Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Arturo12345 napisał:

13,6 netto tyle że 300kg musi po uboju mieć co najmniej z daleka jesteś bo nie wiem czy tak po 1 sztukę to przyjadą?

Okolice centrum europy - suchowola Przyjezdzali nie raz w tamtym roku, po jedną i po dwie jak miałem. ten byczek ma ponad 800kg dwa razy ładniejszy od obok stojących hfów.  Ciekawe czy teraz biorą  sztuki bez jednego kolczyka?

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, MariuszKlim napisał:

Okolice centrum europy - suchowola Przyjezdzali nie raz w tamtym roku, po jedną i po dwie jak miałem. ten byczek ma ponad 800kg dwa razy ładniejszy od obok stojących hfów.  Ciekawe czy teraz biorą  sztuki bez jednego kolczyka?

Haha to dzwoń to może coś dla stałego dostawcy coś ekstra dożucą.

Sprzedawał ktoś z was może do Warmii z Biskupca?

4 minuty temu, Gargamel160 napisał:

13.6 za O większość tyle płaci ja dzwoniłem do mojego odbiorcy to taka sama cenę proponował za +260 mięsa. 

Może się mylę bo dawno nie zdawałem do nich i nie pamiętam jak w cenniku mają od ilu kg tak płacą  

Opublikowano

Szczuczyn to nie nowa filia Zakrzewskich?

Mariusz jak milanowscy na terenie się sprawują?swego czasu chyba w twoim regionie dużo brali. 

Opublikowano

Zakrzewscy. Niby w tym roku ma ruszyć. 

U nas też Milanowscy dużo biorą na okolicy, ale nie oddawałem do nich. Ważą na bazie przeładunkowej, biorą od ciebie byka, jadą przez pół gminy po najgorszych dziurach za 2 godz dojedzie do bazy na wagę i skitka -8% 😋 do d*py interes

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Mariusz jak milanowscy na terenie się sprawują?swego czasu chyba w twoim regionie dużo brali. 

Nie robię interesów z handlarzami za dużo narzekali że moje byki brzydkie, a na ubojnie biorą bez gadania aby tylko sprawne sztuki były

Tak on nadal co czwartki po okolicach jeździ i zbiera. parę sztuk kiedyś dla niego sprzedałem ale waga jego wadliwa na mojego oko ludzie też narzekają, a cen nie miał wysokich.

Opublikowano

Czyli nic się nie zmieniło. Niby gdzieś już mają swoją ubojnie i chętnie na wbca biorą. 

Opublikowano

kiedyś ode mie odbierał gosc i też wagi nie miał na samochodzie , mówił ze waga na samochodzie to ryzyko szpitala . a gosc jeden z porządniejszych pohanlował z ruskim i mu nie zapłacili to ziemie sprzedał żeby rolnikom oddać gosc z pod Siedlec 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Zakrzewscy. Niby w tym roku ma ruszyć. 

U nas też Milanowscy dużo biorą na okolicy, ale nie oddawałem do nich. Ważą na bazie przeładunkowej, biorą od ciebie byka, jadą przez pół gminy po najgorszych dziurach za 2 godz dojedzie do bazy na wagę i skitka -8% 😋 do d*py interes

To hyba jakieś pajace im sprzedaja a skitkitke to się ustala zanim byk z obory wyjdzie 

Edytowane przez nexeqadore
Opublikowano

Witam. Może ktoś z południowej Wielkopolski okolice Grabowa nad Prosną. Jakie ceny na dzień dzisiejszy za byka mieszańca 25 miesiecy waga średnia zwarzonych 796 kg. 

I może ktoś kojarzy handlarza Nowak lub Glowinkowski? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v