Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

bo pewno bielarozę jadłeś . tyż paszowe.

2 minuty temu, slawek74 napisał:

mi te białe nie podchodzą...

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Catania też się ok wydaje

no całkiem dobre.

quuen Anna muszę spróbować w przyszłym sezonie.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
25 minut temu, marcin19071980 napisał:

Jak ty takim uj..... m autem możesz jeździć? 

A co za różnica? Najważniejsze, że jedzie.

11 minut temu, stempos1980 napisał:

Jakie ziemniaki dobre do jedzenia?Tylko nie irga bo mam i muszę ją zutylizować

Na wczesne- Denar, Lord, Carrera, Solist, na późne z bardziej "sypkich"- Vineta, z mniej Gala, bardzo sypkie- Tajfun ale z nim ostrożnie aby nie przegotować bo się ciapy zrobią. Ja Irgę sadziłem swoją ale nie wiem czy wiosną ją posadzę, choć mam mieć za przechowanie worka jadalnych 100kg drobnicy i by z worek sadzeniaków odebrał... A nie wiem jeszcze...

Opublikowano

Ogarnąłem dziś dwa opryskiwaczem na zimę. Wypłukane obmyte, woda wydmuchnięta.

Jutro pasowałoby pozostałe oporządzić.

Jeszcze hektar potalerzować i ewentualnie zaorać i chyba zima

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

woda wydmuchnięta.

jak to robisz?

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

choć mam mieć za przechowanie worka jadalnych 100kg

jakie to jadalne worki?

Opublikowano

Odkręcam wąż na sekcję, tam gdzie nie jest to kłopotliwe. Pistolet w otwór I jazda aż woda końcówkami przestaje lecieć. Po 10min poprawka, bo coś zawsze jeszcze się skropli

Opublikowano (edytowane)

bo chłopak na dorobku.

Sławek widziałeś jaki On żyrandol kupił?

ludzie widzą i próbują pomagać....

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Kurła , na dorobku ma wincy jak wielu przez życie nie dorobi🤭

Opublikowano
31 minut temu, pafnucy napisał:

@GRZES1545, jak tam? zaraza puszcza, czy nadal dokucza?

u nas w domu już jedna osoba 3 dawkę wzięła. mam nadzieję że dobrze zrobiła...

Wczoraj lepiej, dziś w nocy gorzej. Strasznie łamie po kościach i kręgosłupie do tego ból głowy spać nie daje. W dzień lepiej się czuje🙂 Dzięki za pamięć👍

3 dawka ponoć potrzebna bo przeciw ciał po pół roku już nie ma, a lekarka mi mówiła że chorują wszyscy zaszczepieni tak samo.

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Ogarnąłem dziś dwa opryskiwaczem na zimę. Wypłukane obmyte, woda wydmuchnięta.

Jutro pasowałoby pozostałe oporządzić.

Jeszcze hektar potalerzować i ewentualnie zaorać i chyba zima

Wiec morał taki rolnik śpi a jemu rośnie .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wczoraj lepiej, dziś w nocy gorzej. Strasznie łamie po kościach i kręgosłupie do tego ból głowy spać nie daje. W dzień lepiej się czuje🙂 Dzięki za pamięć👍

3 dawka ponoć potrzebna bo przeciw ciał po pół roku już nie ma, a lekarka mi mówiła że chorują wszyscy zaszczepieni tak samo.

tylko TY w domu  chory?

trzymaj się szybko zdrowiej, bo kto mi podpowie jak korzystać z kasy darmowej?/

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chłopy te stare płyty cementowo-azbestowe to ile krycia miały? 

do azbestu Cię wzięli?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

możesz iść za mnie krowy wydoić bo taki mam katar że szok

sie niech same wydojo...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v