Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu każdy kto ma odmienne zdanie niż reszta jest niedobry 🤔 trzeba przytakiwać, głaskać po głowie wtedy pasuje. Jakas odpowiedź na niewygodne pytanie = niezauważenie tego pytania. @szmergiel miał odmienne poglądy to już uja handlarza złomem z niego robiliście, a mnie chłop zapraszał na suto zakrapianą imprezę z kurewkami.

Cebul też napisał coś co każdy z nas miał na myśli =ban

@pafnucy skasował konto to co o nim pisaliście? Chyba wszyscy dobrze pamiętamy, a teraz jacy to przyjaciele wszyscy 🤦‍♂️ chociaż chłopa nie znam i nie znałem to szkoda mi się go zrobiło. Jaki by on nie był a wy z niego jakiegoś psychopatę robiliście swoimi komentami....

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale więcej mam szacunku od ludzi będąc taki jaki jestem, niż bym był taki jak reszta

Pomyliłeś politowanie z szacunkiem.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Tak jak kiedyś Przemek pisał, po 10 latach trzeba bedzie uciekać stad :o

Prrry bo beret! 🤣 Nie wariuj chłopie

Przed chwilą, Partyzant85 napisał:

Pomyliłeś politowania z szacunkiem.

To z partyzantami też tak było? Teraz bohaterzy a kiedyś ludzie się litowali bo spali na mchu i okradali sąsiadujące wioski? 

Opublikowano

Już Ci pisałem - jak na Kurpiach w większości kolaboranci mieszkali to może i okradali wam wioski.

Opublikowano
26 minut temu, Kallina86 napisał:

@danielursus3p Ty się nigdzie stąd nie wybieraj... Bo to nie jest dobry pomysł...

Różne mam pomysły lepsze gorsze, się okaże po czasie 🙄

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

@6465 zobacz jak moje auto baluje :D 3 tygodnie a ona sama do domu nie chce wrócić, musiałem siłą ja zabrać z Torunia 🤣

received_950800689075456.jpeg

Bo jak patrzę na twoją furę to bliżej jej na Opolszczyznę do Kluczborka niż do Wielkopolski 😁😁

Może chciała ojca Tadeusza wozić😆

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Kallina86 napisał:

@danielursus3p Ty się nigdzie stąd nie wybieraj... Bo to nie jest dobry pomysł...

Ja zostaje to jak coś to towarzystwa Ci dotrzymam :D I starszy od Daniela🙃 i ogolony  🙃

Opublikowano

Jaka wieś jest bogata Polska wieś bogaci się szybciej niż miasto. Jaka jest sytuacja polskiego rolnictwa? 

Od początku wejścia do Unii Europejskiej do końca 2019 r. w ramach dopłat bezpośrednich polscy rolnicy otrzymali 186 mld zł. Eksperci wskazują, że polska wieś bogaci się szybciej od ludności miejskiej. Rolnictwo nad Wisłą wciąż boryka się z licznymi problemami, a poziom mechanizacji jest niższy niż na Zachodzie. Polski rolnik będzie musiał się także zmierzyć z cyfryzacją.

Dopłaty bezpośrednie pobiera ok. 1,3 mln rolników

W okresie po akcesji do UE (2004–2018) dochód rozporządzalny na 1 osobę na wsi zwiększył się o 158 proc., a w mieście o 119 proc.

Polska jest szóstym producentem żywności w UE .

Dla większości rolników produkujących na rynek internet stał się znaczącym, jeżeli niegłównym źródłem informacji i kontaktów. Około 90 proc.

- W okresie po akcesji (2004–2018) dochód rozporządzalny na 1 osobę na wsi zwiększył się o 158 proc., a w mieście o 119 proc., przy czym także w ostatnich latach (2015–2018) wskaźnik wzrostu w przypadku wsi wyniósł 30 proc, a w przypadku miast 19 proc. – z większym wzrostem w największych miastach (29 proc.), a znacznie mniejszym w małych (19 proc.). W pierwszych latach po akcesji do UE istotną rolę odgrywał strumień płatności bezpośrednich do rolników .

k**wa nie wiedziałem że wszyscy tacy bogaci są .

https://businessinsider.com.pl/finanse/jak-zyje-polska-wies-profil-rolnika-2021/gqqsylc

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Jaka wieś jest bogata Polska wieś bogaci się szybciej niż miasto. Jaka jest sytuacja polskiego rolnictwa? 

Od początku wejścia do Unii Europejskiej do końca 2019 r. w ramach dopłat bezpośrednich polscy rolnicy otrzymali 186 mld zł. Eksperci wskazują, że polska wieś bogaci się szybciej od ludności miejskiej. Rolnictwo nad Wisłą wciąż boryka się z licznymi problemami, a poziom mechanizacji jest niższy niż na Zachodzie. Polski rolnik będzie musiał się także zmierzyć z cyfryzacją.

W okresie po akcesji do UE (2004–2018) dochód rozporządzalny na 1 osobę na wsi zwiększył się o 158 proc., a w mieście o 119 proc.

Dla większości rolników produkujących na rynek internet stał się znaczącym, jeżeli niegłównym źródłem informacji i kontaktów. Około 90 proc.

- W okresie po akcesji (2004–2018) dochód rozporządzalny na 1 osobę na wsi zwiększył się o 158 proc., a w mieście o 119 proc., przy czym także w ostatnich latach (2015–2018) wskaźnik wzrostu w przypadku wsi wyniósł 30 proc, a w przypadku miast 19 proc. – z większym wzrostem w największych miastach (29 proc.), a znacznie mniejszym w małych (19 proc.). W pierwszych latach po akcesji do UE istotną rolę odgrywał strumień płatności bezpośrednich do rolników .

https://businessinsider.com.pl/finanse/jak-zyje-polska-wies-profil-rolnika-2021/gqqsylc

Poczytaj forum, albo komenty na yt😂 jak prognozy pogody długoterminowe? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kto pobiera dopłaty bezpośrednie dla rolników?

Jarosław Kalinowski, były wicepremier i minister rolnictwa, a dziś europoseł wskazuje, że blisko 80 proc. osób, które dzisiaj wnioskują o dopłaty bezpośrednie, rolnictwem się nie zajmuje.

Pogoda jest dla bogaczy zawsze ale dla zasiadających w Brukseli jak Kalinowski .

Miasto będzie rolnika napierdalać że tacy to rolnicy są bogaci a ceny michy rosną .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

zostaw te papierosy

To mi akurat nie grozi :P.

2 godziny temu, pafnucy napisał:

pojeździłem se rowerkiem. powiem wam że śladu po deszczu nie ma. kurzy się na polnych drogach.

byłem. z 10 kilometrów zrobiłem. i to część po polnych drogach.

Wilgoć w polu jest na razie ale w moim przypadku o ok. 3 tyg. za późno. @pafnucy a gdzie @Rolnik1973 się podziewa, coś nie pisze nic od wczoraj ?

22* w cieniu. Dwie chmury deszczowe przeszły bokiem.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

@pafnucy a gdzie @Rolnik1973 się podziewa,

a nie wiem. może odpoczywa po całym tygodniu.

no chyba że rogatego za dużo wypił. B|

widziałem że jakieś laiki dawał, to żyje.

Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

Bo jak patrzę na twoją furę to bliżej jej na Opolszczyznę do Kluczborka niż do Wielkopolski 😁😁

Może chciała ojca Tadeusza wozić😆

A bo nigdy czasu i chęci nie ma żeby jechać blachy zmienić:o 

Tadeusz to by takiej na parking nie wpuścił 🤣

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, galan99 napisał:

Śmiechu warte. 1,3mln wniosków, a niemal milion z nich w zeszłym roku na ciągniku ani razu nie siedziała

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v