Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj taki plot stawialiśmy 🤔

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzisiejsza młodzież ma gdzieś robotę tylko żeby im wszystko podać na tacy przed nos..

Gadałem z tydzień temu z chłopakami z wioski i wręcz odwrotnie. Nie chcą żadnej pomocy od starych, byle by tylko nie pomagać im na gospodarstwie. Wolą iść do pracy gdzieś i mieć "czysty" pieniądz. 

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzisiejsza młodzież ma gdzieś robotę tylko żeby im wszystko podać na tacy przed nos..

Nie koniecznie. Z własnych obserwacji widzę że młodzi ludzie chcą pracować za normalne uczciwe pieniądze, nie dając się przy tym jebać w dupe. Czego nauczyło pokolenie dzisiejszych 40 sto 50 latków na przełomie lat 90/2000. 

Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie koniecznie. Z własnych obserwacji widzę że młodzi ludzie chcą pracować za normalne uczciwe pieniądze, nie dając się przy tym jebać w dupe. Czego nauczyło pokolenie dzisiejszych 40 sto 50 latków na przełomie lat 90/2000. 

Lepiej pracować za małe pieniądze niż siedzieć na dopiero w domu i marzyć o pracy za miliony

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

23 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Nie zazdroszczę tylko odpisuje na Twój komentarz o 3 etatach. To dobrze, że nie musisz się napracować. Bo jakbyś musiał to jeden etat by Ci wystarczył i skończyło by się chwalenie jaki to pracowity jesteś że na 3 dajesz radę.

Kto ma szkołe to ma lżej.

Kiedyś na złomie robiłem, cały dzień na nogach, a w domu i tak się wieczorem przy samochodach dłubalo. 

Znam wielu takich co etat przy murarce mają, a z rana i wieczorem krowy doją.

Wystarczy nie bać się roboty

To jaka ta szkole masz ?

Opublikowano

No, do miasta się przejechał, należny Apiwarol odebrał, kurła dopłaty do rodzin pszczelich wprowadzili, papierów plik do wypełnienia by dostać, szkoda se głowę zawracać.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

No, do miasta się przejechał, należny Apiwarol odebrał, kurła dopłaty do rodzin pszczelich wprowadzili, papierów plik do wypełnienia by dostać, szkoda se głowę zawracać.

te po 20zł do ula?

Opublikowano

Tak, a dajże spokój, z dwoma kwitkami do powiatowego weterynarza, on wydaje zaświadczenie, potem w moim przypadku dwa wnioski do Agencji, gdzieś to mam przy tej ilości, na cukier jeszcze mnie stać.

Opublikowano
26 minut temu, bratrolnika napisał:

Lepiej pracować za małe pieniądze niż siedzieć na dopiero w domu i marzyć o pracy za miliony

Nikt nie mówi o milionach. U nas stawka to 2100 2400 netto codziennie poniedziałek piątek po 9h Plus w soboty jeszcze z 5-6h, no i budowy jeszcze to z 4-5 tyś mogą mieć chłopaki robiąc po wsiach, gdzie większość nie ubezpiecza nawet od najnizszej. I tym się powinny zająć odpowiednie służby. W ogóle się nie dziwię niektórym że mają taki stosunek do pracodawców, bo widzę że wielu ma chęć pracować tylko skacze z pracy do pracy przez takich właśnie dziadów.

Opublikowano
38 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie mam żadnych kompleksów żeby je leczyć mustangiem 🤭

Mustangiem dziś się nie leczy kompleksów. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

to samo z ojcem powiedzieliśmy. za 20zł iść pod kontrolę to ja dziękuję.

Tak, jeszcze tak jak ja w ARIMR jestem "nieznany" a teraz pod nóż, jeszcze to jeszcze tamto... Dała mi kobita te papiery, mówię, że ja tam u nich nigdy nie byłem choć się kwalifikuję, ona na to, że może warto, mówię- nie warto😁

Opublikowano
35 minut temu, jahooo napisał:

A co, WSKBJ ??

Rozwiń skrót proszę

33 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

technik elektryk ?

Może być

10 minut temu, danielursus3p napisał:

Nikt nie mówi o milionach. U nas stawka to 2100 2400 netto codziennie poniedziałek piątek po 9h Plus w soboty jeszcze z 5-6h, no i budowy jeszcze to z 4-5 tyś mogą mieć chłopaki robiąc po wsiach, gdzie większość nie ubezpiecza nawet od najnizszej. I tym się powinny zająć odpowiednie służby. W ogóle się nie dziwię niektórym że mają taki stosunek do pracodawców, bo widzę że wielu ma chęć pracować tylko skacze z pracy do pracy przez takich właśnie dziadów.

2100zł netto to zarabiałem w 2011r. Za 8h pon-pt, mając pelne ubezpieczenie składki itp. 

Niestety, ludzie się dają dymać bo nie mają wyjścia. Praca za najniższą krajową, praca na czarno, itp. 

Ale wolę takich od tych co nie robią, bo mowia że nie ma dla nich pracy. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v