Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Na deszczomierzu 22 za noc. Wczoraj przesychało to jak  na złość koło 10 na wieczór przylało

Te pikniki o szczepienie? Był i u mnie na wiosce jakoś nie po drodze mi było ,gdzie indziej zachaczyłem

Gmina organizuje co rok w odpust parafialny, ale czy to o szczepienie chodzi to nie wiem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrek1975 napisał:

U mnie też 5 mm, Agrest już po żniwach jesteś?

2ha zostały tylko dlatego że muszę czekać na sąsiada żeby dojechać

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Gmina organizuje co rok w odpust parafialny, ale czy to o szczepienie chodzi to nie wiem.

Ostatnio chyba jakiś wymóg wprowadzili, że impreza owszem, ale musi na niej być punkt szczepień

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Konwencjonalne płyny hamulcowe glikolowe DOT 3, DOT 4, DOT 5.1, a nawet DOT-4 LV są mieszalne. Dopuszczalne jest stosowanie płynów klasy wyższej w miejsce płynu DOT niższej klasy.

to z googll

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dot4 można mieszać z dot 3 czy szukać dot3?

na ławce pisało d...., dziadek pogłaskał, zadra mu weszła

na wieczku może pisać cokolwiek, a co było dolewane, to kto wie

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Sam agrafki robisz? 

Nie,wzywany wet,dal przeciwbólowe ,i przeciw parciu .Bo tak to jak mówił bez tego to te agrafki w czasie wścieklego parcia poprzecinają .........,a macica to o ścianę się oprze

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Być może u nas tak to było niby piknik ale przy okazji szczepienie, plakaty do dziś na świetlicy wiszą

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Ostatnio chyba jakiś wymóg wprowadzili, że impreza owszem, ale musi na niej być punkt szczepień

Tak i to z marszu to co to jest

1 godzinę temu, akmaly napisał:

Na wściekliznę? 

Hehe dobre

Dzisiejszy pomiar

20210809_122616.jpg

Opublikowano
32 minuty temu, kizak napisał:

Nie,wzywany wet,dal przeciwbólowe ,i przeciw parciu .Bo tak to jak mówił bez tego to te agrafki w czasie wścieklego parcia poprzecinają .........,a macica to o ścianę się oprze

Ja robiłem sam te agrafki, szyliśmy kiedyś też ale tasiemka więcej bałaganu niż pożytku może zrobić. Macic kilka też już wkładaliśmy sami. Na parcie to gorzała

• Like 1
Opublikowano

Rysiek, myslalem ze na tym autoszrocie dostane lampe do polo okulara na tyl a oni nie mają. Tyle gratow rozbierają a takiej lampy niet,w necie malo co ich jest uzywanych. Moze ktoś z Was ma dojście do takiej lampy ze szrotu?

Opublikowano

Jak przystało na dzień wolny został "uświęcony"- krańce pól po obkaszane, jutro by się zdało podorywkę zrobić, tylko słomy w ci*l, będzie bieda to jakoś obrócić i posiać poplon w to. 

Słonecznie, 28 stopni, wręcz duchota.

Opublikowano
9 minut temu, Belaruss820 napisał:

Rysiek, myslalem ze na tym autoszrocie dostane lampe do polo okulara na tyl a oni nie mają. Tyle gratow rozbierają a takiej lampy niet,w necie malo co ich jest uzywanych. Moze ktoś z Was ma dojście do takiej lampy ze szrotu?

Powiedz co dokładnie Cię interesuje mogę pomóc 

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Tu w szelescie byłeś?

Za zakrętem kolo tartaku za rzeką.

6 minut temu, danielursus3p napisał:

Powiedz co dokładnie Cię interesuje mogę pomóc 

Cos takiego. Od razu pytanie,ile by to kosztowalo i czemu tak drogo?😂

20210809_070327.jpg

Opublikowano

Kurla lulki dziś na jarmarku u nas byli 🙈 tzn nie pierwszy raz, ale taki prawdziwy obraz lulka 😂 chamidło jakich mało, widać że to w kryminale siedziało, wytuatuowany. Konkubina tłusta też z tatuażami i non stop się kłócili 😂

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Cos takiego. Od razu pytanie,ile by to kosztowalo i czemu tak drogo?😂

Najpierw to się muszę dowiedzieć czy mają do takich starych jeszcze jakieś części  ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v