Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
42 minuty temu, KarolaKarotka napisał:

niektórzy pisali o 15 za O klasę a teraz już za U tyle dają? w tydzień dwa taki zjazd?

Przecież nie tanieje......prawda @jacu?

Na Tarnowie duży ma już sporo poniżej 15 za O a od środy będzie mniej.

zaczęła się nagonka i dużo ludzi ulega temu

Opublikowano

Robie to samo, nie chce ruszac byka i komu moge kaze trzymac, na MOJ ROZUM za wlasnie 2-3 tyg powinno sie poprawic. Nie ma gdzie byka normalnie sprzedac w dobrych pieniadzach.

Opublikowano
2 godziny temu, KarolaKarotka napisał:

niektórzy pisali o 15 za O klasę a teraz już za U tyle dają? w tydzień dwa taki zjazd?

Pisać to se mogą 🤭 ciekawe jak z wybiciem. Oddałem do drugiej ubojni do Tykocina jedną jałówkę, jutro będzie rozliczenie, cena niby 50gr wyższa. 

Co zrobię, że tak płacą. Lepsze 15,1 i wybicie 57% niż 16 i 47% 😉 Kolega oddał do handlarza na wbc, który wozi do wuja, mówił, że tak lipnego wybicia jeszcze nie miał... Ile w tym prawdy nie wiem

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, Bananek napisał:

Kiedy pojadą?

Dziś pojechały 3 na bieżące wydatki. Reszta poczeka nawet i do jesieni. Co wyjdzie okaże się za jakiś czas. 

Opublikowano
HF86 napisał:

19 godzin temu, Bananek napisał:

Kiedy pojadą?

Dziś pojechały 3 na bieżące wydatki. Reszta poczeka nawet i do jesieni. Co wyjdzie okaże się za jakiś czas. 

O, to może się spotkają na unijni, bo i moje dziś pojadą. kto u Ciebie zabiera?

Opublikowano

Moje na Tykocin nie jadą. Bardziej w centralną Polskę. 

Opublikowano (edytowane)

Będzie faktura to się może i pochwalę albo i nie. 😉

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Adrenalina uzależnia. Jak zapłacą to już sukces, a jak jeszcze konkretnie to dopiero będzie szał 🤠

Opublikowano
13 godzin temu, soltys48 napisał:

Przecież nie tanieje......prawda @jacu?

Na Tarnowie duży ma już sporo poniżej 15 za O a od środy będzie mniej.

zaczęła się nagonka i dużo ludzi ulega temu

sianie paniki a bydła nie ma i nie będzie, straszą obniżkami by nakupić towaru, za 3 tygodnie cena może wzrosnąć bo żniwa się zaczną i wtedy mało kto sprzedaje tak jest co roku.

• Like 2
Opublikowano

No i wyszło tak jak podejrzewałem. Nie będę pisał jaki zakład, ale dużo ich w Tykocinie nie ma. Jedna jałówka na próbę pojechała, dzień wcześniej zwazyliśmy dwie niemalże bliźniacze sztuki dla rzetelnego porównania. 

Abp U klasa po 14,2 netto wybicie 59% otłuszczenie 2+ 

Druga ubojnia R- klasa 14,3 netto wybicie 51% otłuszczenie 3.  Oczywiście, zaraz znajdzie się ktoś i wyśmieje co za porównanie... Trzecia słabsza od niej poszła na Abp i dała 57% w U klasie. Trochę sztuk już sprzedałem na wbc i coś tam potrafię oszacować z oka, obie były na U klasę i ładnie odcięte z tłuszczu jak na jałówkę, bez bebzonów. 

To teraz lepsze wybicie rzetelne i mniejsza cena, czy fest cena i wybicie do d...? Więc co niektórzy niech się dalej nabijają, że U i cena jak za O. Ja już swoje wiem. 👍

• Like 3
Opublikowano

A ile byś dał Radziu? 😉 Nie wiem. Wiem, że lepiej wychodzi na wbc niż to co chłopaki z agromiru dają. Wołałem ich kilka razy przed odjazdem na Tykocin i wychodzi mi, że tu lepiej. Różnice były nawet do 1,5tys na byku 900+ więc 🤷

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v