Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

Jedz kup synolux i pyralginę taniej Ci wyjdzie 😛😛

Nie jest drogi

Przed chwilą, radekz200 napisał:

I co już po dobrym humorze? 😛

Coś Pan 😁

Opublikowano
2 godziny temu, pafnucy napisał:

Dzień Dobry! 

Miłego Dnia Wszystkim! 

Memisko on Twitter: "Stare baby na Facebooku #facebook #stare #baby #nikt  #śmieszne obrazki #śmieszne zdjęcia #miłej soboty #miłego piątku #miłej  niedzieli #fajne obrazki #spokojnej nocki #wesołe obrazk #całusy #zanotuję  #koty #kawa #słodko #

28 minut temu, Belaruss820 napisał:

A ja o 8 zawiezc syna do przedszkola,skonczyc kosic łąki,resztę poprzewracać i myslalem ze pszenzyta namlynkuje z żoną ale córka coś smarka i kicha wiec w domu zostaną. Moze pojade sprobowac nie utopic sie na scierniskach.

@DANDYS

i u mnie się dzieciarnia posmarkała...

Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał:

@daron64 czekam może dziś paczka do mnie dotrze.

22 minuty temu, jahooo napisał:

do mnie pewnie też

Obie poszły paczkomatem, to myślę, że napewno. Jak coś kupuje i jest wysłane przed południem jednego dnia, to następnego jest prawie zawsze już dostarczone do paczkomatu. Stojak wszedł na luzie, wiertarkę musiałem troszkę upychać, ale mam nadzieję, że mocno nie oberwała w transporcie :)

• Like 1
Opublikowano

Ja też staram się wszystko do paczkomatu zamawiać, albo DPD. Mamy zajebistego kuriera - Daniel. Do rany przyłóż i wszystko można się dogadać. Smieszkuja, że DPD, to skrót od DanielPaczkeDostarczy

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

Mamy zajebistego kuriera - Daniel

bo wszystkie na literkę D są w porządku

u mnie jest Damian, to kiedyś mi przywiózł paczkę, nikogo nie było, mówię mu przez tel żeby rzucił gdzieś przez płot, a ten na to że pada, to mi ją do garażu zaniesie

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

bo wszystkie na literkę D są w porządku

u mnie jest Damian, to kiedyś mi przywiózł paczkę, nikogo nie było, mówię mu przez tel żeby rzucił gdzieś przez płot, a ten na to że pada, to mi ją do garażu zaniesie

U mnie w dpd jeździ Patryk. Zajechał w piątek do mnie z płozami do pługa i mówię mu że w samą porę bo mnie nie było. A on byłem pół godziny wcześniej i nikogo nie było i tak pomyślałem że na pogrzebie jesteście to przyjechałem jeszcze raz.

1 minutę temu, Bananek napisał:

Aplikację inpost zainstaluj.

Małżonka ma na swoim tel. Mi nie potrzebna.

Opublikowano
2 minuty temu, ZetorMisio napisał:

Wiem.za chwilę mam jechać ja odebrac.

Spoko, tylko patrzę w apce a tam, że paczka od wczoraj już w paczkomacie i się wystraszyłem, że może coś z wysyłką spieprzylem i paczka poszła nie tam gdzie trzeba 😅

Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał:

Towarzysze idzie zamówić duplikaty kolczyków przez irz?

Idzie tylko i tak po papier musisz do nich jechać i wysłać zamówienie do firmy produkującej kolczyki.

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Idzie tylko i tak po papier musisz do nich jechać i wysłać zamówienie do firmy produkującej kolczyki.

No do firmy to wiem. Ale druczek o duplikaty to muszę do urny wrzucić czy już się wchodzi i idzie w jeden dzień załatwić?

Opublikowano
pafnucy napisał:

Tam z piniędzmi. Bycek aby wyzdrowiał

bo nie odemnie kupiony 🤪

Belaruss820 napisał:

A ja o 8 zawiezc syna do przedszkola,skonczyc kosic łąki,resztę poprzewracać i myslalem ze pszenzyta namlynkuje z żoną ale córka coś smarka i kicha wiec w domu zostaną. Moze pojade sprobowac nie utopic sie na scierniskach.

@DANDYS to Ty miales te spodnie w.paczce?i jak sprawa się.wyjasnila?

po co żona do młynkowania 🤔 teścia bierz 🤭😁

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

No do firmy to wiem. Ale druczek o duplikaty to muszę do urny wrzucić czy już się wchodzi i idzie w jeden dzień załatwić?

Jeśli przez neta to druczek zbędny. 

Zamawiasz duplikaty przez neta i za dwa dni do biura po odbiór dokumentów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v