Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, przemek28_28 napisał:

Trzeba było gnać jak była po 1500 a nie czekać na 2000🤣🤣🤣🤣, było wiadomo ze kiedyś to jebnie. 

U nas paszówka po tyle jeszcze nie była , na 1450 netto wskoczyła i część by poszła ale odrazu poszedł spadek.  Bez większego żalu, cena wróci z nawiązką a każde 10zł więcej to fajny piniondz 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

jak coś to w marcu po 1000 za tone .mogę dac 😉

1 minutę temu, AdamRo napisał:

Dej zarobić handlarzowi, on se przepnie i dwujasia przytuli :)

dobry nie musi przeczepiac. 

Edytowane przez HF86
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, AdamRo napisał:

Dej zarobić handlarzowi, on se przepnie i dwujasia przytuli :)

miałem taką sytuacje z bykiem, to handlarz był "uczciwy" i przeczepił przy mnie 

żal sprzedawać taką ładną sztukę w cenie krowy

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano (edytowane)

Na taką okazję to u nas jęczmień rośnie, jak były świnie to i tak pszenice się siało i gdzieś 100 - 150 zł taniej paszówki kupiło i było do przodu.  

Zaciekawiła oferta przedstawiciela agrocentrum  - pasza 18% gotowiec dla bydła  1280 brutto luz granulowany . Za tyle to szkoda swojej roboty i tym drogim zbożem karmić 

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
49 minut temu, Cybulek17 napisał:

Na taką okazję to u nas jęczmień rośnie, jak były świnie to i tak pszenice się siało i gdzieś 100 - 150 zł taniej paszówki kupiło i było do przodu.  

Zaciekawiła oferta przedstawiciela agrocentrum  - pasza 18% gotowiec dla bydła  1280 brutto luz granulowany . Za tyle to szkoda swojej roboty i tym drogim zbożem karmić 

A to mocznika samemu ciężko posypać 😂

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

To ,po terminie wziąłem po 1200

IMG_20210923_115809.jpg

IMG_20210923_120208.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, EmilPlayP napisał:

Dziś dzwoniłem do handlarza to jeśli chodzi o cenę : jałówki od 9 do 12,5 brutto, byki od 10 do 13,5 brutto. Czy to spadnie czy zostanie itd to odpowiada jak każdy tutaj - czyli nic nie wiadomo, jeśli nie znajdą jakiej afery, choroby to bez większych ruchów będzie. Mam 8 sztuk 580 - 640 kg i raczej po nowym roku handel, teraz najlepiej idą i chyba warto będzie je potrzymać jeszcze trochę, a żeby to człowiek wiedział to w Październiku by nie sprzedawał po 9,7 brutto. Północne Mazowsze.

Kto tyle daje?

U mnie za 670 kg dali 10 netto za limuzynę

Opublikowano

To ile mam wołać na żywą za byka 50% angus niski na nogach, zbity a kark wielkości głowy ktora tez ma nie mała :) waga tak z doświadczenia +-  750kg. Do tej pory ciagle oddawalem do pośrednika "Anna" z Orli ale ostatnio sie troche nasluchalem o niej 😕

Opublikowano (edytowane)

@PanAresAle z Ciebie negocjator . 

- daje 10 

• chce 11

- NIE 

• No dobra to 10 

🤣

45 minut temu, soltys48 napisał:

To ,po terminie wziąłem po 1200

IMG_20210923_115809.jpg

IMG_20210923_120208.jpg

Takiego cały skład mi dej 😜

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano

Tyle daje Agromax dziś dzwoniłem, jeśli chodzi o wbc to deczko potaniały bo za wyjściowo klasę O można było dostać 19 netto, aktualnie jest 18,6. W styczniu sprzedaje swoje bo jeśli chce na wbc to te minimum 650 brutto musi mieć każda sztuka.

Opublikowano
15 minut temu, PanAres napisał:

chciałem 11 netto za nią to powiedział, że nie

Jakby mu zalezalo to by dal albo mu nie zalezalo albo bylo mowic ze nie sprzedajesz w wiekszosci przypadkow dziala

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v