Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Obdzwoniłem dziś dwóch handlarzy z moich okolic z płn mazowsza to obaj powiedzieli, że cena w styczniu w górę. To aż dziwne to od nich słyszeć, zawsze mówili o spadkach :P  Ogólnie po podwyżkach na rynku , gdzie wszystko drożeje z tygodnia na tydzień byki poniżej 10zł na żywą sprzedawać to już słabooooooo. 

Edytowane przez mlodyhef
Opublikowano

W grudniu na raz pojawiło się dwa razy więcej bydła i obniżki miały spowodować zatrzymanie lawiny A ją przyspieszylo. 

W grudniu na raz pojawiło się dwa razy więcej bydła i obniżki miały spowodować zatrzymanie lawiny A ją przyspieszylo. 

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

Nie do końca tak to wyglądało, bo to obniżki sprawiły że to bydło się pojawiło w większych ilościach. Ludzie po prostu się przestraszyli i szybko wypychali jeden przez drugiego. 

Opublikowano
27 minut temu, KarolaKarotka napisał:

ojciec miał kiedyś takiego fachowca jak zakładał CO to przeliczał na cukier ... bo wartość pieniądza uciekała szybciej niż robota 😜

na co dziś przeliczać ...

Bym powiedział że na ziemię bo raczej nie starcie na wartości ale biorąc pod uwagę zielony ład itd to ceny mogą spaść  dość widocznie. Więc skłonie się do odpowiedzi że metale szlachetne np złoto

https://youtu.be/ZtsZnR9HAp8

Opublikowano
5 godzin temu, Cybulek17 napisał:

A na Twoje wpłynęła jakaś sensowna oferta od dobrodziejów ? 

12 netto gość który kiedyś parę solówek 🐂🐂kupił

Opublikowano
13 godzin temu, ab23 napisał:

Chyba mamy inne skojarzenia ....

Wydyma😂 od nazwiska

Myślałem , że ten Menelski . Bo widziałem na fb krzyknął 12 ale czy netto czy brutto to już się nie pochwalił 

Opublikowano
36 minut temu, Bercik92 napisał:

Niedawno sprzedałem 2 byki ncb po 9 zł 530 kg i mo 700kg po 10.30 brutto

Czego takie cielaki sprzedajesz? Trzeba było pisać, wziąłbym te mniejsze. Jaki wiek? 

Opublikowano

Prawie 2l.... Obydwa stały w jednym chlewie a już nie chciałem trzymać samego tego mniejszego bo miejsca potrzeba... 😏

A po za tym nie chowamy do dużych kilogramów bo nie ma zaspecialnie "warunków" no i też im większe tym niebezpieczne
  • Like 1
Opublikowano
Średniej jakości trawy qq zboże i trochę rzepaku. Wolę krowom dać lepsze rzeczy bo przynajmniej dadzą mleko. A byki tylko trzymam bo mam z rok zobowiązania. U mnie niestety mam trochę dzikie bydło u ludzi widywałem jak sznurkami krowy godzili a moje pastucha i drutu kolczastego się nie boją tylko oczy zamkną głowę przekręca i idą 🤷‍♂️😬
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v