Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał:

Jeżeli sprzedasz poniżej 8 netto to licz na spotkanie fejstufejs :)

8 netto z dokładką, strączka jak za byka, waga czterocyfrowa. Sprzedaż nie planowana.

@Ursus932 wygląd wyglądem, ale mleko miała za***iste tłuste i wysokobiałkowe

@wojak1986 taka hodowla to jest sztuka dla sztuki. Przy tej ujni zwanej polskim rynkiem wołowiny opłacalność ratuje tylko sprzedaż mleka i serowarstwo

Opublikowano
3 minuty temu, hobbysta82 napisał:

8 netto z dokładką, strączka jak za byka, waga czterocyfrowa. Sprzedaż nie planowana.

@Ursus932 wygląd wyglądem, ale mleko miała za***iste tłuste i wysokobiałkowe

@wojak1986 taka hodowla to jest sztuka dla sztuki. Przy tej ujni zwanej polskim rynkiem wołowiny opłacalność ratuje tylko sprzedaż mleka i serowarstwo

Krowa tonę to już sztuka. We Francji doją mięsne rasy i robią sery. Masz takie mieszańce czy Jersey też jakiegoś? Tam tłuszcz jest w rasie zapisany

Opublikowano
5 minut temu, AdamRo napisał:

Miałeś już propozycje ?

Pojechała dzisiaj z ostatnimi bykami. Zaczęła mi polegiwać. Ja byłem skłonny ją uśpić, ale kobitki mnie przekonały, żebym kupił za nią ziemię od sąsiadki, a tak to ja gówno z tego będę miał, a jej życie pójdzie na zmarnowanie.

7 minut temu, wojak1986 napisał:

Masz takie mieszańce czy Jersey też jakiegoś?

Po niej mam dwie córki krowę 50% JE i jałówkę cielną 75% AR/AN

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, AdamRo napisał:

U i E.

Na Sokołów ich nie dałeś.

Zaskocz wybiciem.

Poszły na Sokołów a tam klasy słabsze ,ale cena niezła .Mogły by być większe, waga w domu ta ładnie umięśniona 635 kg druga 557kg ,waga z ubojni na pałę bo waga uległa awarii ,podobno często się to zdarza mi pierwszy raz odkąd sprzedaje na WBC . @ab23

Screenshot_20211119-195556.png

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Azor07 napisał:

Na tym zdjęciu do ja  świnia (tak u nas jeden inseminator mówi na BB) W jakim jest wieku ten CH ?

W styczniu rok będzie miał, początkiem października pod 360 ważył

8 minut temu, asus921 napisał:

Mysle, ze 550-600 brutto, moze troszke wiecej, troche zapasnione sa.

Za takie coś z przewagą R 10.5 netto tydzień temu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v