Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Arturo12345 napisał:

13,6 netto tyle że 300kg musi po uboju mieć co najmniej z daleka jesteś bo nie wiem czy tak po 1 sztukę to przyjadą?

Okolice centrum europy - suchowola Przyjezdzali nie raz w tamtym roku, po jedną i po dwie jak miałem. ten byczek ma ponad 800kg dwa razy ładniejszy od obok stojących hfów.  Ciekawe czy teraz biorą  sztuki bez jednego kolczyka?

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, MariuszKlim napisał:

Okolice centrum europy - suchowola Przyjezdzali nie raz w tamtym roku, po jedną i po dwie jak miałem. ten byczek ma ponad 800kg dwa razy ładniejszy od obok stojących hfów.  Ciekawe czy teraz biorą  sztuki bez jednego kolczyka?

Haha to dzwoń to może coś dla stałego dostawcy coś ekstra dożucą.

Sprzedawał ktoś z was może do Warmii z Biskupca?

4 minuty temu, Gargamel160 napisał:

13.6 za O większość tyle płaci ja dzwoniłem do mojego odbiorcy to taka sama cenę proponował za +260 mięsa. 

Może się mylę bo dawno nie zdawałem do nich i nie pamiętam jak w cenniku mają od ilu kg tak płacą  

Opublikowano

Szczuczyn to nie nowa filia Zakrzewskich?

Mariusz jak milanowscy na terenie się sprawują?swego czasu chyba w twoim regionie dużo brali. 

Opublikowano

Zakrzewscy. Niby w tym roku ma ruszyć. 

U nas też Milanowscy dużo biorą na okolicy, ale nie oddawałem do nich. Ważą na bazie przeładunkowej, biorą od ciebie byka, jadą przez pół gminy po najgorszych dziurach za 2 godz dojedzie do bazy na wagę i skitka -8% 😋 do d*py interes

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Mariusz jak milanowscy na terenie się sprawują?swego czasu chyba w twoim regionie dużo brali. 

Nie robię interesów z handlarzami za dużo narzekali że moje byki brzydkie, a na ubojnie biorą bez gadania aby tylko sprawne sztuki były

Tak on nadal co czwartki po okolicach jeździ i zbiera. parę sztuk kiedyś dla niego sprzedałem ale waga jego wadliwa na mojego oko ludzie też narzekają, a cen nie miał wysokich.

Opublikowano

Czyli nic się nie zmieniło. Niby gdzieś już mają swoją ubojnie i chętnie na wbca biorą. 

Opublikowano

kiedyś ode mie odbierał gosc i też wagi nie miał na samochodzie , mówił ze waga na samochodzie to ryzyko szpitala . a gosc jeden z porządniejszych pohanlował z ruskim i mu nie zapłacili to ziemie sprzedał żeby rolnikom oddać gosc z pod Siedlec 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Zakrzewscy. Niby w tym roku ma ruszyć. 

U nas też Milanowscy dużo biorą na okolicy, ale nie oddawałem do nich. Ważą na bazie przeładunkowej, biorą od ciebie byka, jadą przez pół gminy po najgorszych dziurach za 2 godz dojedzie do bazy na wagę i skitka -8% 😋 do d*py interes

To hyba jakieś pajace im sprzedaja a skitkitke to się ustala zanim byk z obory wyjdzie 

Edytowane przez nexeqadore
Opublikowano

Witam. Może ktoś z południowej Wielkopolski okolice Grabowa nad Prosną. Jakie ceny na dzień dzisiejszy za byka mieszańca 25 miesiecy waga średnia zwarzonych 796 kg. 

I może ktoś kojarzy handlarza Nowak lub Glowinkowski? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v