Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, pedro2 napisał:

Przyszło rozliczenie z Tykocina byk na żywo 870brutto u mnie ważony, na zakładzie nie ważą. 

520kg mięsa po 13,6 netto klasa O+2+ 

Wychodzi ok 60%? 🤔 Niech ktoś wytłumaczy bo nie ogarniam, byk przeciętny, mieszaniec ale hfiasty, długi wysoki, nie wiem no zaciesz jest na mordzie 7,6 tys, gdzie na żywą propozycja była 8,2 brutto ponad tysiak roznicy to w hooj... ale takie dobre wybicie? Czy to na początek zachęta 😋 aktualnie 13,4 netto za Rke, jałówka złotówkę tańsza

Po 2 sztuki przyjechali? 

Opublikowano

Chłopy nie lajkujcie tylko powie któryś czy dobrze liczę czy inaczej czy jak. Pierwszy raz na wbc poszło i nie mam zielonego pojęcia poza tym, że kasa się zgadza 😂

Opublikowano

możecie pisac ceny netto lub brutto ? tak samo z wagą.

pedro2 napisał:

Chłopy nie lajkujcie tylko powie któryś czy dobrze liczę czy inaczej czy jak. Pierwszy raz na wbc poszło i nie mam zielonego pojęcia poza tym, że kasa się zgadza 😂

Jak kasa się zgadza to jak myślisz ?

z wagi na żywo jeszcze możesz odjc kilka procent na bród

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

dobrze , ale nie Martw się wagi nie zawyżyli po prostu tyle się wybił , ,, wystarczy nie kraść ''

Opublikowano
2 godziny temu, PartyzantTK napisał:

Pablo kto od ciebie odbierał? Jak ceny w Tarnowie ?

W zeszły poniedziałek oddawałem R 14,87 a za U 15,16 zł  oczywiście netto ale już nie aktualne na dziś bo poleciały w dół od Środy a dziś pewnie też w dół z tego co patrzyłem. Ja przez Brzegowego na Wbc

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Jak waga prosto z obory to minus skitka jaką ma handlarz i liczysz wbca. Prosta stała zasada. Wynik bdb. Bydło mało odpadowe. 

Opublikowano
17 minut temu, pedro2 napisał:

Ja zawsze liczę ze jeszcze coś straci po drodze więc według moje sposobu liczenia wybił ci się około 63% więc rewelacja, jedyne do czego można mniej jakieś objekcje to to ze raczej klasa O+ przy takim wybiciu marnie wyglada ale najważniejsze ze kasa się zgadza i zadowolony jestes😁

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Właśnie to mi nie pasuje, skoro tyle mięcha dał to skąd ta O klasa. Otłuszczenie 2+ to chyba nie tragedia

Byłoby za dobrze. To i tak że nie zajumali więcej mięsa...dzień dziecka czy naprowadzenie ha kolejna sprzedaż?

• Like 2
Opublikowano

Ja tam lubię ten hazard. Też wyparuje listonosza z rozliczeniem wbc 

Opublikowano
7 minut temu, wojak1986 napisał:

To lepsze od hazardu jak ktoś lubi nerwy. Podziel na partie?

Przy 12szt pewnie byłby skłonny coś dorzucić. Ale znając życie opierdolić dwa razy tyle też będzie mu łatwiej przy większej ilości...

Opublikowano

Pedro długo jechali od zgłoszenia? 😛 jak to wyglada przyjechali zważyli u Ciebie ile czekałeś na rozliczenie i kiedy kasa? Sam może bym im oddał tego byka ze zdjęcia i krowe simentalke 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v