Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Mam w Kocku koleżankę, zawsze udawało jej się ściągać na studiach,jaką to ona mądra,stypendia brała,błagała o oceny lepsze a i tak na kasie w biedronce wylądowała,kiedyś miałem tam zajechać jak jeździłem w tamte strony. 

A odnośnie pszczelarzy, mam też koleżankę która skończyła technikum pszczelarskie w pszczelej woli z dyplomem. Na studiach nie dotarła do inzyniera 

Mój kolega ledwo skończył podstawówkę i to tylko dlatego że jego ojciec był kolegą dyrektora szkoły i radnym w gminie. Był tak głupi że ledwo czytał i pisał. Dzisiaj jest właścicielem sporej piekarni i zatrudnia około 15 ludzi 🤷 Jak to się kręci pojęcia nie mam. Chyba że nabrał rozumu.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Mój kolega ledwo skończył podstawówkę i to tylko dlatego że jego ojciec był kolegą dyrektora szkoły i radnym w gminie. Był tak głupi że ledwo czytał i pisał. Dzisiaj jest właścicielem sporej piekarni i zatrudnia około 15 ludzi 🤷 Jak to się kręci pojęcia nie mam. Chyba że nabrał rozumu.

Jak jak. Szkoła a zdolności do prowadzenia biznesu to dwie różne rzeczy. Ma ten drugi i tyle 

Opublikowano

To ja nie wiem jak tam to wygląda. Chyba debil całkowity nie jest skoro kobite znalazł jakąś 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

@PRIMO kiedyś pisał że musi mieć przedni tuz i wom

A po co mu to ustrojstwo 🤔 

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

A po co mu to ustrojstwo 🤔 

Żeby somsiadowi gul skoczył. 😁🤭

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Żeby somsiadowi gul skoczył. 😁🤭

A no to chyba że tak 🙂 to jest argument

@PRIMO i @Łolek a co Wy tu jeszcze się kręcicie 🤔 spać bo rano cycki czekają 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Wykształcenie wcale nie jest gwarancją sukcesu w życiu ,biznesie.Dwóch biznesmenów ,obaj po dwuletniej rolniczej zawodówce.Znakomicie prosperujące interesy ,dwieście metrów dalej ,dwóch ,,biznesmenów" ojciec i syn ,obaj po studiach ,inżyniery,firma budowlana ledwo zipiąca

Opublikowano
7 godzin temu, Partyzant85 napisał:

No ja mam kilometr do Kamionki. A co trzeba?

Kalinkę woziłeś? Na ładowaczu czy na błotniku?

Rozmień na mniejszy nominał - 100 zł na dwa  i już masz dwa papierki zamiast jednego.

Ramię zgrabiarki niemeyer 

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Darek nie tylko towar kradną już na Broniszach ale już zaczynają pakować się do samochodów .

We wtorek gościo podjechał pod rampę i zdejmował towar z samochodu to te UKE weszły mu do kabiny i 2 tysie za***ali.

Trzeba się pilnować .

Wiosną gościa od 🍅 prowadzili aż pod sam Kalisz i go po drodze okradły.

Czarkowi przekaż żeby się pilnował 

• Sad 1
Opublikowano
6 godzin temu, Bananek napisał:

kurła przypomniałeś mi jak pod bykami posadzkę wylewałem dwa lata temu. przyjechały trzy gruchy, wpompowały mi beton, pogadalismy trochę z kierowcami, oni umyli beczki na moim podwórku w międzyczasie, podpisałem papiery i pojechali. ja w tym czasie pójdę wezmę się za zacieranie. W oborze otwarte na oścież drzwi, temperatura 30 w cieniu, ja do tej posadzki, a ona jak kamień. kurła ile ja tam wody wolałem żeby to jeszcze jakoś rozmiękczyć.😱

U takiego wkurwiającego typa budowaliśmy obore i płytę gnojowka, rozłożył folie żeby z gruchy mu wylali beton i wtedy taczkami w szalunki te murki oporowe. Od znajomego z firmy chłopacy wozili to miał tak rozrzedzone 😂 latali z synem i sąsiadem po całym polu ten beton lapali, a my akurat mieliśmy śniadanie 🤣

Opublikowano

Tak robią zwykłe kondony nie fachowcy. Jak tak jebiesz te "panny " jak robiłeś tę robotę to uj nie fachowiec. Klient placi i WYMAGA jak fachowiec się nie zna to jest dla niego wk***iajacy. ŻENADA. 

Opublikowano

Mam takiego case tylko że pro 98r. super maszyna i te połówki w jednej rączce. Skręć do końca w lewo kierownicą  i przełącza półbiegi i w tym samym momencie podnieś podnośnikiem .  Jak nie wyskoczy błąd to pompa hydrauliczna ok. Ważne by działał ręczny i hamulce. No i warto mieć tą pozycję N przy rewersie bo to bardzo wygodne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v