Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, FarmerDyzio napisał:

widzieliście nowy film gry o plon ?

Taa... Wyszedł gorzej niż się spodziewałem... Lubię jego filmiki ale jeśli chodzi o rolnictwo to powinien dać sobie spokój...

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Karol6130 napisał:

Że krowy po 8,50 są, prawda to?

Pewnie ze są. Jak nie masz swojej wagi to handlarz odejmuje 200 kg i to co zostanie masz po 8.50😎😎😎😎😎

Edytowane przez przemek28_28
  • Haha 3
Opublikowano
19 minut temu, przemek28_28 napisał:

Pewnie ze są. Jak nie masz swojej wagi to handlarz odejmuje 200 kg i to co zostanie masz po 8.50😎😎😎😎😎

Niedawno z 500 kilo chciał za dużo odjąć, no i teraz chłop ma problem, ale tak to jest jak się na starszych osobach ktoś chce dorobić 

Po 6,50 to były ze dwa miesiące temu, tyle że musiała być 800+ i mięso 

Opublikowano
Dnia 6.07.2021 o 08:51, maczopestka napisał:

Ostatnio jechały do ubojni w Skórznicach albo zabierał handlarz z Czarnostowa (na B.). Jeśli agromax ma bazę w Gralewie koło Raciąża to kilka lat temu z nimi handlowałem. Przez jakiś czas było ok aż do ostatniego transportu, byczki jakieś za lekkie mi się wydały ale nie miałem wagi żeby potwierdzić i więcej z nimi nie handlowałem

Masz swoją wagę ze handlowaleś z Bochenkiem?

Opublikowano
5 godzin temu, Bugii napisał:

Nie wiem czemu co niektórzy zachwycaja sie cena 1.8zl przy tych kosztach.

Taka cena byla tez 10-12 lat temu....

Też tego nie rozumiem. Ta cena jest dobra ale dla skupujących. U nas masowa likwidacja bydła 

Opublikowano

Lecą i w cenniku i z kg. Było i 1,5 zł na wbca mniej a wychodziło więcej lub podobnie na  żywą. 

Kto nie waży to może i cena cieszy. 

Opublikowano

Kolejna górka cenowa a ja kolejny raz redukuje poglowie .pierwsza tura wołów na pastwisku. Podoba mi się takie chowanie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v