Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

jak sobie liczą ? 

Tak jak Łolek napisał, ceny przystępne. Na szczęście nie mieliśmy większej roboty. Z tego co pamiętam to zmiana opony 10 w rozrzutniku i załatanie dętki 50 zł. Następnego dnia trzeba było poprawić to powiedział że powinien to zauważyć za pierwszym razem i nie wziął za robotę. Później zakładaliśmy szerokie koła do zetora 3320 na przód - z jego strony tylko montaż i przykręcenie, ale nie było mnie wtedy w domu i nie wiem ile było liczone. 

Opublikowano
8 godzin temu, sladan napisał:

A bo nasza 14-miesięczna córka nie dała rady dłużej 

Pamiętam jak byliśmy na weselu i nasz mały miał niecały rok to muzykanty grały akurat przy naszym  stole przeważnie to nic go nie ruszało.Spał sobie w najlepsze

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

Halllooo! elektrycy

Naświetlacz led, po włączeniu w tej 3 pinowej wtyczce w każdym pinie jest prąd, choć kontrolka ledwie żarzy. Plafon nie świeci.

Znaczy zwarcie w tym zasilaczu i w uj kasy w pizdu???

20210814_211454.jpg

masz może multimetr?

Opublikowano

Nie mam. I wiem o prądzie tyle że kopie.

Paragon chyba już wyrzucony choć gwarancja jeszcze ze 2 lata jest. No i najbliżej do Lublina więc nie bardzo sens jechać specjalnie.

Opublikowano
9 godzin temu, sladan napisał:

Kurła, ja dzisiaj prawie jak Pjoter, o 22 w domu z wesela już jestem. I na dodatek głodny

e, to ja kiedyś lepiej. Na 20 już w domku byłem, po wiadomościach filma obejrzałem.

1 minutę temu, Agrest napisał:

Nie mam. I wiem o prądzie tyle że kopie.

Paragon chyba już wyrzucony choć gwarancja jeszcze ze 2 lata jest. No i najbliżej do Lublina więc nie bardzo sens jechać specjalnie.

wysyłkowo oddaj. Teraz firmy same podsyłają kuriera. Jakbyś miał multimetr to bym Ci powiedział co i gdzie dotknąć żeby pomierzyć co jest uwalone.

Opublikowano (edytowane)

ciekawe jak tam @deSilva.

może jeszcze na weselu. 🤔

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

e, to ja kiedyś lepiej. Na 20 już w domku byłem, po wiadomościach filma obejrzałem.

wysyłkowo oddaj. Teraz firmy same podsyłają kuriera. Jakbyś miał multimetr to bym Ci powiedział co i gdzie dotknąć żeby pomierzyć co jest uwalone.

A myślisz że jest sens komuś ten przetwornik czy zasilacz podrzucić do sprawdzenia?

Pewnie tam jest pajęczyna układów scalonych 

Skończy się pewnie na wizycie w Lublinie lub Kielcach.  Przy okazji coś się kupi

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Miał ostro balować , to abo jeszcze nie wrucił albo zgon zaliczył.

aby nie przeholował. B|

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A czym pomierzyłeś, że w każdym pinie jest prąd? @Agrest

Kontrolka zwykła do prądu, lekko świeci dioda w każdym wyjściu

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Probówka pewnie.

Kurla ciężka noc była :o

Z rudą balowałeś😁?

A imię twojej panny to się zaczyna na P czy E? Bo coś mi się pomieszało.

Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

A czym pomierzyłeś, że w każdym pinie jest prąd? @Agrest

Kontrolka zwykła do prądu, lekko świeci dioda w każdym wyjściu

A probowałeś odwrócić polaryzację zasilania? L z N zamień.

po awarii prądu (tamtym przepięciu po piorunie) nie grzebal nikt w skrzynce i nie podmienił fazy z zerem?

Agrest napisał:

Pewnie tam jest pajęczyna układów scalonych 

bez przesady. technologii rodem z nasa to tam nie ma.

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Z rudą balowałeś😁?

A imię twojej panny to się zaczyna na P czy E? Bo coś mi się pomieszało.

Na P :) a kończy na a 🤣 

pierwsza nocka dziś i jeszcze szło jak krew z nosa...

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v