Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, przemek28_28 napisał:

Trzeba było gnać jak była po 1500 a nie czekać na 2000🤣🤣🤣🤣, było wiadomo ze kiedyś to jebnie. 

U nas paszówka po tyle jeszcze nie była , na 1450 netto wskoczyła i część by poszła ale odrazu poszedł spadek.  Bez większego żalu, cena wróci z nawiązką a każde 10zł więcej to fajny piniondz 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

jak coś to w marcu po 1000 za tone .mogę dac 😉

1 minutę temu, AdamRo napisał:

Dej zarobić handlarzowi, on se przepnie i dwujasia przytuli :)

dobry nie musi przeczepiac. 

Edytowane przez HF86
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, AdamRo napisał:

Dej zarobić handlarzowi, on se przepnie i dwujasia przytuli :)

miałem taką sytuacje z bykiem, to handlarz był "uczciwy" i przeczepił przy mnie 

żal sprzedawać taką ładną sztukę w cenie krowy

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano (edytowane)

Na taką okazję to u nas jęczmień rośnie, jak były świnie to i tak pszenice się siało i gdzieś 100 - 150 zł taniej paszówki kupiło i było do przodu.  

Zaciekawiła oferta przedstawiciela agrocentrum  - pasza 18% gotowiec dla bydła  1280 brutto luz granulowany . Za tyle to szkoda swojej roboty i tym drogim zbożem karmić 

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
49 minut temu, Cybulek17 napisał:

Na taką okazję to u nas jęczmień rośnie, jak były świnie to i tak pszenice się siało i gdzieś 100 - 150 zł taniej paszówki kupiło i było do przodu.  

Zaciekawiła oferta przedstawiciela agrocentrum  - pasza 18% gotowiec dla bydła  1280 brutto luz granulowany . Za tyle to szkoda swojej roboty i tym drogim zbożem karmić 

A to mocznika samemu ciężko posypać 😂

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

To ,po terminie wziąłem po 1200

IMG_20210923_115809.jpg

IMG_20210923_120208.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, EmilPlayP napisał:

Dziś dzwoniłem do handlarza to jeśli chodzi o cenę : jałówki od 9 do 12,5 brutto, byki od 10 do 13,5 brutto. Czy to spadnie czy zostanie itd to odpowiada jak każdy tutaj - czyli nic nie wiadomo, jeśli nie znajdą jakiej afery, choroby to bez większych ruchów będzie. Mam 8 sztuk 580 - 640 kg i raczej po nowym roku handel, teraz najlepiej idą i chyba warto będzie je potrzymać jeszcze trochę, a żeby to człowiek wiedział to w Październiku by nie sprzedawał po 9,7 brutto. Północne Mazowsze.

Kto tyle daje?

U mnie za 670 kg dali 10 netto za limuzynę

Opublikowano

To ile mam wołać na żywą za byka 50% angus niski na nogach, zbity a kark wielkości głowy ktora tez ma nie mała :) waga tak z doświadczenia +-  750kg. Do tej pory ciagle oddawalem do pośrednika "Anna" z Orli ale ostatnio sie troche nasluchalem o niej 😕

Opublikowano (edytowane)

@PanAresAle z Ciebie negocjator . 

- daje 10 

• chce 11

- NIE 

• No dobra to 10 

🤣

45 minut temu, soltys48 napisał:

To ,po terminie wziąłem po 1200

IMG_20210923_115809.jpg

IMG_20210923_120208.jpg

Takiego cały skład mi dej 😜

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano

Tyle daje Agromax dziś dzwoniłem, jeśli chodzi o wbc to deczko potaniały bo za wyjściowo klasę O można było dostać 19 netto, aktualnie jest 18,6. W styczniu sprzedaje swoje bo jeśli chce na wbc to te minimum 650 brutto musi mieć każda sztuka.

Opublikowano
15 minut temu, PanAres napisał:

chciałem 11 netto za nią to powiedział, że nie

Jakby mu zalezalo to by dal albo mu nie zalezalo albo bylo mowic ze nie sprzedajesz w wiekszosci przypadkow dziala

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v