Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Mam w Kocku koleżankę, zawsze udawało jej się ściągać na studiach,jaką to ona mądra,stypendia brała,błagała o oceny lepsze a i tak na kasie w biedronce wylądowała,kiedyś miałem tam zajechać jak jeździłem w tamte strony. 

A odnośnie pszczelarzy, mam też koleżankę która skończyła technikum pszczelarskie w pszczelej woli z dyplomem. Na studiach nie dotarła do inzyniera 

Mój kolega ledwo skończył podstawówkę i to tylko dlatego że jego ojciec był kolegą dyrektora szkoły i radnym w gminie. Był tak głupi że ledwo czytał i pisał. Dzisiaj jest właścicielem sporej piekarni i zatrudnia około 15 ludzi 🤷 Jak to się kręci pojęcia nie mam. Chyba że nabrał rozumu.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Mój kolega ledwo skończył podstawówkę i to tylko dlatego że jego ojciec był kolegą dyrektora szkoły i radnym w gminie. Był tak głupi że ledwo czytał i pisał. Dzisiaj jest właścicielem sporej piekarni i zatrudnia około 15 ludzi 🤷 Jak to się kręci pojęcia nie mam. Chyba że nabrał rozumu.

Jak jak. Szkoła a zdolności do prowadzenia biznesu to dwie różne rzeczy. Ma ten drugi i tyle 

Opublikowano

To ja nie wiem jak tam to wygląda. Chyba debil całkowity nie jest skoro kobite znalazł jakąś 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

@PRIMO kiedyś pisał że musi mieć przedni tuz i wom

A po co mu to ustrojstwo 🤔 

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

A po co mu to ustrojstwo 🤔 

Żeby somsiadowi gul skoczył. 😁🤭

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Żeby somsiadowi gul skoczył. 😁🤭

A no to chyba że tak 🙂 to jest argument

@PRIMO i @Łolek a co Wy tu jeszcze się kręcicie 🤔 spać bo rano cycki czekają 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Wykształcenie wcale nie jest gwarancją sukcesu w życiu ,biznesie.Dwóch biznesmenów ,obaj po dwuletniej rolniczej zawodówce.Znakomicie prosperujące interesy ,dwieście metrów dalej ,dwóch ,,biznesmenów" ojciec i syn ,obaj po studiach ,inżyniery,firma budowlana ledwo zipiąca

Opublikowano
7 godzin temu, Partyzant85 napisał:

No ja mam kilometr do Kamionki. A co trzeba?

Kalinkę woziłeś? Na ładowaczu czy na błotniku?

Rozmień na mniejszy nominał - 100 zł na dwa  i już masz dwa papierki zamiast jednego.

Ramię zgrabiarki niemeyer 

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Darek nie tylko towar kradną już na Broniszach ale już zaczynają pakować się do samochodów .

We wtorek gościo podjechał pod rampę i zdejmował towar z samochodu to te UKE weszły mu do kabiny i 2 tysie za***ali.

Trzeba się pilnować .

Wiosną gościa od 🍅 prowadzili aż pod sam Kalisz i go po drodze okradły.

Czarkowi przekaż żeby się pilnował 

• Sad 1
Opublikowano
6 godzin temu, Bananek napisał:

kurła przypomniałeś mi jak pod bykami posadzkę wylewałem dwa lata temu. przyjechały trzy gruchy, wpompowały mi beton, pogadalismy trochę z kierowcami, oni umyli beczki na moim podwórku w międzyczasie, podpisałem papiery i pojechali. ja w tym czasie pójdę wezmę się za zacieranie. W oborze otwarte na oścież drzwi, temperatura 30 w cieniu, ja do tej posadzki, a ona jak kamień. kurła ile ja tam wody wolałem żeby to jeszcze jakoś rozmiękczyć.😱

U takiego wkurwiającego typa budowaliśmy obore i płytę gnojowka, rozłożył folie żeby z gruchy mu wylali beton i wtedy taczkami w szalunki te murki oporowe. Od znajomego z firmy chłopacy wozili to miał tak rozrzedzone 😂 latali z synem i sąsiadem po całym polu ten beton lapali, a my akurat mieliśmy śniadanie 🤣

Opublikowano

Tak robią zwykłe kondony nie fachowcy. Jak tak jebiesz te "panny " jak robiłeś tę robotę to uj nie fachowiec. Klient placi i WYMAGA jak fachowiec się nie zna to jest dla niego wk***iajacy. ŻENADA. 

Opublikowano

Mam takiego case tylko że pro 98r. super maszyna i te połówki w jednej rączce. Skręć do końca w lewo kierownicą  i przełącza półbiegi i w tym samym momencie podnieś podnośnikiem .  Jak nie wyskoczy błąd to pompa hydrauliczna ok. Ważne by działał ręczny i hamulce. No i warto mieć tą pozycję N przy rewersie bo to bardzo wygodne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v