Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Naprawiłeś tego swojego plafona?

Nie, kupiłem inny nowy. 

Zasilacz może by dobrał, ale tam jest slim 1,5cm, a te w sklepach 3 do 3,5cm, trzeba by dziurę w k- g wycinać, a pewności że tylko to zrypane nie ma.

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Jade jutro na otwarcie i to na tą chwilę przedostatni raz w tym sezonie😭

Zawsze możesz pohandlować jako tzw. łapa. 

Może być lepszy pieniądz

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Nie, kupiłem inny nowy. 

Zasilacz może by dobrał, ale tam jest slim 1,5cm, a te w sklepach 3 do 3,5cm, trzeba by dziurę w k- g wycinać, a pewności że tylko to zrypane nie ma.

Chciales powiedzieć że trzeba wykuć dziurę w marmurze a nie k-g🤭

• Haha 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Nie, kupiłem inny nowy.  Zasilacz może by dobrał, ale tam jest slim 1,5cm, a te w sklepach 3 do 3,5cm, trzeba by dziurę w k- g wycinać, a pewności że tylko to zrypane nie ma.

Wyrzuciłeś?

Opublikowano

Jeszcze nie mam nagrobka😁

Przed chwilą, Bananek napisał:

Wyrzuciłeś?

Nie, leży zapakowany. Jak nie zapomnę to 26 mam być w Lublinie to może spróbuję oddać na reklamację.

Opublikowano
20 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Tylko , że Bananek ma byki a to trochę inaczej. Chciałbyś wydoic bierzesz se stołek , cynkowe wiaderko , siadasz chcesz złapać za cycki a tu zonk , łapiesz za jaja i odlatujesz parę metrów w bok. 🤔

Byki też mieliśmy

17 minut temu, DANDYS napisał:

zeby na wsi nie mowili ze Radki nie maja takiego bajeru 

W filmie Miś takie było i Rysiek Ochodzki zmieniał kolory żeby ciotka z Ameryki do niego zadzwoniła

Moze Radek też chce żeby ciotka do niego zadzwoniła

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Nikt nie widział twego domu od środka więc to są nasze domysły 😁 

Byś się rozczarował. Ja jestem typem człowieka , który ładuje wszystko w ziemię, a mieszkanie niestety , tylko tyle żeby na głowę się nie lało i sople pod nosem nie wisiały.

Widziałeś, że nawet bram nie pozakładałem. 

3 minuty temu, Bananek napisał:

Jak coś to mogę przyjąć. 😉

A chcesz?

Jak nie przyjmą na reklamację to mogę na Twój koszt wysłać. 

Tylko to gabaryt  z opakowaniem 64x65cm lekki ale na przegięcia wrażliwy i delikatny.  

Opublikowano
Agrest napisał:

A chcesz? Jak nie przyjmą na reklamację to mogę na Twój koszt wysłać.  Tylko to gabaryt  z opakowaniem 64x65cm lekki ale na przegięcia wrażliwy i delikatny.

Jak to na mój koszt? 🤨

Opublikowano
12 godzin temu, bratrolnika napisał:

nie dorabiaj sobie czegoś czego nie powiedziałem, nigdy nie powiedziałem że Daniel to dzban, powiem więcej, nawet mi to przez myśl nie przeszło

te kilka miesięcy temu inflacja jeszcze tak nie galopowała, ceny nie rosły

dodam-sa ludzie którzy pracują za pół tych pieniędzy, i muszą sobie dać radę

No może dosłownie nie powiedziałeś, ale skrajnie negowales mój pogląd na te sprawę. 

Opublikowano

Jak to na mój koszt? 🤨

A co? Kuriera mam opłacić?🤭

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

a uzywa ktos opon debica frigo 2 ? 

zimówki 

Mam w dwóch autach .

Dobrze radzą na śniegu ale na gołym asfalcie szybko znikają przy większych prędkościach.

Opublikowano
Agrest napisał:

Jak to na mój koszt? 🤨

A co? Kuriera mam opłacić?🤭

bratrolnika napisał:

bogatym nie jesteś od tego że dużo zarabiasz, tylko od tego że mało wydajesz.

Nie uważałeś 😉

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Kallina86 napisał:

Pomyśl... potrzebowałbyś czapki, kurtki i gumowców mając PS? A co kupić jedne małe PS, to nie pół szafy. 

No to jest argument który chyba przedstawię podczas kolejnej rozmowy żeby przekonać pewna osobę że to będzie trafiony zakup :D Dzięki wielkie za pomysł !

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

O właśnie, zdało by się nowe filce jakieś kupić. Trzeba się jutro kopnąć.

Nawiezli mi tego ostatnio z 6 par, chłopy nawet jajek nie chcieli, a dostają dwa razy w roku w robocie a żaden nie chodzi w filcach

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wiela haraczu na KRUS płacicie ?

20211015_161344.jpg

Nic :D i mam nadzieję że dożyje emerytury żeby ściągnąć to co oni teraz mi zabierają :o

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Do tego to czerwone podświetlenie potrzebne, Radziu, masz takie w tej swojej szafce???

Rzotkiewke???? A co to???

Do krusu nic, ale tyle co masz po lewej stronie co miesiąc mi od pensji zabierają

A widzisz, wujek Jarek dobry chłop, młodych wspiera i mi aż tyle nie zabiera 😂 ave socjal 🤣🤣

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Byś się rozczarował. Ja jestem typem człowieka , który ładuje wszystko w ziemię, a mieszkanie niestety , tylko tyle żeby na głowę się nie lało i sople pod nosem nie wisiały.

Też tak miałem przez ostatnie 6 lat gdy przejąłem gospodarkę , w bydło i klamoty większość kasy ładowałem. Teraz stop , trza się brać za chałupę. Zaczynam od łazienki wymiana wszystkich urządzeń, później cztery pokoje na remont czekają i elewacja na wiosnę 🙈🙉. Od zwłoki bolą boki , w tym wypadku kieszeń🤐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v