Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wczoraj jeden handlarz mówił żeby brać cielaki bo dojdzie do 15 brutto. Przy okazji to jakiś zakręcony gość, godzina po 21 dzwoni że za dwie godziny może przywieźć cielaki bo później takich już nie będzie 😂

• Haha 2
Opublikowano

Nikt mi za to nie płaci ani nie straszę, mówię z góry . 

Możliwa obniżka , włosi hamują z zamówieniami

Ponoć u Niemca spadek i nasze mięso robi się droższe niż u sąsiadów 

Czy to prawda i brać to na poważnie ? Nie wiem, za głupi jestem 

Opublikowano
7 minut temu, Cybulek17 napisał:

Sam teraz coś wypychasz?

Opublikowano

Po 11.50 za mieszańce by mi pasowało.  O hf'ach ciężko powiedzieć bo na kiepskim trzeba szukać mięsa a za dobrze tuczonego potrafią dobrze zapłacić , ale za takie średnie kolega miał 10 netto oferte

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

To by sie zgadzało co pisał jakiś czas temu AdamRo, żeby snickersa zjesc i nie kozaczyc. 

Opublikowano

Dacie jakiś namiar na ogarniętego handlarza cielaków? Co by dowiózł na podlasie. Bo na tych co trafiłem jakoś ciężko się dogadać, to że oni najlepsze mają to już wiem ale mają problem że chce obejrzeć cielaki przed przyjazdem 

Opublikowano
3 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Do tego na przełomie grudnia i stycznia dojdą duże ilości likwidowanych krów z likwidacji mleka i cena poleci. Ciekawe tylko jak mocno czy może cena się ustabilizuje 

Opublikowano

tu nie ma żadnych reguł. nawet teraz może być max cena bo mnóstwo ludzi zaliczki dostało to mają na życie A bydło dalej rośnie z nadzieją że ceny też. 

ale hodowla bydła to czysty hazard 😉

2 minuty temu, Daro20 napisał:

Może być tak jak Cybulek mówi że kupującym będzie za drogo i się wyniosą. Tak było z Turkami jakiś czas temu było im za drogo i od tamtej pory w ogóle nie biorą.

nie nie. turki to inna przyczyna była. tam nie o ceny poszło. 

Opublikowano

W kwestii Chin to bym się za bardzo na handel nie nastawiał bo oni w ciągu dwóch lat są w stanie stać się samowystarczalni i jeszcze Europe zawalić wołowiną.  Skośnookich trzeba się zawsze obawiać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v