Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

no zimę mamy to i śnieg bywa.    aby nie zawiewało.

12 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Śnieg zaczyna sypać, kurła a tamten prawie się stopił to znów nasypie...

Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

no zimę mamy to i śnieg bywa.    aby nie zawiewało.

Dobrze wiesz, że zimy nie znoszę. Ale ponarzekałem i przestało teraz😁

Opublikowano

no też nie przepadam. ale pomyśl o ile bardziej piękna wiosna po brzydkiej zimie. 👍

Opublikowano

Może i tak. Trzeba myśleć o tej wiośnie i do reszty ziemniaki przebrać...

Opublikowano
deSilva napisał:

Nie tak dawno było o kuligach i ich skutkach w głupich łbach kierowców, ten już karę dostał bo zabił własne dziecko, a to jeszcze nie koniec kar.

https://wiadomosci.onet.pl/olsztyn/elblag-tragiczny-final-kuligu-zmarla-15-latka/0sw671z?utm_source=browser_viasg_wiadomosci&utm_medium=push&utm_campaign=allonet_00d_c51c4421607372e&srcc=ucs&utm_v=2

Kuligów się zachciewa a później takie skutki. Jeśli kulig to albo ręcznie ciągnąć sanki albo ewentualnie jakieś duże za koniem.

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Może i tak. Trzeba myśleć o tej wiośnie i do reszty ziemniaki przebrać...

weź się chlopie oderwij choć trochę od codzienności i daj na luz z tą robotą 3 na plus i trochę pada

Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wody ze sniegu

Wody z deszczu

I jak nawali 40 cm śniegu to będzie bogato w wodę

W studni już wysoko jest poziom

Bedzie moźna kubkiem czerpać. 

I po co? 

Suszowego nie dostaniesz 

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

weź się chlopie oderwij choć trochę od codzienności i daj na luz z tą robotą 3 na plus i trochę pada

I co mi da to oderwanie i luz? Im więcej się ma zajęć tym mniej się myśli a to najważniejsze. A i tak wszyscy skończą tak samo. 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

I co mi da to oderwanie i luz? Im więcej się ma zajęć tym mniej się myśli a to najważniejsze. A i tak wszyscy skończą tak samo. 

Masz zbyt spokojne życie i robisz z byle czego problemy. Wybiegasz za daleko na przód z tym swoim myśleniem

Opublikowano

każdy ma swój świat i swoje życie. trzeba to potrafić zrozumieć, lub jedynie uszanować. może po prostu lubi przebieranie kartofli?

Opublikowano
pafnucy napisał:

każdy ma swój świat i swoje życie. trzeba to potrafić zrozumieć, lub jedynie uszanować. może po prostu lubi przebieranie kartofli?

weź nie pier...l 😁😁😁😁 najgorsza robota jaką się robiło

Opublikowano

@Rolnik200598  u teścia przedwczoraj pszczoły wyszły z uli. Ma je w zaciszu na południowej wystawie na skraju lasu. W cieniu niby było 7 na plusie ale słońce ostro dawało i na wylotkach pewnie i z 15 stopni miały. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, slawek74 napisał:

nie na tym życie polega by się w kartoflach i gnoju zaorać przez całe życie

To już wybór indywidualny- wolę gnój, ziemniaki i pszczoły niż szemrane towarzystwo, używki czy marnację pieniędzy na imprezy

17 minut temu, pawel885 napisał:

Masz zbyt spokojne życie i robisz z byle czego problemy. Wybiegasz za daleko na przód z tym swoim myśleniem

Bo spokój to jedna z rzeczy, którą cenię najbardziej. Nie znoszę zgiełku, masy ludzi i dla mnie istotny problem to na przykład jak mi kapustę ślimaki obgryzają a nie tak jak dla niektórych rata kredytu do zapłacenia...

17 minut temu, pafnucy napisał:

Oj @pafnucy porządny z Ciebie człowiek. Bronię się rękami i nogami przed obecnym światem ale coraz słabiej mi to wychodzi. A przebieranie jak każda inna robota- jeden lubi ją bardziej drugi mniej, dla mnie też nie wszystkie prace są ulubione a trzeba je zrobić. 

@Agrest Moje wczoraj tylko pojedyncze wyleciały. Wiatr i brak słońca skutecznie uniemożliwił masowy oblot.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
11 minut temu, Rolnik200598 napisał:

porządny z Ciebie człowiek.

eee tam.      wiem po prostu jak to jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v