Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Weź się sam nie myj ,to będziesz śmierdział jak ten pies.Psa trzeba wykąpać to nie będzie śmierdział.

Ciotka  wykąpała  psa  i na  podwórko   poszedł  to go inne  psy pogryzły  bo  śmierdział inaczej... 🤣   

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Weź się sam nie myj ,to będziesz śmierdział jak ten pies.Psa trzeba wykąpać to nie będzie śmierdział.

Mój kompany jest raz na jakiś czas i obcinany także tego 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ale na razie niech będzie jak jest 

Ale ile mtg siuntką robisz? Taki pi razy oko?

7 godzin temu, gregor1284 napisał:

Pjoter kurla Ty się zgorszyles 

Zgorszony to ja całe życie, żebyś słyszał ile czasem leci łaciny...

Opublikowano
33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ale ile mtg siuntką robisz? Taki pi razy oko?

Zgorszony to ja całe życie, żebyś słyszał ile czasem leci łaciny...

A może z 30

Opublikowano
58 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Królika trzeba wiedzieć jak przyrządzić i jest pychota. Choć nie każdemu podchodzi to też fakt.

Nigdy nie jadłem królika ale pewnego dnia dziadek postanowił przyrządzić. Wyciągnął jakieś zamrożone mięso z lodówki do gara i dawaj gotować. Ugotował to i taki barszcz do tego, no spróbowałem i dobre. Dopóki mamuśka z babcią nie wróciły... 🙊 Filety z kurczaka ugotował 😂

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Kurna to mniej niż ja...

A ile ty ukręcił? Ja muszę olej jej na wiosnę zmienić bo już 2 lata będzie.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

A ile ty ukręcił?

Jak na razie 41mtg z jakimś tam haczykiem. Ale jeszcze mam przynajmniej jeden kurs z dwukołówką do zrobienia.

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nigdy nie jadłem królika ale pewnego dnia dziadek postanowił przyrządzić. Wyciągnął jakieś zamrożone mięso z lodówki do gara i dawaj gotować. Ugotował to i taki barszcz do tego, no spróbowałem i dobre. Dopóki mamuśka z babcią nie wróciły... 🙊 Filety z kurczaka ugotował 😂

Ugotować w wodzie to nie...

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak pojechałem kiedyś za kawalera na randkę to przyszła teściowa na kolację przyzadzila krulika w selerach. Zjadłem trochu i co było robić trza było chwalić🙆

• Haha 1
Opublikowano

Jak dłużej nie zmieniany to dobrze jest jak już z miski zleci odpalić na parę minut żeby z pompy zeszło :o

Przed chwilą, 6465 napisał:

Jak pojechałem kiedyś za kawalera na randkę to przyszła teściowa na kolację przyzadzila krulika w selerach. Zjadłem trochu i co było robić trza było chwalić🙆

Miałem tak z pierogami ruskimi których nie cierpię a trafiłem chyba ze 3 razy, powiedziała że tak chwaliłem to zrobiła znowu... Na szczęście za długo tam nie jeździłem 

Nie no Tomek nie rób tak czasami :o

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak na razie 41mtg z jakimś tam haczykiem. Ale jeszcze mam przynajmniej jeden kurs z dwukołówką do zrobienia.

Bo ona u mnie tylko w opryskiwaczu chodzi. Jak bym sobie kupił opryskiwacz na kołach taki że 2tys.l . To bym ją do żyda posłał.

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak dłużej nie zmieniany to dobrze jest jak już z miski zleci odpalić na parę minut żeby z pompy zeszło :o

Miałem tak z pierogami ruskimi których nie cierpię a trafiłem chyba ze 3 razy, powiedziała że tak chwaliłem to zrobiła znowu... Na szczęście za długo tam nie jeździłem 

Nie no Tomek nie rób tak czasami :o

Chciałeś mi wyjucha zatrzeć. Zrobię tak ale wleje z 5l ropy.

Opublikowano

No u mnie w tym roku to była sprzągnięta i z pługiem, kultywatorem, bronami, sadzarką, obsypnikiem, opryskiwaczem, siewnikiem, rozrzutnikiem, kopaczką, Orkanem. Dwukołówki, skrzynki na podnośnik i wozu nie liczę. Mam niby jeszcze złom od jednego gościa wywieźć ale to termin bliżej nieokreślony.

Opublikowano

Znam osobiście geniusza co na taki pomysł w aucie wpadł... Bo czarny olej był i szkoda świeżego lać w brudny silnik. Doradził mu tak mechanik po tym jak był u niego się umówić na zmianę, ale było mu za drogo i powiedział że sam zmieni

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No u mnie w tym roku to była sprzągnięta i z pługiem, kultywatorem, bronami, sadzarką, obsypnikiem, opryskiwaczem, siewnikiem, rozrzutnikiem, kopaczką, Orkanem. Dwukołówki, skrzynki na podnośnik i wozu nie liczę. Mam niby jeszcze złom od jednego gościa wywieźć ale to termin bliżej nieokreślony.

Poaz ta skrzynkę na podnośnik, może bym sobie coś stworzył.🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Koniecznie te kilka minut trzeba trzymać na jak najwyższych obrotach. 😉 Nie dziękuj.

Ona wtedy będzie tylko pyrkać z 0,5 minuty i już.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Poaz ta skrzynkę na podnośnik, może bym sobie coś stworzył.

Zrobię Ci jutro zdjęcie jak nie zapomnę. W zasadzie to jest takie koło komina się zakręcić ale trochę ziemniaków, warzyw i buraków pastewnych w tym roku przewiozła. Wsadziłem w tym roku nowe deski, rama mocna to polata. Kiedyś był w niej jeszcze tył ale wziąłem kątówkę i upie*doliłem całą tylną ścianę żeby łatwiej ładować i wykładać było. Poprzedni właściciel miał do niej jeszcze kratkę na górę i prosięta na jarmark w niej woził.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v