Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Partyzant85 napisał:

Takie zabytki na złomie - ta Polska prasa, Welger i jakiś International. Jeszcze pługi czwórki  UG są jakby kogoś interesowało

1627382808465.jpg

zmień rzeźnika - bo  nie raz na interesach z zaprzyjaźnionymi to się sporo więcej wydaje :D

A jakiego starego motora nie ma tam na złomie?

Opublikowano
38 minut temu, HF86 napisał:

Bawicie się jeszcze w swojskie wyroby, czy wszystko sklepowe?

Wędzone i pierwszy eksperyment z pieczonym w woreczkach, ale mamuśka przesadziła z przyprawami do tych woreczków i nie za bardzo mi podchodzi.

IMG_20210626_170352.jpg

IMG_20210627_185056.jpg

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

U mnie  na wsi 5 producentów  do wyboru i wg smaku  zresztą okolice słynne z kielbasy i bimbru😁

To u ciebie kraina miodem płynąca. I tak blisko mnie.😁

17 minut temu, danielursus3p napisał:

Zmiana sprzętu dziś 😁

20210727_125315.jpg

Nie blokują się także jak szybko jedziesz?

Opublikowano
54 minuty temu, HF86 napisał:

Nima gdzie swinioka kupić 

30 minut temu, danielursus3p napisał:

Zmiana sprzętu dziś 😁

20210727_125315.jpg

Odrazu widać że w tuwie ubezpieczony 🙊

Opublikowano (edytowane)

no z swiniakiem jest problem a wedlinki w 80 % swojej produkcji  zjadam , ja sobie poradziłem i mieso kupuje  i z  niego robie . zreztą tak jak każdy w okolicy co produkują na rynek , mieso z dino  kupują lub w dino 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Bawi się, wieprzowe kupne ale to małe ilości, ani 50kg na rok, reszta swoja.

31 stopni, słońce praży.

Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał:

To u ciebie kraina miodem płynąca. I tak blisko mnie.😁

Nie blokują się także jak szybko jedziesz?

Nie, ale ja nie jeżdżę szybciej jak 10 km/h. 

Opublikowano

U mnie kupić 🐷 nie ma problemu. Ale mam też zaprzyjaźnioną ubojnie gdzie mogę kupić połówkę cz ile tam potrzebuje. 

16 minut temu, gregor1284 napisał:

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Nie, ale ja nie jeżdżę szybciej jak 10 km/h. 

Ja mogłem max 8-9.  Jak by kto chciał to jest talerzówka do sprzedania. 3m agro-factory z wałem daszkowym regulowanym hydrauliczne

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

@pafnucy nie ma pustych przejazdów 😛

a potem żona załadowała na strych 😂

A sąsiad na strychu popychał😁😁 podczas twojej nieobecności 😆😆

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

@pafnucy nie ma pustych przejazdów 😛

a potem żona załadowała na strych 😂

3478ADAD-09ED-4157-A9FC-15D3DF3E6A98.jpeg

0A782D6A-083C-4DA9-9000-ECA764D8C051.jpeg

No szczery podziw... dla żony. Pozdrów Ją od Pafnucego. 😌

Opublikowano
42 minuty temu, gregor1284 napisał:

W PZU. 

Zarazy nerw człowiekowi upsują..

20210727_140628.jpg

Opublikowano
46 minut temu, jarecki napisał:

no z swiniakiem jest problem a wedlinki w 80 % swojej produkcji  zjadam , ja sobie poradziłem i mieso kupuje  i z  niego robie . zreztą tak jak każdy w okolicy co produkują na rynek , mieso z dino  kupują lub w dino 

Masz jakiś dostęp do mięsa że świniaka który jest hodowany tradycyjnie? Jak kupujesz z ubojni to tam takie samo mięso jak w sklepie czyli dziadostwo naszprycowane hormonami itd. 

Odnośnie pogody. Nic im się tą pogodą nie sprawdza. Chyba dzieci rysują obszary na mapach typu radary  z ostrzeżeniami i burzami  bo kompletnie nie ma to odzwierciedlenia w rzeczywistości.  Nadają burze i deszcze a świeci ładnie słoneczko. Nie nadają pada deszcz 

• Like 1
Opublikowano
HF86 napisał:

bawimy się, ale w ten sposób, że hodujemy świniaka, walimy w łeb, zawożę do dziewczyny, która robi mi wyborne kiełbaski i inne wyroby.

chmurka pohukuje od południowego wschodu. nie zapowiadało się, a tu grzmieć nie przestaje.

Opublikowano
11 minut temu, krzychu121 napisał:

Masz jakiś dostęp do mięsa że świniaka który jest hodowany tradycyjnie? Jak kupujesz z ubojni to tam takie samo mięso jak w sklepie czyli dziadostwo naszprycowane hormonami itd. 

i tu się nie zgodze , znałem jedną ferme co hodowała około 2 tys . tuczników na rok miała własne sklepy a mieso luksus smak i zapach , przede wszystkim rasa się liczy , nawet nie wiem jaką rase hodowali ale mięso bardzo smaczne nawet kilka razy ojciec kupował swinie od nich do uboju 

Opublikowano

Kurła chłopaki za szybko się wyrobiłem ze żniwami i tera nie ma co robić 😂😂😂

tera umyj BAJZONA I PRZEDAWAJ..

Opublikowano

Kurła chłopaki za szybko się wyrobiłem ze żniwami i tera nie ma co robić 😂😂😂

przyjedz do mie  też mam bizona sobie pojezdzisz .

Opublikowano

No nic, obiadek zjeść, do auta zasiąść, klimę włączyć i na Zator się kopnąć.

Dobrze, że wiatr trochę wieje, bez wiatru by było nie do wytrzymania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v