Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Ale chory sen dziś miałem, śniło mnie się że kupiłem lampę, zamontowałem za oborą i włączyłem, a tam pełno uchodźców czekało, to polecialem do piwnicy po rureczkę i już jak na nich natarcie robiłem to się obudziłem 🤦‍♂️

O to  ,,lepiej ''  mi się śniło ,i wiedziałem że to sen . O wtedy to można robić ,,akcję'' ,tylko ,zeby za szybko się nie obudzić😐

2 minuty temu, kris91 napisał:

Bug przedłużyć przy samej granicy aż pod Litwę 🙊

,, A do Donalda marzeń ,dorzućmy jeszcze to ,żeby do kosmosu ,doszło się pieszo''

🎵

Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie długo ten sen może stać się realną rzeczywistościa. 

Pewnie kwestia czasu 

12 minut temu, kris91 napisał:

Bug przedłużyć przy samej granicy aż pod Litwę 🙊

Dobrze by tak było 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, kizak napisał:

To mnie kilka godzin wcześniej niezmiernie rozbawiło,albo Polacy durnowato zredagowali to co oni chcą ,albo ,,jest jak jest'' . Jeden autobys na tylu ,pod warunkiem że przepuszczą tych 40 ,pewnie z biedronki kupony ,i kto ma więcej

No od nas jeden poślina z reklamówką biegał i chciał pomagać 

Ale ten temat rozgrzewa nas wszystkich bo piszemy o tym na forum o pogodzie 

Pogadajmy o czymś pozytywnym

@pafnucybycki mam do sprzedania klejenta mnie daj 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Rowy na 5-6 metrów wykopać, tylko ziemi nie wywozić a nasypy z naszej strony porobić i już tylko z drabinami by musieli z Iraku iść, w sumie dobrych logistyków tam mają że targają aż od siebie nożyce do drutów, piły spalinowe 🙊👀

Opublikowano

Jak o pozytywnym no to dziś święto dyszla. Trzeba jakiej wędlinki kupić by sadło na zimę się odkładało

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Jak o pozytywnym no to dziś święto dyszla. Trzeba jakiej wędlinki kupić by sadło na zimę się odkładało

A ja dzisiaj ojcowiznę jadę orac i kawusią mamunia poczęstuje 

Opublikowano

dzień dobry. przymrozilo deczko. cicho wiatru brak. chęci do roboty także nie ma. 

Opublikowano
33 minuty temu, Łolek napisał:

Jakie? 

Ile od Ciebie do Kocka? 

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

U nas też dziki wyklusowane 🤔

Nie tyle może, że wykłusowane, nigdy nie sprawiały na naszym terenie problemów, w zasadzie to nieznane u nas jest zjawisko wyrycia na przykład ziemniaków czy rycia w kukurydzy.

W nocy padało ale jak do zwierzów szedłem to jeszcze ciemno było, potem się sprawdzi.

Opublikowano (edytowane)

Ja tam pewien jestem że ida lasami już od kilku tygodni. Nawet koło mnie. Obok przeprawa przez Wisłę, Fordon-bydgoszcz, Chełmno. Most autostradowy Toruń. Wczoraj w sąsiedniej miejscowości ktoś w nocy zaciupał cielaka , wykroił z niego co lepsze i zostawił na pastwisku. Milicja wklejała na FB. Na pewno nie idą w dużych grupach, ale idą. Wg mnie spotkać ich w lesie to dość kiepska sytuacja

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
38 minut temu, Łolek napisał:

No od nas jeden poślina z reklamówką biegał i chciał pomagać 

Ale ten temat rozgrzewa nas wszystkich bo piszemy o tym na forum o pogodzie 

Pogadajmy o czymś pozytywnym

Dawaj zdjęcia tych byckow 

Marek do Ciebie to chyba będe musiał mieć kurs konwojenta na przewóz zwierząt , za daleko żeby tak jechać 🤔

37 minut temu, kris91 napisał:

A kto śpi w gaciach? 👀🤭🙊😅😅

Ja 🙉 

24 minuty temu, Łolek napisał:

A ja dzisiaj ojcowiznę jadę orac i kawusią mamunia poczęstuje 

No najlepsza ta kawa 🤗

Opublikowano

@Łolek hfy masz ? 

Ja poważnie może podejmę współpracę z Tobą tyko muszę ogarnąć sobie jakaś przyczepkę 

No czerwony fajny

A koledzy , sąsiedzi też by coś sprzedali ?

Opublikowano
24 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dawaj zdjęcia tych byckow 

Marek do Ciebie to chyba będe musiał mieć kurs konwojenta na przewóz zwierząt , za daleko żeby tak jechać 🤔

Ja 🙉 

No najlepsza ta kawa 🤗

Mitsubishi wiem gdzie jest ładne do przewozu zwierząt :D

10 minut temu, Łolek napisał:

Cena rośnie ? Czy tak jak za te co z pola Ci zganiałem ??

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

co ty masz za cieluny, bo brat słyszałem że szuka???

tylko on wybredny, to pewno mięsne by chciał

Na każdym trochę mięsa jest ten czerwony to czerwony norweski a to drugie to hf tylko grubej budowy 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Mitsubishi

Mitasubiszi powiadasz???

Przed chwilą, Łolek napisał:

Na każdym trochę mięsa jest ten czerwony to czerwony norweski a to drugie to hf tylko grubej budowy 

przekażę, ale on to maruda jest, to nie wiem czy go widłami nie pogonisz

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v