Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

@Uziu92 💯 lat, resztę na wolności.😁 A tak serio to wszystkiego co najlepsze z okazji imienin i urodzin. I żeby ci się dobrze działo w nocy stało w dzień wisiało.😆  I Piotrek z Polanki dla ciebie też.

pafnucy napisał:

Uziu Pioter, czy Paweł?

to i ja. wszystkiego dobrego!

Karol6130 napisał:

8 minut temu, pafnucy napisał:

Uziu Pioter, czy Paweł?

to i ja. wszystkiego dobrego!

Paweł 

@Uziu92

Najlepszego 

ja Paweł , dziękuję panowie 👍🍻

Opublikowano
5 minut temu, kizak napisał:

No ,tak ,wygoda jest,        jak już opony  dupne, czy tam ciągniki leciwe i wszystko na raz ,,pada''. w zeszłym tygodniu dwa koła dopompowywalem ,z tendencją na wymiany . Co za radość 9_9😐

hmm, jak dbasz, tak masz

4 minuty temu, Kallina86 napisał:

Panie, Pan żeś jest beznadziejny przypadek...

o żesz ty!!!

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Cycki będą gładkie 

gorzej jak żaby wydoją

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, Dawid727 napisał:

Tak, bardzo często tak jest że narzeczona która pracuje w Chojnicach dzwoni i mówi że tam leje a u nas sucho... Też mam około 29 litrów, tyle że koło 10ciu spadło 1 czerwca... Nie dość że gleby mamy słabe, to i jezior w około dużo i rzadko kiedy z burzy dostajemy deszczu... 

To mamy tą samą sytuację. W samej wsi mam 2 jeziora plus po jednym w każdej sąsiedniej wiosce. Kolega pracuje w karmie w Chojnicach to ile razy mówi że leje tam jak diabli a wraca do domu a tu sucho.

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Łobyrtolka do zimnioków

Muszę i swoją ze stodoły wydrzeć, przeserwisować, olej wymienić...

Ja ta oddałem szwagrowi do ogródka.

Opublikowano
19 minut temu, Karol6130 napisał:

Przestań pan pier... kołki i po 5 zł są, zwłaszcza te z podwójną stopką 

105 wysokie z jedną stopką, brane w mlekucie to było ale faktur z tamtego roku nie mam, bym Ci udowodnił 

8 minut temu, stempos1980 napisał:

Synek jedziesz do Teścia na imieniny😁 

@Piotrek1975 💯 Lat

Nie jadę... Ale niech mu się wiedzie, wszystkiego dobrego 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja ta oddałem szwagrowi do ogródka.

To dobry z Ciebie człowiek. U nas był taki co przeskakiwał przez płot i srał szwagrowi w ogród😂 kiedyś go namierzyli i do końca życia miał pseudonim artystyczny "ogrodnik"

• Haha 5
Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

To dobry z Ciebie człowiek. U nas był taki co przeskakiwał przez płot i srał szwagrowi w ogród😂 kiedyś go namierzyli i do końca życia miał pseudonim artystyczny "ogrodnik"

🤣🤣🤣🤣🤣🤣 To był cyrkowiec akrobata. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

hmm, jak dbasz, tak masz

No wybacz ,nie będę wymieniać opony która ma protektor ,dopóki jej boki nie ,, wyjadą '',a sam Wiesz, bywa na raz kumulacja . Jednemu remontowałem silnik po 5 latach od objawów [a by wytrzymał jeszcze z 5] ,a drugi ,,zdechł'' od razu .                 A Jak sam wiesz przy remoncie silnika ze zdejmowaniem kabiny,dołożysz jeszcze kilka  ,,ładnych'' tys. na zaś by w przyszłości tam,i okolicach nie grzebać .      A jak trafią się tak 2 silniki,plus ze dwie opony po 3 tys, i przeleci nie kilka tys, a już liczymy tu na kilkadziesiąt ,w  czasie Tobie nie wygodnym ,to już i psy cię omijają ,a akurat miałeś inwestycje które Cię wypompowały . Tak że z tym jak dbasz to czasem i się  ,,trafi''  . A tak na ,,boku'',to majstry nic do roboty nie mają tylko w kolejce do Ciebie stoją , a części i ceny które są na sklepach internetowych ,to tylko rozbić o kant hu.. ,strony nie aktualizowane od ,, nigdy''🤔. Trochę po nerwach ,ale jak gospodarka potrafi wypompować w mig ,a kolejne planowe inwestycje przechodzą do przyszłości ....😐 . A huk z klamotami ,aby z najbliższymi w dobrym kontakcie i zdrowie ,,młodzika''😉

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

105 wysokie z jedną stopką, brane w mlekucie to było ale faktur z tamtego roku nie mam, bym Ci udowodnił 

Nie jadę... Ale niech mu się wiedzie, wszystkiego dobrego 

U nas po 3 zł to najtaniej. 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

U nas po 3 zł to najtaniej. 

Słuchaj folia jak do góry poszła? Styropian? Stal? To i tu może gospodarkę po covidzie odbudowywuja. No bo przecież krowy w trakcie trwania covid nie chodziły po pastwisku 😂 folia pryzmowa po podwyżce w sklepie teraz kosztuje tyle co rok temu w mleczarni. Folia do bel nie wiem w jakiej cenie, ale na stacji paliw widziałem folia 750mm 300zeta,a ceny też dochodzą do 460.🤦‍♂️ Tak i z tymi kołeczkami 

Opublikowano
50 minut temu, Kallina86 napisał:

Panie, Pan żeś jest beznadziejny przypadek...

Słyszałeś Ty kiedyś, żeby ktoś obchodził solenizeusz? A jubileusz tak! I to ludzie i miasta i instytucje i firmy.

Oj tam czepiasz się :P. Chociaż ten solenizeusz to muszę zapamiętać :).

45 minut temu, pafnucy napisał:

A to jest ta sama co kiedyś pływała, czy nowe zdjęcie ?

• Like 1
Opublikowano

Bananek 6cio łatki nie miałem do zdjęcia to wziąłem wyrośnięta 5 latka. Tylko przerwijmy te błędne koło bo dzieci całe lato w kukurydzy spędzą 🥴

20210628_195907.jpg

Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

kurła jakbym siebie i moje dzieci widzioł

Nie gadaj, coś tam na plecach ci rośnie ,ale nie aż tak.😉

prosisz się o przeniesienie na oddział pourazowy...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v