Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

No musze sie dobrze rozejrzeć nawet pod Suwałki, landarę jakoś wynajmę i sam nawet przywiozę 🤔 10cm styropianu grafitowego wystarczy przy murze 25cm?

A po uja Ci ten przeplacony grafit. tam cuda tylko w cenie. sam będziesz kleil czy masz już ekipę?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie i nie chcę wiedzieć, ja w zabawach nawet po alkoholu nie uczestniczyłem.

Swiadkowi nie wypada odmówić udziału w takich zabawach. A co Ty kurla myślisz że sami młodzi wódkę słodzą?! Nie nie 

Opublikowano

Kurde, sąsiady ocieplali białym 10cm i jak u jednych i u drugich byłem to duchota w domu, a w piecu jeszcze palono nie było. Sam myślę robić, bo ponad 10tys ekipa by kosztowała,teraz to w saumie i nie wiem jak podrożało wszystko, a dwóch lewych rąk nie mam 👀 A te pianokleje to dobre są, czy pi staremu z worka klej brać?

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Miałeś być moim kompanem w walce o lepszy byt obywateli, a teraz zajmujesz pozycje wroga? 

No może i ja bym na te Kurpie pojechał z @6465@i@bratrolnika  byśmy z centralny polski zajechali i prezentów byśmy wzięli 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

A po uja Ci ten przeplacony grafit. tam cuda tylko w cenie. sam będziesz kleil czy masz już ekipę?

Opierdzielem mu to? Rusztowania poznaniaki wezmę i ogarniem raz dwa. Ja liczę metry 

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Kurde, sąsiady ocieplali białym 10cm i jak u jednych i u drugich byłem to duchota w domu, a w piecu jeszcze palono nie było. Sam myślę robić, bo ponad 10tys ekipa by kosztowała,teraz to w saumie i nie wiem jak podrożało wszystko, a dwóch lewych rąk nie mam 👀 A te pianokleje to dobre są, czy pi staremu z worka klej brać?

Kurła toż chyba od samego styropianu ciepła tam nie ma😛 styropian to tylko izolator, jak napalisz to te ciepło poprostu tak szybko nie ucieknie 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Swiadkowi nie wypada odmówić udziału w takich zabawach

Ale mi świadkiem nie wypada być w ślubie kościelnym... 

Na zabawy to mnie wołali w sierpniu ale mnie nie wydarli, wielu wyszło wtedy na zewnątrz. Ja byłem dotleniony to sączyłem % a potem się odważyłem na parkiet wyleźć ale powiedziałem sobie nigdy więcej, za te spojrzenia i kręcenie oczami, o nie, jeśli jeszcze kiedyś pójdę to siedzenie na tyłku, jedzenie i picie, to jest to.

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

nowa chałupa czy stara. porterówka czy piętrowy?

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

duchota w domu niekoniecznie oznacza, że jest dobrze ani że ciepło, czasem po prostu oznacza brak wentylacji

oprócz ścian, ważne jest także ocieplenie stropu, ja mam na strychu 20cm wełny mineralnej i jest duża różnica

Opublikowano

Ale mi świadkiem nie wypada być w ślubie kościelnym... 

Na zabawy to mnie wołali w sierpniu ale mnie nie wydarli, wielu wyszło wtedy na zewnątrz. Ja byłem dotleniony to sączyłem % a potem się odważyłem na parkiet wyleźć ale powiedziałem sobie nigdy więcej, za te spojrzenia i kręcenie oczami, o nie, jeśli jeszcze kiedyś pójdę to siedzenie na tyłku, jedzenie i picie, to jest to.

Czemu nie wypada Ci być? 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

ważne jest także ocieplenie stropu, ja mam na strychu 20cm wełny mineralnej i jest duża różnica

Kurła zrobiłoby się to ale porządkować to wszystko, zboże, szafy, regały, kurła na samą myśl to mi się nie chce.

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Czemu nie wypada Ci być? 

A bo ja z kościelnymi przykazaniami to mam tyle wspólnego co z mongolskim baletem...

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

A no mówiłeś 

No, trzeba się wziąć twoja ośkę wykorzystać, niech nie leży pod płotem 

Właśnie wróciłem z zakupów w moim ulubionym sklepie

Kolega takie cudo kupił, gościu spawa i o dziwo tylko 14 tys zapłacił za to

IMG_20211119_163549.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Opierdzielem mu to? Rusztowania poznaniaki wezmę i ogarniem raz dwa. Ja liczę metry 

niech kasę szykuje i się oteguje te chałupe 😉

Opublikowano

Kurła zrobiłoby się to ale porządkować to wszystko, zboże, szafy, regały, kurła na samą myśl to mi się nie chce.

A bo ja z kościelnymi przykazaniami to mam tyle wspólnego co z mongolskim baletem...

Nie kradniesz, nie cudzolozysz, fałszywego świadectwa nie składasz chyba? Co jest nie tak 

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

IMG_20211119_163549.jpg

Od konefona? 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

IMG_20211119_163549.jpg

Kiedys miałem chęci coś takiego uczynić, ale odpuściłem. Trzeba się trzymać tego co się umie robić, nie cudować

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

no trzy lata wynosiłem szpargały ze strychu

chłopaki od solarów się strasznie opierali, żeby przewody puścić przez strych, tylko chcieli naokoło, w końcu jeden wszedł na strych i krzyczy do drugiego - Zdichu, chodź zobacz, strych bez burdelu, puszczamy górą :D

• Haha 2
Opublikowano

3 przykazanie on łamie notorycznie. 🤔

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nie kradniesz, nie cudzolozysz, fałszywego świadectwa nie składasz chyba? Co jest nie tak 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

grzech śmiertelnego nie masz - możesz być świadkiem, aby ochrzczony i u bierzmowania był

Opublikowano

No ale czego łuczysz 🤭 Właśnie mi chodziło o to, że dobrze trzymało ciepło 🙊

2 minuty temu, radekz200 napisał:

Kurła toż chyba od samego styropianu ciepła tam nie ma😛 styropian to tylko izolator, jak napalisz to te ciepło poprostu tak szybko nie ucieknie 

2 minuty temu, HF86 napisał:

nowa chałupa czy stara. porterówka czy piętrowy?

1974r produkcji z poddaszem nieużytkowym 👀

4 minuty temu, jahooo napisał:

oprócz ścian, ważne jest także ocieplenie stropu, ja mam na strychu 20cm wełny mineralnej i jest duża różnica

Strop też ocieplałem 3x3cm styro na przekładkę, żeby mostków nie było i różnica jest kolosalna, ale jeszcze ściany zostały i podłogę kiedyś zerwać i odizolować od piwnicy 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Co jest nie tak 

Ano wykluczam istnienie "istot wyższych"... 

1 minutę temu, jahooo napisał:

no trzy lata wynosiłem szpargały ze strychu

chłopaki od solarów się strasznie opierali, żeby przewody puścić przez strych, tylko chcieli naokoło, w końcu jeden wszedł na strych i krzyczy do drugiego - Zdichu, chodź zobacz, strych bez burdelu, puszczamy górą :D

Zobaczymy po zimie ile gazu zeżre, jak na razie 10-12m3/doba, razem w kuchenką i ciepłą wodą.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Też ze strychu zboże zwalałem i ocieplałem, bo za dużo ciepła górą uciekało i dzisiaj nie żałuję, a musiałem ze 4t zwalić 🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v