Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 godzin temu, 3in1 napisał:

@rolnik34 Andrzej Izdebski brał już długo z nim handluje i jestem zadowolony waga się zawsze zgadza i płaci w terminie, miały 21 msc mogły jeszcze postać ale kasa potrzebna, za ładnego do 10zl brutto jałówki do 9 brutto 

ok dzienki

Opublikowano

Od 8.Nie ma chętnych na mleczaki. Byczki takie 40 do 50 kg od 200 do 400 zł w tym roku płaciłem ale region mleczny. 

Opublikowano
10 minut temu, farmer_89 napisał:

postukaj sie po glowie!

A co chcesz majątek na niej zbić 🤔

Opublikowano

Jeżeli nie do remontu stada to jest odpadem przy produkcji mleka. Chciałeś kasy, a jalowki od tej krowy nie chciałeś to było trzeba mięsnym robić. Dziś nie ma że 1000zl byle gowno i dwa lata  hodowli i 3500

Co mięsne schodzi na pniu ale też nie w jakichkolwiek gigantycznych pieniądzach. 

Opublikowano

To wszystko i tak uj warte. Trochę remontu w oborze chciałem robić a tu cena profila

10,30 za kg🙆‍♂️ to myślę saletry kupię, a tam 1500🤔 jednak pakiet eco. Mało robić, dotacje pobierać 😉

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

To wszystko i tak uj warte. Trochę remontu w oborze chciałem robić a tu cena profila

10,30 za kg🙆‍♂️ to myślę saletry kupię, a tam 1500🤔 jednak pakiet eco. Mało robić, dotacje pobierać 😉

Ja przyczepę obornikową trochę remontowałem ostatnio, szkielet z warmianki za stodołą w końcu się przydał 😂 nawozów wezmę tak jak zawsze za 40tys, a ile będzie to będzie... 

Opublikowano
22 minuty temu, HF86 napisał:

Z wiekiem wszystko inaczej smakuje. Życie z dopłat też będzie utrudnione po 2023roku więcej papierów i doradców z każdym trzeba się podzielić. Tutaj skala dopłat też będzie miała znaczenie czy jest czym się dzielić z doradcą?

Opublikowano
40 minut temu, robi57362 napisał:

poszły 2 byczki mm ok 730 kg po 9.3 brutto i 2 jalowki mm ok 700 kg po 8.9 brutto. myślicie ze będzie jeszcze cena rosnąć?

Kto zabral?

7 minut temu, wojak1986 napisał:

Z wiekiem wszystko inaczej smakuje. Życie z dopłat też będzie utrudnione po 2023roku więcej papierów i doradców z każdym trzeba się podzielić. Tutaj skala dopłat też będzie miała znaczenie czy jest czym się dzielić z doradcą?

Dla mnie doplaty moga zabrac-niech aby dadza odpowiednie ceny za poszczegolne produkty.

Opublikowano

Grunt żeby z zakładami się zbednie nie dzielić. Z 12 szt na rok starczy. Jak by nie robić to i tak wszyscy wkoło tylko się dorobić na naszym garbie  lekkiej kasy. 

Teraz raptem zakłady dostrzegły że nie ma komu hodować? Cisneli ile wlezie i trochę za długo. Dziś byle ziarkiem zasiać i wieksza kasa jak z bydła z tego samego pola.

Opublikowano
15 minut temu, wojak1986 napisał:

Utrudnione będzie dla tych co hodują intensywnie. Dla tych co będą szli w ekologię i produkcję ekstensywna będą mogli wyciągnąć 2x więcej niż teraz. Poszukaj informacji to zobaczysz w jakim kierunku to wszystko zmierza. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v