Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, cheeers napisał:

Cześć. Jakie macie prognozy na najbliższy czas jeśli chodzi o sprzedaż bydła? Najbiższe tygodnie, miesiące? Mam kilka byków, które mogę śmiało potrzymać do maja, ale jeśli cena byłaby godziwa mógłbym sprzedać wcześniej i mieć mniej pracy. Jak myślicie? Sprzedawać czy warto trzymać? Warmińsko-mazurskie, mój pośrednik oddaje towar do OSI. Jeszcze nie dzwoniłem, bo w sumie nie wiem czy sprzedawać =D 

sprzedaj bezposrednio do osi jesli masz duzo sztuk to przyjada i odbiora a cena moze na swieta bedzie lepiej

Opublikowano
Dnia 10.03.2021 o 23:43, cheeers napisał:

Cześć. Jakie macie prognozy na najbliższy czas jeśli chodzi o sprzedaż bydła? Najbiższe tygodnie, miesiące? Mam kilka byków, które mogę śmiało potrzymać do maja, ale jeśli cena byłaby godziwa mógłbym sprzedać wcześniej i mieć mniej pracy. Jak myślicie? Sprzedawać czy warto trzymać? Warmińsko-mazurskie, mój pośrednik oddaje towar do OSI. Jeszcze nie dzwoniłem, bo w sumie nie wiem czy sprzedawać =D 

Dziel na mniejsze partię jak jest co dzielić. Rynek stabilny jak poglądy polityków. Posrednik waży przed zakupem czy na pałę wozi i tylko rozliczenie pokazuje?

Opublikowano

Chłopaki orientujecie się może w cenach cielęciny? Chodzi o półtusze, bo pewien gość uporczywie się domaga ode mnie takiego produktu. Ile można krzyknąć za kg takiej półtuszy powiedzmy z miesięcznego cielaka od krowy? 

Opublikowano
14 godzin temu, Karollorak93 napisał:

Chłopaki orientujecie się może w cenach cielęciny? Chodzi o półtusze, bo pewien gość uporczywie się domaga ode mnie takiego produktu. Ile można krzyknąć za kg takiej półtuszy powiedzmy z miesięcznego cielaka od krowy? 

przyjmij wybicie 55 % i sobie oblicz po ile  byś dostał na żywo+ zarobek , za samo zabicie rzeznik pewnie by ze 100 zł wziął .

Opublikowano
soltys48 napisał:

W zależności od wagi z haka 25-30kg szło

Do Niemiec przed pandemia można było opchnac mięso z odsada po 50zł/kg. Warunek certyfikat eko.

Opublikowano
soltys48 napisał:

przed pandemią bez certyfikatu eco kiełbasa z kabana na Germanię jechała 10-12euro/kg

Ile mam przygotować kg po tej cenie?

wiadomo coś o cenach na ten tydzień?

Opublikowano
32 minuty temu, Tipik napisał:

7.5 pkus vat za mieszanca to dobra cena,?

Zależy co na nim mięsa i jak wybojowy. Cena średnia ale jak waga ok to i akceptowalna .

5 minut temu, Bananek napisał:

wiadomo coś o cenach na ten tydzień?

Parcie niby na obniżki, a z drugiej strony brakuje towaru. Także taka szarpanina. Od poprzedniej sprzedazy-40 gr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v