Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Fugeo napisał:

Czyli buster 100 ec, leopard extra może pójść bez najmniejszych obaw że przypali mi łubin? W jakiej fazie go opryskać i w jakiej dawce?

I czy mogę do tego zabiegu dodać coś na oprzędnika? Planuję cyperkilla i dursbanu dodać trochę.

ja pryskałem przed kwitnieniem, na oprzedzika cos co ma betacyflutryne

1 godzinę temu, zbyszek8201 napisał:

Nawet w małej dawce ? Pytam ponieważ będę siał po jakichś deszczach na przyoranie i zostało mi troszkę Commandu, tak około 0.1 l na ha... ? Czy lepiej nic nie dawać ?

0,05 bym dał chlomazonu

Opublikowano
9 godzin temu, zbyszek8201 napisał:

Nawet w małej dawce ? Pytam ponieważ będę siał po jakichś deszczach na przyoranie i zostało mi troszkę Commandu, tak około 0.1 l na ha... ? Czy lepiej nic nie dawać ?

Dawałem w 2017 0,1 commandu plus afalon i było czysto na polu. Na nakładkach łubin dostał mocno po d.pie, ale ogólnie było dobrze. tyle, że był mokry rok. Lubin wąskolistny zeus.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

52 minuty temu, Fugeo napisał:

Czyli buster 100 ec, leopard extra może pójść bez najmniejszych obaw że przypali mi łubin? W jakiej fazie go opryskać i w jakiej dawce?

I czy mogę do tego zabiegu dodać coś na oprzędnika? Planuję cyperkilla i dursbanu dodać trochę.

A broń cię panie Boże przed taką mieszanką

Dlaczego? I jak to jest z tym leopardem, busterem na samosiewy? W jakiej dawce i w jakiej fazie łubinu?

Opublikowano
10 minut temu, marian7k napisał:

Nie chciałbym kupować Betanalu ale mam czysty etofumesat, czy mogę go użyć w łubinie? czy mogę go zmieszać z leopardem?

Nie robiłem takich mieszanek więc ci nie doradze.A skąd masz czysty etofumesat?

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Chodzi mi o mieszankę jednoliścienne plus na robaka.wiem z własnego doświadczenia że lepiej  nie mieszać z niczym

Ale co się dzieje, wywala się w zbiorniku czy obniża się skuteczność środków?

Opublikowano

W zbiorniku będzie ok ale roślina uprawna może się cierpieć w postaci poparzenia rośliny.Kiedyś w domu tak zrobiłem na truskawkach taki eksperyment i mocno ucierpiały truskawki więc ja nie robie już takich mieszanek i nie polecam ale jeżeli ktoś chce to jego sprawa.Najlepiej zrobić próbę 

Opublikowano (edytowane)

Sam na chwasty powschodowo będę stosował beetup trio i miałem dać Legato do tego i teraz myślę jak to zrobić czy mieszać czy osobno pojechać z każdym.Musze sobie rozrobić w plecakowym i opryskać kawałek poprzeczniaku i będzie wiadomo

Edytowane przez stempos1980
Litera
Opublikowano
Dnia 29.04.2020 o 12:52, stempos1980 napisał:

Betanal Max Pro lub beetup trio ewentualnie saherb to wszystko jednakowe substancje  tylko w betanalu jest jeszcze lancyl

Dzięki. Czytam że to dwuliścienne bierze więc może i na mieszanke z owsem by się nadało 

Opublikowano
24 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dzięki. Czytam że to dwuliścienne bierze więc może i na mieszanke z owsem by się nadało 

Najlepiej próbę zrobić na kawałeczku ręcznym opryskiwaczem bo może być tak że owies szlak trafi bo to nie które jednoliścienne też bierze 

Opublikowano

u mnie przez miesiąc było ok (po snajperze) ale teraz widze  że zaczyna wyłazić sporo zielska ale głównie komosa połowe dam legato a drugą chyba beetupem trio . Legato sprawdzałem w ubiegłym roku i trochę łubin przyżółk ale chwasty nieźle przytrzymał , stosowałem też betanol max pro tyle że 1 l na ha i łubinowi nic nie było ale chwastom też niewiele zaszkodził,  spróbuje ten beetup trio bo sporo tańszy od betanolu max pro

Opublikowano
28 minut temu, zbyszek8201 napisał:

Panowie czy zabieg doglebowy na mojrą glebę, ale przed spożdziewanym opadem może zaszkodzić..tz że deszcz głębiej nam przemieści substancję czynną ? jak to z tym jest ......

To by musiało lać nie wiem ile