Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jutro nie mogie. gnój bede woził.

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

No to jutro możesz przyjeżdżać, ale zapłacę dopiero po dopłatach 😂

Opublikowano
Ursus932 napisał:

25 minut temu, Axd529 napisał:

Pytanie do osób które malowały 60-siuntke. Jaką farbę kupić i ile litrów na pomalowanie : silnika,skrzyni,mostu jak i na pomalowanie maski,błotników? Jakiego użyć podkładu i ile litrów na całość razem z maską błotnikami? Zaznaczam że zależy mi na pożądanej farbie żeby nie zeszła po roku.

Na korpusy autolakier z malexim , podkład do tego możesz dać bato 👇https://allegro.pl/oferta/bato-szara-farba-podkladowa-antykorozyjna-5l-6393288123

Na maskę i błotniki , akryl tak zwany przemysłowy dobry i wydajny jest novol do tego podkład akrylowy lub lepszy epoxydowy  

A orientujesz się ile trzeba litrów na korpusy jak i maskę i błotniki?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

Jak byłem to kluczyki leżały w przedpokoju pod lustrem. 😉

No właśnie od tego czasu nie mogę ich znaleźć.... Bo byliście wy, potem pojechaliśmy na wesele, i następnego dnia zaczęło się poszukiwanie kluczyków, bo Anka rano bagażnik zatrzasnęła z kluczykami w środku... 

MICHAŁ???? CHCESZ MI COS POWIEDZIEĆ???

Serio? Kurde delikatnie podpytam dzieciaków. Ale gwarantuje, że nie brały.

Opublikowano
1 minutę temu, Axd529 napisał:

Na błotniki , maskę  to dwa litry podkładu akrylowego i nawierzchni

Na korpusy nie pamiętam co koło 4 chyba 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Akurat ten novol to taki se, ale na ciągnik to uj tam. Marcin jest coś takiego jak karta produktu i bez przeczytania tego ja nie brał bym się za jakie kolwiek lakierowanie. Kiedyś raz w życiu na urekor prysnąłem akrylem i wstała ta warstwa urekoru. Wtedy stwierdziłem że nie głupi wymyślił rodzaje farb i lakierów i co z czym jeść. 

Kiedyś pyta mnie gość ile za prysniecie 60ki jak usłyszał cenę to stwierdził że sam zrobi może za trzy dni dzwoni po której warstwie będzie połysk bo zrobił 3 farba się skończyła i połysku ni ma 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Axd529 napisał:

Zależy jak potrafisz lakierować  ale @Ursus932moze@Ursus932może mieć rację

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

ciekawe czy terminy przedłużą . dobrze by było.

A jak to z tymi terminami jest ?

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Serio? Kurde delikatnie podpytam dzieciaków. Ale gwarantuje, że nie brały.

Nie no, żartuje. Tzn akurat to że wtedy to wyszło to prawda, bo było tak jak napisałem, ale kluczyki od fiata to wtedy Anka miała bo przecież nim pojechała

6 minut temu, Bananek napisał:

Jeśli mówisz poważnie i serio tam leżały to szukaj w butach. Było ich tam sporo.

One chyba już w zeszłym roku się zapodziały, wzięliśmy je awaryjnie na wyjazd do Bałtowa, i pewnie wtedy przepadły

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A jak to z tymi terminami jest ?

no na pola to u nas do końca października.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

no na pola to u nas do końca października.

U mnie  na łąki chyba do końca listopada  , a na pola @Łolek w łódzkim do kiedy 🤔 

Opublikowano

nie wolno jak śniegu napada i nie będzie w najbliższym terminie znowu padać 😉

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Wolno do końca października, a szybko kiedy pasuje najlepiej we mgłę.

Eee to zdążę , zaczne po wszystkich świętych 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v