Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie sprzedawałem nigdy do Podymy, ale ostatnio do mnie zadzwonił przy okazji sprzedaży byków na Olx... Większego sciemniaża i wała z żulerską chrypą to ja nie widziałem 🤣🤣🤣 Wysłałem mu zdjęcia mieszańców z Mo i SM... Większość czarnobiała wszystkie w Rce. Ja mu mówię że R klasa A on że tak nie kupuje... Czarnobiały to Hf ewentualnie Ncbk czerwone to MM a mięsne to zadko kto ma!!! Padłem że śmiechu bo mówi że moje to hfy i kilka ncbków... Ja się go pytam czy jak daje do zeźni to też za Ncbki się z nim rozliczają... Ogólne z nim wrażenia to czarna skóra, audi 80tka, lata dziewiedziesiate i jarmark Europa... 

Przynajmniej ja mam takie skojarzenia!!! 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rudy28 napisał:

Dziś dostałem za mieszanca waga 770 kg po 7.8 netto , a za HF  waga 660 kg po 7.70 netto  dobrze czy mogło być lepiej ? Powiat płocki. 

Albo mieszaniec to Je + HF Albo ten HF wybitnie umieśniony skoro tylko 10 gr róznicy miedzy dużym mieszańcem a średniej wagi HF ;

z waszych wpisów można wywnioskować ,że każdy płaci lepiej jak podyma 

Może i Podyma by płacił lepiej jakby przy zakupie gratis podymał ?😁

Edytowane przez marijusz
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, AdamRo napisał:

Mocno napalony . Napiszesz kto ?

Ale to i tak ceny nie zmieni ,kierowca tylko powiedział ze idą na specjalny ubój konsumpcyjny. Ma ktoś możliwość sprawdzenia w agencji ile dały mięsa bo jestem za***iście ciekawy 

• Haha 1
Opublikowano

Farmer Jeden uj. Pasze drogie, cielaki za miliony monet. Jak zwykle kto w kryzysie zainwestowal i dziadostwo za niskie pieniądze brał ten trochę się odkuje .sport dla wytrwałych 😉

Opublikowano
3 godziny temu, wojak1986 napisał:

@Rudy28 Strączka 7 na byka 8 jałówki? Sprawdzasz go z wagą? Próbowałeś z nim wbc?

Rozumiem że chodzi Ci o potrącenie z wagi? To tak 7% na potrącił za byka. Własnej wagi nie posiadam, ale myślę że waga ok, na oko myślałem że będzie 700-750 Max, a było 770 kg.  wcześniej sprzedawalem wydaje mi się że nawet ładniejsze sztuki do innego handlarza i ważyły max do 720 kg więc chyba coś było nie tak z waga. 

Opublikowano
HF86 napisał:

Jak zwykle kto w kryzysie zainwestowal i dziadostwo za niskie pieniądze brał ten trochę się odkuje .sport dla wytrwałych 😉

Teraz to warto prosiaki kupować. za pół roku tuczniki w górę.

Opublikowano

Ale się uwziołeś  na wszelkiej maści  handlarzy powiedz który tam się umówił i nie przyjechał że tak ich nienawidzisz 

7 minut temu, Berthold napisał:

Więc miał 900...kg...

• Haha 1
Opublikowano

Właśnie jak to jest że w agencji można sprawdzić ile mięsa dały byki? Wie ktoś no tym? Niedawno sprzedawałem przez pośrednika na WBC i tak mi mówił to go wyśmiałem

Opublikowano

może ktoś podpowie czym ratować cielaka temp.39,8 oddech płytki we wtorek dostał floron ,wczoraj coś droższego + przeciwzapalny Teraz dałem mu polopiryne żeby temperaturę mu zbić

>Chyba tylko modlitwa pozostaje 

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Farmer Jeden uj. Pasze drogie, cielaki za miliony monet. Jak zwykle kto w kryzysie zainwestowal i dziadostwo za niskie pieniądze brał ten trochę się odkuje .sport dla wytrwałych 😉

Odkuje sie pod warunkiem  ze ceny utrzymają sie przez 18-24 miesiace😎

Opublikowano
6 minut temu, marijusz napisał:

może ktoś podpowie czym ratować cielaka temp.39,8 oddech płytki we wtorek dostał floron ,wczoraj coś droższego + przeciwzapalny Teraz dałem mu polopiryne żeby temperaturę mu zbić

>Chyba tylko modlitwa pozostaje 

Temperatura jeszcze nie taka straszna do 38 jest prawidlowa dla cielat. U mnie wet jak daje abtybiotyki to zawsze zwiekszone dawki wzgledem tego co w ulotce. Pamietaj tez ze w wiekszosci antybiotykow powtazasz dawke po 48 h (vertimoxin, combi jet) lub po 72 h (shotapen). U mnie z doswiadczenia to jak cielaki schodzily na pluca to szybko czyli w ciagu 1-2 dni, a jak juz chorowaly kilka dni to wychodzily z tego. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v