Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

rozwiązanie zagadki zawiera się w dwóch słowach: Ilość i jakość. Ja idę w to drugie. Twój szwagier obrał zupełnie inną drogę. "Tak z ciekawości", dużą pasiekę ma ten twój szwagier?

Ja to dobrze wiem😉

Nie wiem ile obecnie, ale kilka lat temu mieli około 150  rodzin

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

ogólnie bardzo urodzajnie obrodziły mrówki w tym roku. W domu mi nawet co jakiś czas wychodzą. ostatnio jak kosiłem (nie nogami) na zastodolu to co i raz mrowisko podkaszarką znajdowałem. tylko jajkami (nie moimi, mrówczymi) bryzgało

I u mnie po domu mrowki maszerują....

2 godziny temu, Bananek napisał:

IMG_20210712_165257.jpg

liczysz jak alkoholik co z sentymentem wspomina czasy stoczenia. 😉

Bo wiem że teraz jeden papierosek, a jutro już pół paczki

31 minut temu, 6465 napisał:

Burza w wa-wie tłucze ostro a deszczyk spokojny

U nas na wsiach słońce świeci

17 minut temu, 6465 napisał:

Dziś przyjechał gość na kontrolę. Miesiąc temu Wycięli mu przełyk ,podnieśli mu żołądek wyżej i z części żołądka uformowali przełyk. Gość miesiąc po operacji mi blizny pokazywał , mówi że je wszystko i dobrze się czuje. A i jeszcze mu płuco jedno wyjęli. Też po covid.

Jak tam takie cuda robią, to uważaj żeby Ci z siusioka nie zrobili pipoka 

Opublikowano

Dobry rok to nawet 30l z rodziny więc niech będzie max 4000l to daje ponad 5t

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

U nas na wsiach słońce świeci

Jak tam takie cuda robią, to uważaj żeby Ci z siusioka nie zrobili pipoka 

Lepiej nie , może się jeszcze kiedy przyda.

• Like 1
Opublikowano

Teraz płuca i przełyk ważniejsze. Potomków masz, siusiak schodzi na dalszy plan.

Opublikowano
33 minuty temu, 6465 napisał:

Zdrowie do bani. Leżę w instytut gruźlicy i chorób płuc ul. Plocka

Do kaplicy sobie nieraz zajdź. :)

Opublikowano
6465 napisał:

Lepiej nie , może się jeszcze kiedy przyda.

jakby ci zostawili co masz, a dorobili dziurkę, to byłbyś samowystarczalny. 😀 ale racja, co Darek (czemu słownik podpowiada darek z małej litery🤔), lepiej nie zasypiaj na sali operacyjnej. choć jednym okiem kontroluj sytuację

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Teraz płuca i przełyk ważniejsze. Potomków masz, siusiak schodzi na dalszy plan.

Ta to poświęć swojego 

Wszystko mu sie przyda @6465 Tomek czymaj się  i myśl pozytywnie 

• Like 2
Opublikowano
akooo napisał:

33 minuty temu, 6465 napisał:

Zdrowie do bani. Leżę w instytut gruźlicy i chorób płuc ul. Plocka

Do kaplicy sobie nieraz zajdź. :)

jesteś drugą osobą, która mu to pisze

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

jesteś drugą osobą, która mu to pisze

Im więcej tym lepiej :)

Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

znajomy pszczelarz mający koło 40 rodzin do tej pory ma średnią 43kg/rodzina ale ma pare rodzin które dały prawie 70kg

No to zajebikurwiście

70kg:1,3kg= 53 słoiki 0,9l x 35zł = 1855zł z rodziny.

Vive la pszczołá!!!😜😉

Opublikowano

Tak robię , przecież musimy tego samogona poprubować 😁

2 minuty temu, Łolek napisał:

Ta to poświęć swojego 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

A proszę. Chodzę. Kiedyś tu już zdjęcie wrzucałem. Co dzień msza o 15 i koronka.

Ode mnie też masz modlitwę :)

Opublikowano
Agrest napisał:

70kg:1,3kg= 53 słoiki 0,9l x 35zł = 1855zł z rodziny. Vive la pszczołá!!!😜😉

35zł to cena za wyrób miodopodobny Twojego szwagra. prawdziwy miód jest więcej wart.

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Ta to poświęć swojego 

Jakby moja żona zgodna była i ta druga również to mógłbym go i poświęcić dla innej. Ale tylko w słusznej sprawie, a nie dla swojej przyjemności😜

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

No to zajebikurwiście

70kg:1,3kg= 53 słoiki 0,9l x 35zł = 1855zł z rodziny.

Vive la pszczołá!!!😜😉

Ach   te ,,Agrofoto''   fajne  liczenie-   to tak jak 10 ton z ha.    x    50 ha.   ile to kasy......         A  tak  na marginesie  nie  uwierzę  w 70  prawdziwego miodu  z rodziny.... 

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

tam Go uleczą?

"Błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v