Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie na poznanie szwagierki po wypitce 🙊

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Lepiej nadzieję niż godność, taki bamber a na kilka kartonów wódki mu szkoda... No i na pieczonego swiniaka... 

Liczyłeś na wypitkę czy na poznanie tej szwagierki? 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

nie, ogólnie mam dwa agregaty prądotwórcze w obsłudze, i pompownię pożarową, przy każdym po dwa akumulatory

czasem jeszcze kumpel co obsługuje drugi taki zestaw podrzuci coś żeby mu opchnąć

akumulatory wymieniamy co dwa lata

czyli na dziś nic nie masz? 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

nie, ogólnie mam dwa agregaty prądotwórcze w obsłudze, i pompownię pożarową, przy każdym po dwa akumulatory

czasem jeszcze kumpel co obsługuje drugi taki zestaw podrzuci coś żeby mu opchnąć

akumulatory wymieniamy co dwa lata

Jedno drugiego nie wyklucza choć ja synów mam starszych od niej to co ja taki dziadek bez szans, ale nasz Dawidek  szybciej tylko on te petardy a może ona się strzału boi 

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Lepiej nadzieję niż godność, taki bamber a na kilka kartonów wódki mu szkoda... No i na pieczonego swiniaka... 

Liczyłeś na wypitkę czy na poznanie tej szwagierki? 

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Jedno drugiego nie wyklucza choć ja synów mam starszych od niej to co ja taki dziadek bez szans, ale nasz Dawidek  szybciej tylko on te petardy a może ona się strzału boi 

A to ona taka młoda ? Ee @radekz200 szykuj imprezę bo już jadę 🚜🚨

Opublikowano

No dziadek kiedyś to część miał na dworze, a część w chlewku. Koło 200sztuk tego dobrodziejstwa miał. Jak na dworze to może bym i ja spróbował tej gospodarki 🤔 swiniaka nie mam gdzie trzymać to chociaż króliki i drób 😂

Opublikowano
Bananek napisał:

Wypogodziło się. Czyli noc będzie jeszcze zmniejsza niż dziś. Trza iść pyknąć parę km autem.

panie a części do prasy twojej są jako tako dostępne?

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Może by mu petardę odpaliła 🤔

@chloporobotnik Pjoter te króliki to ciepło muszą mieć? Normalnie na dworze by to trzymał? 

Ciepło w miarę to żeby tylko było na okres wykotów. Ojciec kiedyś i w stodole w klatkach trzymał. Mogą być na zewnątrz, byle od deszczu w miarę osłonić no i w lecie od słońca.

Opublikowano
19 minut temu, DANDYS napisał:

sprzedam działkę za 15mln , i słucham państwa 👀

Poczekasz do wypłaty? 

2 godziny temu, radekz200 napisał:

Jakbv co to się dzisiaj przeprowadzam 😛

Niech Ci się dobrze i długo mieszka 

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, jacor73 napisał:

Pogadaj z premierową, ostatnio zarobiła 14 to może zainwestuje w ziemie

za rok czy dwa lata, to za 14 baniek kupisz co najwyżej działkę 2x1 na cmentarzu

Opublikowano
DANDYS napisał:

Bananek napisał:

Wypogodziło się. Czyli noc będzie jeszcze zmniejsza niż dziś. Trza iść pyknąć parę km autem.

panie a części do prasy twojej są jako tako dostępne?

A co tam ma się psuć? Lozyska nawet kalamitek nie mają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v