Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

No tak będzie.

A ja teraz lecę na Lublin przez Ostrowiec

plafona wziąłeś?

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

O k**wa , ciekawe czemu tak ciężko idą🤔 . Ale tych zachodnich tyle że nie wiadomo jaki wybrać 

namieszam Ci jeszcze w głowie: Ja zamieniłem zachodnie na polskie. I jestem więcej niż zadowolony.

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

Dzieki .O tu jest tani , polski 3+1 , i na odkładani pół śrubowej 😉https://m.olx.pl/d/oferta/plug-unia-grudziadz-3-4-skibowy-CID757-IDLWgnn.html

7 minut temu, Bananek napisał:

plafona wziąłeś?

namieszam Ci jeszcze w głowie: Ja zamieniłem zachodnie na polskie. I jestem więcej niż zadowolony.

Wiem , pamiętam 👍

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Dzieki .O tu jest tani , polski 3+1 , i na odkładani pół śrubowej 😉https://m.olx.pl/d/oferta/plug-unia-grudziadz-3-4-skibowy-CID757-IDLWgnn.html

Wiem , pamiętam 👍

Dla mnie pługi UG mają jedną zasadniczą wadę - żeby orka ładnie wyglądała, musi być idealnie wigotna ziemia, nie za sucha, nie za mokra. Wówczas da się orać z większą prędkością, skiba się rozsypuje itp. Wystarczy jednak , że na polu jest ciut bardziej sucho - nie można go wbić w ziemię, troszkę za mokro - robisz rządki, bo jedziesz wolniej.

No i mam porównanie UG3 i mój obrotowy 3 skibowy, tej samej szerokości roboczej - mniejsze spalanie w orce na 1ha na tym samym polu

Opublikowano (edytowane)

A tak to rwanie starego dachu 👇 , w między czasie szukanie pługa 😉

Dnia 26.10.2021 o 11:47, jacor73 napisał:

I takiego malowańca chcesz? Dość, że przeróbka z 3 to zobacz jaki "wychatłany"na przedniej belce.

Nie takiego to już nie kupie , ciekawią mnie tylko te odkładanice ,jak to orze , bo może bym swojego narazie zmodernizował 🤔

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
45 minut temu, jacor73 napisał:

To może lepiej nie sprawdzaj, bo będziesz miał dylematy jak @daron64, co z tymi pieniędzmi zrobić.

I tak muszą poleżeć na kupce do wiosny. nie będę uczestniczył w tym wyścigu szczurów "kupmy cokolwiek aby tylko gotówki się pozbyć nie ważne za ile "

Opublikowano

Ty się lepiej zajmij tym dachem, bo przy przypływie szczęścia z powodu znalezienia wymarzonego pługa, wpadniesz w dziurę i narobisz nam kłopotu

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

A tak to rwanie starego dachu 👇 , w między czasie szukanie pługa 😉

IMG20211026115704.jpg

Opublikowano

32 minuty temu, Bananek napisał:

plafona wziąłeś?

O urwa!

Teraz mi przypominasz?

Siedzę na chacie w Ostrowcu.

Dobra chcesz to mogę Ci go wysłać tylko opłata kuriera po Twojej stronie.

Daleko ma córka do szkoły?😜🤭🤭🤭

20211026_121259.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

to ,to prawda ,ale to jak do każdego ,niektóre częsci nieosiągalne ,np jakiś walek nietypowy ,lub co ,cosię nie psuje . Ale to w 2/3 ceny nowego ściągają z francji ,czy wloch ,oczywiście ze szrotów. i  sęk w tym że ci handlarze nie chcą nowych ściągać ,bo droższe i nie mają tych parametrów jakościowych z tamtych lat ,ot co . Ale jak tam jakieś sprzęglo tarcza ,czy coś z remontu silnika ,to tego jest w różnych cenach ,i człek nie wie co wziąć .😐

Sprzęgło to można i okuć, kewlar wychodzi tanio ale co na to reszta elementów? 

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

O urwa!

Teraz mi przypominasz?

20211026_121259.jpg

Daleko, ja miałem chyba 1/3 tej drogi. Przeszedłem przez drogę i z 10m od drogi szkoła 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Wyślę Ci na SMS numer do gościa i dzwoń ugaduj się, jak coś to wyskoczę tę 30km 

Dzięki zadzwonię po robocie.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

I u mnie dziś święto dyszla. Ludzi że człowieka szlag trafia. Zaparkować nie ma gdzie, wszędzie kolejkj, na drogach korki bo pieszych w ciul  i łażą jak się zamyśli. Jeden przejdzie przez przejście drugi myśli czy jeszcze może.

Kwiatów bardzo mało ale jakoś i nie bardzo ludzie kupują.

Ceny 20-25zł za takie w miarę ładne. Choć ogólnie bywały ładniejsze.

Przeca Ostrowiec świętokrzyski to dość duże miasto i przez święto dyszla się różnice w parkowaniu odczuwa?

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Nie wieje? U mnie znowu wieje i to dość mocno

Nie bez porywów, a szkody nie zrobi bo u sąsiadów zboże albo 🌽

1 godzinę temu, akooo napisał:

A ja znowu walcze

Z kim z nałogiem czy na koparce?

Opublikowano
53 minuty temu, Agrest napisał:

O urwa!

Teraz mi przypominasz?

20211026_121259.jpg

Ładny widok mimo że na szkołe

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, 6465 napisał:

Dzięki zadzwonię po robocie.

Przeca Ostrowiec świętokrzyski to dość duże miasto i przez święto dyszla się różnice w parkowaniu odczuwa?

Nie bez porywów, a szkody nie zrobi bo u sąsiadów zboże albo 🌽

Z kim z nałogiem czy na koparce?

Lecze przeziębienie :) Dwa miesiące spokoju i od nowa polska ludowa

Edytowane przez akooo
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Żebyś Ty miał ten rozum co mi zbywa 🙊

jakby ci to powiedzieć, jak ci zbywa😁

Facet chce sobie przeszczepić mózg. Idzie więc i pyta o ceny. Sprzedawca na to:
- To zależy
- Od czego?
- Dajmy na to, mózg brunetki kosztuje 50 tys. dolarów.
- A szatynki?
- 75 tys. dolarów
- A blondynki?
- 1 milion dolarów
- A dlaczego?
- Bo nieużywany

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v