Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Akurat zetory szczególnie modele 5211-7211 to najbardziej nienormalne na świecie. 45-60 km , bez napędu, z trochę nowszą skrzynią niż w c4011 za 35 tys zł wzwyż to to normalne nie jest 😋🙊

Każdy ma inne wyobrażenie normalności ...

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Ale za to urodziny jeszcze bliższej osoby. No wiadomo, że przykro z powodu straty, ale trzeba patrzeć pozytywnie.

Oj tak wróciłem to już miał dwa tygodnie. Ale dla nich warto mordować się na tym świecie, zawijać rękawy i brać się za robotę.

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Prawie 300 na godzinę i Cię wyprzedzają . Chyba mucha jak obok ciebie jedzie [leci]😁

Paaanie, ranisz me uczucia 😥 Zawsze głupi omijałem obwodnicę i pół godziny po tych dziurawych asfaltach się włóczyłem, a jak raz obwodnicą spróbowałem 🤗 Chociaż od jutra wyjdzie pewnie z 10 minut, bo jakaś kamera na jednej kratownicy wisi i nie wiem czy to nie ten pomiar odcinkowy 🤔

Opublikowano
gregor1284 napisał:

3 minuty temu, 6465 napisał:

A daj spokój nie chce już tego wspominać, 4 miesiące w szpitalu i śmierć bardzo bliskiej osoby.

Śmierć to każdego czeka. Grunt że Ty się wylizales z tego. 

A ja musi na szprycę się w tym roku zapiszę. Coraz więcej o tym myślę.

Opublikowano
15 minut temu, Ursus932 napisał:

A które to są normalne ? 

Zetory 🤔

MF fynt John dyr nh case  coś co nie jest skladane z kilku producentów 

Marcin 👍👍👍robisz postępy 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

No jestem, pukam.

@gregor1284 Pawłowi dziś ręce uebje 🙊

Zostaw Pawła w spokoju, to porządny chłop a jeszcze lepszy kontrahent! 

1 minutę temu, Bananek napisał:

A ja musi na szprycę się w tym roku zapiszę. Coraz więcej o tym myślę.

Po co mają pisać że banan zmarł nagle? Daj się na spokój, co Ci to da? Jaki cel tego? 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Marcin 👍👍👍robisz postępy 

Fend: (z tego co wiem) silnik df lub Man, skrzynia zf i mosty chyba też zf. Wcale nie składak 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Paaanie, ranisz me uczucia 😥 Zawsze głupi omijałem obwodnicę i pół godziny po tych dziurawych asfaltach się włóczyłem, a jak raz obwodnicą spróbowałem 🤗 Chociaż od jutra wyjdzie pewnie z 10 minut, bo jakaś kamera na jednej kratownicy wisi i nie wiem czy to nie ten pomiar odcinkowy 🤔

W którym miejscu ,ale to nie , kamery wiszą od ,, zawsze'' ,łapią np przyczepki przy samochodach osobowych.

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Marcin 👍👍👍robisz postępy 

Akurat nh to takie pruchno 

A co do reszty to ból głowy jak się jedzie do sklepu po części 

Opublikowano
Piotrek1975 napisał:

Pany balujeta. Bo ja z żoną w domu, dzieci wybyły na imprezy. Robię po drugim drynie, żonce leję ciut więcej łyskacza to może coś się będzie działo😁😉

Baba pijana.... Wiadomo. 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Jeśli już zeszliśmy na ten temat to pytanie mam. Czy robił ktoś z was testament? Jakie są procedury?

Nie wiem. Mnie najgorzej zabolało że jak byłem w śpiączce jeden człowiek już się o moje hektary martwił i myślał że może by przytulił 🙆 a mojej kochanej żonie życie planował. Może lepiej żebym się o tym nie dowiedział.

• Confused 2
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Nie wiem. Mnie najgorzej zabolało że jak byłem w śpiączce jeden człowiek już się o moje hektary martwił i myślał że może by przytulił 🙆 a mojej kochanej żonie życie planował. Może lepiej żebym się o tym nie dowiedział.

Takich traczów ( @gregor1284 bez obrazy) to jest wielu 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

Siedź Pjoter. Pomarudziem obydwa jak stare chłopy na ławce 

Narzekać- zawsze. Kolację zjadł, ale kurła 20, to deko za wczas spać, z godzinkę jeszcze mus posiedzieć bo znów nie usnę...

4 minuty temu, Bananek napisał:

Jeśli już zeszliśmy na ten temat to pytanie mam. Czy robił ktoś z was testament? Jakie są procedury?

Nie, myślałem o tym ale i tak nie miałbym komu przekazać, a w sumie mam tą kwestię głęboko na względzie, dla mnie to jeden pieron.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v