Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, JohnnyWalker napisał:

Właśnie jak to jest że w agencji można sprawdzić ile mięsa dały byki? Wie ktoś no tym? Niedawno sprzedawałem przez pośrednika na WBC i tak mi mówił to go wyśmiałem

Nie wiem czy wagę mięsa, ale  ubojnia zgłasza wagę żywa danej sztuki do arimr, wiec i pewnie mięso. Jeśli masz pracownika w możliwej komitywie to ci sprawdzi ile sztuka ważyła na zakładzie. Przynajmniej w moich stronach taka praktyka miewa miejsce 

Opublikowano
26 minut temu, marijusz napisał:

może ktoś podpowie czym ratować cielaka temp.39,8 oddech płytki we wtorek dostał floron ,wczoraj coś droższego + przeciwzapalny Teraz dałem mu polopiryne żeby temperaturę mu zbić

>Chyba tylko modlitwa pozostaje 

Do 40 to normalna tem.u cielaka 

• Haha 1
Opublikowano

1 minutę temu, karolr2 napisał:

Do 40 to normalna tem.u cielaka 

Tak chyba w afryce 

Przed chwila byłem w oborze na rano będzie gotowy dla energoutil 

dwa tysiaki pójdzie się je... ,a pięć byków trzeba będzie na pokrycie tego chować 

Opublikowano

Normalna temperatura to tak do 39 później już widać między 39-40 to już coś męczy, łażą takie dziwne. Ja miałem w tym roku cielaka bez odruchu ssania i też wpakowane koło 300stow i kaplica a do tego była to mieszanka bb/lm jałówka

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Może się źle wyraziłem normalna u cielaka do 2 miesięcy to 39.5 do 40 nie bardzo trzeba reagować ale trzeba  pilnować bo widać że coś się dzieje. 

Screenshot_20210212-220128_Google.jpg

Edytowane przez karolr2
Opublikowano

U mnie wet też zawsze mówi że u małych cieląt do 39.5 to normalna temperatura u dorosłych 38.5 .A może to jest tak jak u ludzi że te kilka kresek różnicy 38.8-39.5 to jest stan podgorączkowy i nie powinno się interweniować bo organizm się broni .

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Nie trzeba czekać pół roku :)

Może kolega chce prawie ekologiczne produkować 😉

Opublikowano

Ursus. Chodziło mi o to, że nie trzeba będzie czekać pół roku na cenę świń. W okolicach Nikolasa już poszła cena w tydzień o 50 gr do góry, a będzie jeszcze wyżej.

Opublikowano
soltys48 napisał:

43 minuty temu, Bananek napisał:

4szt. Prawdopodobnie. Nie znam ceny, zaproponujesz coś?

mało na taka trasę

młodego podeslij, wrzucę mu do kabiny. zresztą z Mazur można tedy wracać...

Ursus932 napisał:

Nie trzeba czekać pół roku :)

Może kolega chce prawie ekologiczne produkować 😉

Tylko taka produkcja. I sprzedaż prywatna. wszystko inne to pompowany wyrób mięsopodobny.

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, marijusz napisał:

może ktoś podpowie czym ratować cielaka temp.39,8 oddech płytki we wtorek dostał floron ,wczoraj coś droższego + przeciwzapalny Teraz dałem mu polopiryne żeby temperaturę mu zbić

>Chyba tylko modlitwa pozostaje 

Jak żyje i chce pić to dużo elektrolitow z ciepłą wodą. Temperatura szybko odwadniania. Tylko dobrze nawodniony ma szansę odksztuszac flegme. Z antybiotyków już raczej wszystko podane, nadmiar też szkodzi 

Opublikowano (edytowane)

Ursus. Chodziło mi o to, że nie trzeba będzie czekać pół roku na cenę świń. W okolicach Nikolasa już poszła cena w tydzień o 50 gr do góry, a będzie jeszcze wyżej.

A o to 😉 nie przeczytałem poprzedniej strony i tak wyszło 🤦‍♂️, okolice @nikolas29 to prawie i moje 😊 , wujo hoduje i właśnie coś mówił że idą do góry 👍

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

A niech kupuja cieleta dla kazdego starczy.Ale co nie ktorym proponuje tak dla siebie przeliczyc troche ten biznes.A nie byc Wielkim hodowca dogladajac z innych galezi....

• Like 2
Opublikowano

Panowie jaki koncntraty białkowe dajecie dla cielakow ok3 miesiecznych bo chce zaczać dodawac do swojej osypki owies/pszenżyto. Bo wczesniej musli dawalem ale juz mi sie konczy a pozatym juz za stare sie robią na musli. Co polecicie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v