Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Ale chory sen dziś miałem, śniło mnie się że kupiłem lampę, zamontowałem za oborą i włączyłem, a tam pełno uchodźców czekało, to polecialem do piwnicy po rureczkę i już jak na nich natarcie robiłem to się obudziłem 🤦‍♂️

O to  ,,lepiej ''  mi się śniło ,i wiedziałem że to sen . O wtedy to można robić ,,akcję'' ,tylko ,zeby za szybko się nie obudzić😐

2 minuty temu, kris91 napisał:

Bug przedłużyć przy samej granicy aż pod Litwę 🙊

,, A do Donalda marzeń ,dorzućmy jeszcze to ,żeby do kosmosu ,doszło się pieszo''

🎵

Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie długo ten sen może stać się realną rzeczywistościa. 

Pewnie kwestia czasu 

12 minut temu, kris91 napisał:

Bug przedłużyć przy samej granicy aż pod Litwę 🙊

Dobrze by tak było 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, kizak napisał:

To mnie kilka godzin wcześniej niezmiernie rozbawiło,albo Polacy durnowato zredagowali to co oni chcą ,albo ,,jest jak jest'' . Jeden autobys na tylu ,pod warunkiem że przepuszczą tych 40 ,pewnie z biedronki kupony ,i kto ma więcej

No od nas jeden poślina z reklamówką biegał i chciał pomagać 

Ale ten temat rozgrzewa nas wszystkich bo piszemy o tym na forum o pogodzie 

Pogadajmy o czymś pozytywnym

@pafnucybycki mam do sprzedania klejenta mnie daj 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Rowy na 5-6 metrów wykopać, tylko ziemi nie wywozić a nasypy z naszej strony porobić i już tylko z drabinami by musieli z Iraku iść, w sumie dobrych logistyków tam mają że targają aż od siebie nożyce do drutów, piły spalinowe 🙊👀

Opublikowano

Jak o pozytywnym no to dziś święto dyszla. Trzeba jakiej wędlinki kupić by sadło na zimę się odkładało

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Jak o pozytywnym no to dziś święto dyszla. Trzeba jakiej wędlinki kupić by sadło na zimę się odkładało

A ja dzisiaj ojcowiznę jadę orac i kawusią mamunia poczęstuje 

Opublikowano

dzień dobry. przymrozilo deczko. cicho wiatru brak. chęci do roboty także nie ma. 

Opublikowano
33 minuty temu, Łolek napisał:

Jakie? 

Ile od Ciebie do Kocka? 

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

U nas też dziki wyklusowane 🤔

Nie tyle może, że wykłusowane, nigdy nie sprawiały na naszym terenie problemów, w zasadzie to nieznane u nas jest zjawisko wyrycia na przykład ziemniaków czy rycia w kukurydzy.

W nocy padało ale jak do zwierzów szedłem to jeszcze ciemno było, potem się sprawdzi.

Opublikowano (edytowane)

Ja tam pewien jestem że ida lasami już od kilku tygodni. Nawet koło mnie. Obok przeprawa przez Wisłę, Fordon-bydgoszcz, Chełmno. Most autostradowy Toruń. Wczoraj w sąsiedniej miejscowości ktoś w nocy zaciupał cielaka , wykroił z niego co lepsze i zostawił na pastwisku. Milicja wklejała na FB. Na pewno nie idą w dużych grupach, ale idą. Wg mnie spotkać ich w lesie to dość kiepska sytuacja

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
38 minut temu, Łolek napisał:

No od nas jeden poślina z reklamówką biegał i chciał pomagać 

Ale ten temat rozgrzewa nas wszystkich bo piszemy o tym na forum o pogodzie 

Pogadajmy o czymś pozytywnym

Dawaj zdjęcia tych byckow 

Marek do Ciebie to chyba będe musiał mieć kurs konwojenta na przewóz zwierząt , za daleko żeby tak jechać 🤔

37 minut temu, kris91 napisał:

A kto śpi w gaciach? 👀🤭🙊😅😅

Ja 🙉 

24 minuty temu, Łolek napisał:

A ja dzisiaj ojcowiznę jadę orac i kawusią mamunia poczęstuje 

No najlepsza ta kawa 🤗

Opublikowano

@Łolek hfy masz ? 

Ja poważnie może podejmę współpracę z Tobą tyko muszę ogarnąć sobie jakaś przyczepkę 

No czerwony fajny

A koledzy , sąsiedzi też by coś sprzedali ?

Opublikowano
24 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dawaj zdjęcia tych byckow 

Marek do Ciebie to chyba będe musiał mieć kurs konwojenta na przewóz zwierząt , za daleko żeby tak jechać 🤔

Ja 🙉 

No najlepsza ta kawa 🤗

Mitsubishi wiem gdzie jest ładne do przewozu zwierząt :D

10 minut temu, Łolek napisał:

Cena rośnie ? Czy tak jak za te co z pola Ci zganiałem ??

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

co ty masz za cieluny, bo brat słyszałem że szuka???

tylko on wybredny, to pewno mięsne by chciał

Na każdym trochę mięsa jest ten czerwony to czerwony norweski a to drugie to hf tylko grubej budowy 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Mitsubishi

Mitasubiszi powiadasz???

Przed chwilą, Łolek napisał:

Na każdym trochę mięsa jest ten czerwony to czerwony norweski a to drugie to hf tylko grubej budowy 

przekażę, ale on to maruda jest, to nie wiem czy go widłami nie pogonisz

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v