdjecia bez tablic. Wiadomo ze te tablice juz nie ważne i tak. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v