Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

pogoda na pomorzu zachodnim zmienna

Gdzie to Cię wywiało? Wywczas?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Roki212 napisał:

Kto potrzebuje deszczu 😛 od początku lipca już dwa razy deszczomierz się przelał i jeszcze chyba nie wszystko 😅

Biere

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
26 minut temu, jarecki napisał:

to jak nie możesz  spać to i Merlin nie daj , a co 

Zepsuła mi się... 

E tam narzekacie, na Kurpiach takie deszcze teraz że może przemoklo na jakieś 3cm na polach. Niech tam sobie pada i jest ciepło, tak jak dziś całe lato może być 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Który to szukał opon do bizona

Chyba @daron64 w temacie znalezione na allegro.

Opublikowano
34 minuty temu, Bananek napisał:

W miarę się rozpogodziło to mżona posiedziec, posłuchać jak mordują te instrumenty. 😂

IMG_20210704_170253.jpg

Lubię takie klimaty ,i wszelkie występy ,pod warunkiem że jestem blisko sceny, i wszystko widzę wczuwając się w klimat . A jeśli miało być z  ,,plejbeku'',lub ze 100 metrów ,to i koniem mnie na taką imprezę nie wyciągniesz

Opublikowano

Piknie pada  już pewnie ze 4 godziny. Trawy skosic i na grzyby w tygodniu. 

Opublikowano
23 minuty temu, jahooo napisał:

Weldman dla mnie jest OK, posuw na dwie rolki - też OK

Co do cen się nie wypowiadam

No właśnie tutaj podajnik 4x4 i na dużą szpulę jest, w innych firmach, bardziej popularnych trzeba minimum 500 dołożyć żeby mieć to samo

Powiadasz ze Weldman jest ok??? Może se zakupie, tylko czy ja będę umiał to ustawić

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

No właśnie tutaj podajnik 4x4 i na dużą szpulę jest, w innych firmach, bardziej popularnych trzeba minimum 500 dołożyć żeby mieć to samo

Powiadasz ze Weldman jest ok??? Może se zakupie, tylko czy ja będę umiał to ustawić

Markę "ideal" patrzyłeś? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kizak napisał:

Lubię takie klimaty ,i wszelkie występy ,pod warunkiem że jestem blisko sceny, i wszystko widzę wczuwając się w klimat . A jeśli miało być z  ,,plejbeku'',lub ze 100 metrów ,to i koniem mnie na taką imprezę nie wyciągniesz

mogę Ci załatwić miejsce choćby na samej scenie.

9 minut temu, bratrolnika napisał:

Widział kto @Bananek???

co tam? stęskniłeś się?

Edytowane przez Bananek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v