Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie sprzedawać czy czekać ? Jałówka MM dość małej budowy około 600 kg, Krowa Montbeliarde x HF około 750 oraz HF 700, ile można dostać na wagę żywą ? 

Opublikowano
41 minut temu, AdamRo napisał:

Uczę się od lepszych klasyfikatorów :)

Ja tej sztuce daje spokojnie R-ke.

Komu je szykujesz?

Zastanawiam się , może EPD 

36 minut temu, nikolas29 napisał:

Zależy jaki ma brzuch do dołu..ale ładny byczek.to sm?

Nie SM , mieszanka NRF , ncb i jeszcze czegoś

Opublikowano

To zależy jak uzgodniłes przemieszczenie z sprzedającym czy w formie papierowej czy elektronicznej, jak w papierowej to nic nie robisz a jak przez internet to musisz na tej stronie zgłosić kupno

Opublikowano
50 minut temu, debrzyna napisał:

Zerknij pod zakładkę propozycje Pewno tam jest i trzeba to potwierdzić Teraz strony musza zgłosić

Pytanie czy trzeba się wyrobić z akceptacją propozycji w 7 dniach od zaistnaiłego zdarzenia? Raczej tak.

Ostatnio sprzedałem cielaka, kupujacy zgłosił zakup 2 dni po zakupie osobiście, papiery leżały w kwarantannie 2- dni i propozycji u mnie nie było żadnej.

w 7 dniu od zdarzenia więc sam zgłosiłem przez IRZ.

Opublikowano
1 godzinę temu, rex15 napisał:

Gosc zrobil przemieszczenie w formie papierowej. Jakis czas juz minal, a ja cielaka nie mam w irz...

Bo trzeba samemu dopilnować , a nie ufać  , jak koledzy piszą od nowego roku dwie strony zgłaszają 

Opublikowano
15 minut temu, rolnikw napisał:

A ty zgłosiłeś kupno w formie papierowej?

Nie zglaszalem, bo nie bylo trzeba do tamtego roku. W tym wymyslili sobie nowe zasady.

Zlozylem w agencji dzisiaj w formie papierowej, a o sankcji zadnej mi nie wiadomo, chyba ze w doplatach zabiorą ile trzeba. 7 dni minelo dobry miesiac temu😂

Opublikowano

Widnieje to w systemie jako przekroczenie.... Widzi to weterynaria i jest to pretekst do ewentualnej kontroli... 

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał:

Obie strony zgłaszają. Jak powyżej 7dni jest to kara, z tego co ludzie piszą to nikt nie straszy tylko od razu naliczają sankcje

Mi ostatnio powiedzieli tylko żeby do dopłat takiej sztuki nie zgłaszać. Kiedyś już miałem przekroczenie i nic się nie wydarzyło.

Opublikowano

Ja nie miałem przypadku żeby wrzucili mi w krowę ale słyszałem ze do kogoś tam się kiedyś przyczepili ale to za to że trochę stara była ta jałówka😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v