Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

jeszcze powiedz że do 16. 🤔

trawę to kosiarka kosi 😏

Przeważnie do 14³⁰

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

a skąd masz informacjie ? w necie nic nie widzę

Z neta. Na fb mi się pokazało. 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Czasy się zmieniły i szkoły sobie ustalają godziny zajęć. Moja córka np ma lekcje od 7¹⁵

W technikum przeważnie miałem na 7.20. A kończyło się różnie, ale przeważnie po 13 lub 14. Gimnazjum było na 8 bodajże.

Kropi cały czas.

Opublikowano
Agrest napisał:

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

jeszcze powiedz że do 16. 🤔

trawę to kosiarka kosi 😏

Przeważnie do 14³⁰

to chyba ja mam mam zjobany plan. codzienne na 8 i 8 godzin. w środę 9 godzin a w piątek na 10⁵⁰ i 4 lekcje 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Opublikowano

Rysiek, a ile płatny SMS? U mnie był 10gr ale pewnie idą z duchem czasu i podwyżek.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Nie jedź bo zasięg zgubisz i SMS zaginie w czeluściach sieci

No zasięgu w lesie nie będzie, no najwyżej raz pojadę😁😁😁

1 minutę temu, Agrest napisał:

Rysiek, a ile płatny SMS? U mnie był 10gr ale pewnie idą z duchem czasu i podwyżek.

A to nie w tej opłacie 2.50 mają wysyłać.

Nic nie mówiła że sms płatny dodatkowo.

Opublikowano
46 minut temu, superfarmer02 napisał:

to chyba ja mam mam zjobany plan. codzienne na 8 i 8 godzin. w środę 9 godzin a w piątek na 10⁵⁰ i 4 lekcje 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Prawie jak na studiach,tylko ze te godziny rozciągnięte przez caly dzien od 8 do 20 czasami z przerwami. Pamietam srode na 1 roku gdzie byly prawie same wyklady. O 19 bylo prawo gospodarcze to zazwyczaj malo osób zostawało albo przychodziło sie aby sobie odpocząć przed imprezą. Na koniec jakie bylo zdziwienie jak babeczka za samą obecnosc stawialo oceny,tak sie trafilo ze zalapalem sie na piątkę jako jedna z 5 osob na ponad 100. Niby przedmiot w nazwie ciekawy a nic z niego nie pamiętam oprocz babeczki ktora tylko czytala z książki.

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Znowu w ulubionym miejscu 😂

IMG_20211018_094024.jpg

U Was przynajmniej biletomat dziala, w bialej nieczynny i tylko telefonicznie mozna sie zapisac a jak przez internet to i tak trzeba sie dowiadywac w ktorym okienku.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Prawie jak na studiach,tylko ze te godziny rozciągnięte przez caly dzien od 8 do 20 czasami z przerwami. Pamietam srode na 1 roku gdzie byly prawie same wyklady. O 19 bylo prawo gospodarcze to zazwyczaj malo osób zostawało albo przychodziło sie aby sobie odpocząć przed imprezą. Na koniec jakie bylo zdziwienie jak babeczka za samą obecnosc stawialo oceny,tak sie trafilo ze zalapalem sie na piątkę jako jedna z 5 osob na ponad 100. Niby przedmiot w nazwie ciekawy a nic z niego nie pamiętam oprocz babeczki ktora tylko czytala z książki.

tyle że ja jestem w 3 techników ogrodniczego a nie na studiach

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

No sms z powiadomieniem z banku załatwiony 2.50 zł na miesiac za to.

Interes życia pan zrobiłeś. 2,50 x 12 m-cy. W jakim banku masz? Nie prościej i taniej założyć bankowość elektroniczną? 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Znowu w ulubionym miejscu 😂

IMG_20211018_094024.jpg

Kuźwa ja w sobotę wieczorem byłem na SORze z synem ze skręconą kostką. 

Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

3 godziny temu, Bananek napisał:

jaki silnik masz w fieście?

1,3 benzyna i gaz , którego nie używam ostatnio. Świerzo od mechanika odebrana

Od razu po słownik zajedź. (świeżo)

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

To jest urząd Miasta 

A to sorki bo zmyliła mnie ta tablica z numerkami. 

Opublikowano
3 godziny temu, krilan06 napisał:

Mogłem kupić od kolegi ale 4514 i odpuściłem. Jakoś te ciągniki mi nie podchodzą 

A co , nie wygodnie w kabinie ?

3 godziny temu, Łolek napisał:

Mam 5314  72km pali mało chodził w prasie łańcuchowej 4500h bez awarii zima lato pali na dotyk koniec pozytywów chodzi w turze 

Kupiłeś 66 km to po co Ci to chyba zamiast 60ki 

Mało tych pozytywów , no ale tyle wystarczy , co tu więcej wymagać od ciągnika🤷‍♂️ , 

Kupiłem 63 , te 4512 zależnie od roku produkcji miały , 66 ,60 i 68 koni , ciężkie czasy idą oszczędny i tani w eksploatacji ciągnik to podstawa 

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

🤦

Adam no co ,dużo  lepsiejszy od szejsiuntki

2 godziny temu, slawek74 napisał:

🤦‍♂️ znowu dwa lata ....

Był czas przywyknąć 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v